Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Itt folyik minden olyan beszélgetés, ami nem fér be egyik következő kategóriába sem.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

Égkoszorú, Morrowind, és Cyrodill határán, valahol egy kevésbé forgalmas út mentén elterülő, széltől védett völgyben újszerű állapotban lévő épület ácsorog magányosan. Látszanak még az építkezés, és az azzal járó felfordulás nyomai.

Az épület mögött egy kicsiny istálló, mi egy virágzó rétre nyílik, és a sziklák természetes formája miatt csak egy oldalról húztak elé kerítést, nem mintha a réten legelésző izmos, alacsony fekete lónak akárcsak egy pillanatra is megfordulna a fejében, hogy elinduljon, s világot lásson.

Maga a ház, vagy ahogy a bretonok és az északiak találóan a szerkezet szóval illetik, egy jarl tulajdona is lehetne, sőt egynéhány vezető meg is irigyelné a két szintes, kívülről is kellően tágasnak tűnő építményt. Ablakain rácsok, mi szokatlan dolog, minden esetre akár egy erőd, tán még egy ostromnak is ellenállna, ha a környéken kószáló, a kereskedők és egyszerű utazók pénzére és életére törő banditák megtámadnák.

Az épülettől balra egy vízesés, és még egynéhány forrás, ami kristálytiszta, jéghideg vízzel látja el a pihenni betérő utazókat, és az őket kiszolgáló fogadóst s családját.
A vízesés mellett elkerített veteményes, és a háziúr jószágai, mik biztosítják az élelmet, miből, ha az istenek is úgy akarják, bőséges étkeket gyakran kell majd készítenie az idősnek éppenséggel nem mondható korcsmárosnak, ki kevély pocakot eresztett, tán még büszke is rá!

De hogy került ide egy efféle épület, gazdájával együtt? Ráadásul ide, egy breton? Ennek bizony cifra a története, amit a legtöbb új vendég szíves örömest meghallgat, főleg ha napok óta egy élő lélekkel sem találkozott bolyongásai közben.

Sodrásd ugyan nincs messze, de a hágókon átvezető utak iszonyat veszélyesek tudnak lenni, főleg télen, ha szakad a hó, és jéggé dermed minden. Ez persze kapóra jön a fogadósnak, hisz vendégei ítéletidőkor pár nappal kénytelenek tovább maradni, kivéve az északiakat, nekik meg úgysem számít, ha hazájukba akarnak jutni, el is jutnak, nagy többségük épen és egészségesen.
Hiába a közeli település, mégsem jár be szívesen a breton fogadós, hisz tudvalevő, Sodrásdban sok az enyves kéz. Mara kegyeit viszont nem árt néha napján keresni, no meg hát az építkezéshez is rengeteg mindenre volt szükség, így vendéglátónk idejének nagy részét az északiak legközelebbi közösségében töltötte. Most éppen kifüggeszti cégérét, remek iparos munkát, a sodrásdi fémművesek ragyogó portékáját. Elégedetten lép hátra, büszkén vigyorog magában, csípőre tett kézzel.

Odabent feleséges és gyermekei tapsolnak, s egy fáradt északi is jobb kedvre derül, hisz végre megnyitott, mit megnyitott, egyenest a földből nőtt ki eme remek italok tárnája, míg nem járt erre. Éppen a legjobbkor tömheti meg gyomrát, guríthatja le a jobbnál jobb, messzi vidékekről származó italokat - a rémesen rossz birodalmi, vagy épp macskanép által főzött löttyök kivételével természetesen - ha már az északra vezető ösvényt egy szűk hágónál elzárta a hegyomlás.
~¤~~¤~
RPG kocsma, a lazító: ahová is betérhet a fáradt vándor, megoszthatja a kocsmárossal, s az éppen ott tartózkodó vendégekkel gondját-baját, legutóbbi kalandjait.
Talán az is kiderül, hogy hívják a fogadóst s családját, hogyan kerültek oda, valamint miért nem kedveli a tulajdonos a becsvá... őőő büszke birodalmi népet.

Így elsőre ennyi. Lényeg a helyesírás, és az irodalmi igényesség, tessék bátran elereszteni a fantáziátokat, jöhetnek novellák, versek, egyebek!
Cthulhucult
Hozzászólások: 341
Csatlakozott: 2011. feb. 24., csüt. 20:21

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Cthulhucult »

Egyelőre csak egy kérdés: mikor történik mindez? Úgy értem, melyik éra melyik évében járunk?
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

Cthulhucult írta:Egyelőre csak egy kérdés: mikor történik mindez? Úgy értem, melyik éra melyik évében járunk?
Szerintem mindegy. Írjátok le a dátumot ti, nem vagyok én mesélő.
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Viharos időszak köszöntött Égkoszorú déli részeire, ami megszokott dolog ezen a vidéken. Az erős északiak már régen hozzászoktak, de közülük is csak kevesen vállalják az utazást. A legtöbben inkább kivárják a viharok végét.
A Hétökör Birodalmihoz címzett fogadóban, ezért lankadt a forgalom. A fogadó tulajdonosa kint állt és a távoli viharfelhőket nézte. Ezt a hegyekkel elzárt helyet elkerülte a máshol hatalmas károkat okozó természeti jelenség. Mivel nem volt sok dolga ezen a kora délutáni napon, ugyanis maroknyi vendége még húzta a lóbőrt, élvezte a semmittevést. Magában átkozta a kegyetlen időjárást, amikor meglátott egy Sodrásd felől érkező magányos utazót. Amint közelebb ért a fogadós megállapította, hogy egy rossz állapotban lévő ork az.
Az ork ázottan és mocskosan sietett az impozáns kis ház felé, miközben gyakran hátrafordult, mintha követnék. Mikor a breton betessékelte, az ázott csavargó - mert aki látta az annak nézte - nehézkesen bebotladozott. Fajtájára jellemzően nagy termetű, de szörnyen lesoványodott alak. Orra erősen lapos, - nem születéséből kifolyólag - pofájából sárga, ápolatlan agyarak meredeznek, fekete haját rövidre nyírva viseli. Ruhája nem egyszerű itt-ott megfoltozott vászonrongy. Egyetlen fegyvere, egy vaskard, amit az oldalára szíjazva visel, lévén hogy nincs nála kardtok. A kard mellett van még két kis erszény, ami hívogatóan gömbölyödik. Az ork szállást és ételt kér, amit a bretonnak átnyújtott ametiszttel fizet meg. Amikor a kocsmáros kihozza neki a sült kecskecombot az ork azonnal ráveti magát, és ezzel egy hosszú étkezésnek veszi kezdetét, hogy visszanyerje az erejét.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Off: Köszönöm a fórumot! Őszintén csodálkoztam, hogy a hírnél senki sem szólt, hogy ,,ezt talán nem ott kellene csinálni", de úgy látszik szelídek az itteni moderátorok. Ami a dátumot illeti, szerencsésebb ha a TES5:Skyrim eseményeihez igazítjuk, mert úgy szabadon lehet terelgetni a beszélgetéseket (nem lenne megkötve senki sem a jövőben történő események miatt).
Irodalmi igényességet nem garantálhatok, de a helyesírásra szerintem nem lesz nagyobb probléma. :)
Akkor próbálkozunk is meg egy bevezetővel:


Az egyre rosszabbra forduló időben egy ragada loholt szorosan az előtte haladó ork nyomában, szintén menedéket keresve az égi áldás elől.
A talpig szőrmébe öltözött férfi arca szinte alig látszódott ki túlméretezett kucsmája alól, oldalán hatalmas tarisznya lengett ide-oda a futásban.
- A nyolcak áldják meg! - vetette oda sebtiben az orkot beeresztő fogadósnak, s közben megemelte méretes fejfedőjét. A nagy kucsma alól egy kopasz öregember feje vált jól láthatóvá, sebekkel és kosszal tarkított arcán szinte patakokban fojt végig az izzadság.

Míg az előtte érkezőnek kiszolgálása zajlott, a vénember már az ajtónál szabadulni kezdett méretes és meleg öltözetétől. Szépen összegyömöszölve és egymásra téve felszerelését a vézna és szinte beteges alkatú pörölyföldi megindult az ölébe tornyosult ruhaanyaggal az ork asztala felé. Az egyik szabad szék mellett körülményesen elhelyezte terhét, majd kéretlenül helyet foglalva intett a fogadós felé.

Miközben az oldalán lógó tarisznyát ölébe vette, udvariatlanul szövegelésbe kezdett.
- Sárkányok, sárkányok mindenfelé. Nem elég nekünk a polgár háború most még ezek a gyíkok is; hát kérem szépen fiatal úr, én ilyet az 50 éves történészi karrierem során nem fütyültem. Figyeljen, figyeljen csak fiatal ember, a saját két szememmel láttam őket 2 héttel ezelőtt; a nyolcfős társaságomból hatan odavesztek, egy megszökött, a maradék meg megbuggyant félelmében. Őrület!
Mondandóját elhadarva, választ vagy bármi reakciót meg sem várva aztán a fogadóshoz fordult:
- Ha van csirkéjük, akkor azt szívesen fogyasztanék. Apropó csirke, hát jó ember nem fél, hogy valami erre járó légiós bagázs még rossz néven veszi a fogadója nevét?
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Az ork zavartalanul folytatta az evést, mikor a ragada belépett, talán még észre sem vette. Ám amikor az öregember zsörtölődni kezdett, érdeklődve nézett rá. A rágást egy pillanatra sem hagyva abba, feszülten hallgatta, hogy mit mondott. A kocsmáros válaszát nem hallotta, de nem is az érdekelte. Ruhája egyik rejtett zsebéből előkotort egy levelet. Kissé elázott, de még jó állapotban volt. A levelet nézve magában gondolkodott:

- Kár, hogy nem tudom elolvasni, és eddig nem volt időm elolvastatni senkivel. Most legalább megtudom, hogy miért kezdett el miatta kergetni az egész sodrásdi őrség. A futár csak annyit mondott, hogy valami Brynjolf küldte. Ki lehet az? Valami hasonló nevet mondott az az elf is, amikor a két, ékkövekkel teli erszényt odaadta. Sosem kaptam ennyi fizetséget, ilyen kis munkáért. Megérte.

Tovább nem is gondolkodott a dolgon, hanem felállt, és orkhoz méltó szerénységgel odaült a ragada mellé - persze vitte azt a néhány kecskecombot is, amit még nem evett meg - .
- Jó napot ragada koma! Mi szél hozott erre? Ja, tudom... a vihar. Igen, igen engem is. Te ugye, művelt ember vagy? Segítenél nekem egy kicsit? Itt ez a levél, - azzal átnyújtotta a levelet - de én nem tudom elolvasni. Ki tudnál segíteni? Vehetsz amúgy a kecskémből ha kell, elég jó adag jut mindkettőnknek.
Lord Jack
Hozzászólások: 153
Csatlakozott: 2010. szept. 19., vas. 13:53
Tartózkodási hely: Nibiru

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Lord Jack »

OFF: Majd később bekapcsolódok, csak lenne egy ötletem. Ha egyszer lenne harc is, akkor kimehetünk az épületből? Nem kell végig a fogadóról írni, ha akarok írhatok kintről is, ugye?
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Off: Szerintem elvileg igen; de a kinti világ használata szerintem leginkább arra lenne alkalmas, hogy pihenő pályára rakjuk a karaktert, amíg a magánügyeinkkel foglalkozunk. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet kimenni. Bölcsebb megvárni TGWH hozzászólását ezzel kapcsoltban...

- Hogy az istenekbe ne! - vágta rá hirtelen, majd sebesen kitépte a nyújtott levelet az ork kezéből.
A levélanyagát látszólag elégé megviselték az elemek, de a rajta lévő maszatos betűket jól láthatóan nagy gondossággal vetették rá.
- Aha hmm, ja úgy, aha - dünnyögte - minden világos! Kedves barátom annyi biztos, hogy ezt a levelet egy Brynjolf nevű személy írta, és szívesen látna téged valami csatornaféle helyen a közeli város alatt.

Visszanyújtotta a levelet és csippentett egyet az előtte lévő combból, majd így folytatta.
- Cluson vagyok a messzi földek és korok tudója; ha rám hallgatsz nem bízol meg ebben a Brynjolf nevű alakban, nem tudom hallottad-e, de elég kétes hírek terjengenek róla. - közben óvatosan hátranézve a fogadós irányába és hangerőt váltva - Én legalább is azt hallottam róla, hogy piszkos alakokkal cimborál, olyan dolgokban, amik nem valók a magamfajtának, ha érti mire gondolok.

Komiszan még egyet csípve hallgatósága kecskecombjából, újra rázendített a vén ragada fülsértő hangján:
- Ejh ifjú barátom, no de felénk úgy illik ám, hogy történet ért cserébe történet jár, én meg még a becses nevét sem tudom! Az idejövetelem alapján úgy érzem, hosszan itt leszünk, ne sajnálja hát a jó szót egy kíváncsi tudósembertől, a levele így is sok mindent elárult.
Majd sorait elszavalva, a kopasz ragada nagy mosollyal az arcán hátradőlt székén, kíváncsian várva az ismeretlen reakcióját és válaszát.

Off: Az UESP-én minden Rifteni küldetést átnéztem, hogy képben legyek , milyen küldetésről jöhettél, de őszintén szólva Brynjolf (ő egyből leesett, jó választás!) által besározott dunmeren kívül nem találtam mást. Próbáltam úgy kezelni a leveledet, hogy te is hozzá tudj tenni, ha hiányosnak érzed az én mesélésemben.
Nevet én az UESP ,,Lore:Names" szekciójából vettem, hogy biztos ragada származású legyen, ha bárkit érdekel itt a link: http://www.uesp.net/wiki/Lore:Names
A sima fajoknál lévő nevek a kék felsorolás fölötti fülekből hívhatók elő. Ha valaki rászorul (mint például én), az használja egészséggel!
Oh és igen, köszönöm a kecskét! :)
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Az ork először kissé zavartan gondolkodott, majd egy vállrándítással belekezdett történetébe:
- Nos, végül is azt hiszem nem gond ha elmondom. Hol is kezdjem? Ja, a nevem. Ogrul vagyok. Zsoldosként járom Tamrielt, de kisebb megbízásokat is elvégzek. Sodrásdban egy kámzsás férfi jött oda hozzám az egyik kocsmában. Megkérdezte, hogy akarok e sok pénzt szerezni. Naná, hogy igent mondtam!
- Először, csak annyit kellett csinálnom, hogy elterelem a kocsmában lévők figyelmét. Ez meg is volt, lett egy kis kocsmai bunyó. Akkor egy északi jól betörte az orromat, és már bele is kezdtem a következő lépésbe.
- A figyelemfelkeltés után azt kérték, hogy mutogassam meg a késemet. Ez gyorsan meg volt, mert az északit megrövidítettem egy füllel. Gyönyörű szép kés volt. Egy daedra szívéből készítették, és egyik másik késre sem hasonlított, amit valaha is láttam. Szóval egyedi darab volt. Azután jöttek az őrök, és megállították a balhét.
- A végén gyorsan elillantam, hogy ne tartóztassanak le. A munkaadóm megtalált a sikátorban, ahol elrejtőztem, és a fizetségért cserébe - Ogrul az övén lógó erszényekre tette a kezét - csak oda kellett adnom a késemet. Ezek az erszények tele vannak gyémánttal!
- De másnap az egyik őr odajött hozzám, és azt mondta, hogy megöltem valami nemes embert, és menjek vele. Mármint börtönbe. Azt mondta, hogy van bizonyíték is, és amikor a büntetésemről kérdeztem, azt mondta, hogy valószínűleg akasztani fognak. Én meg nem vártam meg, amíg megkötöz, hanem megszöktem a városból. Az összes őr engem üldözött! Csak a szerencsének köszönhetem, hogy meg tudtam lépni. Ezek után az erdőben, és a hegyekben bujkáltam heteken keresztül, de a keresésem nem lankadt. Most meg a vihar elől ide jöttem.

Ogrul hatalmasat harapott a kezébe akadó kecskéből, és megigazgatta az ékkövekkel teli erszényeit, majd folytatta:
- A felszerelésem nagy részét elhagytam, a hegyekben, de van, amit még Sodrásdban hagytam. De miért mondták az őrök, hogy megöltem valami embert? Neked nincs valami ötleted?

Azzal az ork befejezte az evés, és kényelmesebb pozícióba helyezkedett, várva Cluson véleményét.

Off: A küldetést nem a Skyrim-ből vettem, hanem saját gondolat. Kösz a névtáblázatot, nekem is jól jött. A kecske meg csak természetes. :)
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

A lépcsőröl lefele jövet az északi pont az öreg és az ork asztala mellett haladt el, és nem tudta magában tartani, hogy fel ne világosítsa az orkot.
- Ogrul, no de kedves Ogrul - lépett oda az idegen -. Hát tudhatnád, hogy a magadfajtákat, kik bár bátran és csodával határos erővel harcolnak, keményen megsarcolják a nyolcak. Bizony, az orkok koponyájába túl sok fog került, s nem nagyon marad hely másnak, ha érted mire akarok célozni. Teljesen logikus, nem azért kellett nekik a tőröd, mert értékes lenne, vagy netán ősrégi ereklye, csak kellett egy bizonyíték, ami ellened szól. Szerinted nem éppen gyémántokkal kereskedett az áldozat, akinek a fejében megtalálták az őrök a tőrödet? És milyen gyorsan, bizony, valaki szólt nekik, hisz gyakran van úgy, hogy napokig bevonul valaki a házába, mert roppant fontos dolga akad. De ha megbocsájtotok, nekem még dolgom van a fogadóssal.
Ezzel az északi elsétált a söntés felé, tudva, hogy mozgalmuknak újabb erős harcost sikerült megnyernie, ezzel is közelebb kerülve a nagy tervükhöz, Égkoszorú egységesítéséhez.

Off: az efféle kocsmákat akik ismerik a neten, tudják mi célt szolgálnak. De akik még nem. Itt nem a harc a lényeg, ez csak egy hely, ahová behúzódhatnak az emberek, hogy írjanak pár szót a valós, és a játékokban megélt kalandjaikról egyaránt.
Több karaktere is lehet valakinek, pl. ha Baldur kapui felől jön, akkor egy harcos, ha Morrowindből akkor egy khajit.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Cluson hatalmasat nevetett az északi válaszát hallván, majd kissé elszégyellve magát így válaszolt Ogrulnak:
- Ejh pajtás téged csak bizony palira vettek! De komolyabbra fordítva a szót; történeted alapján a Sötét Testvériség módszereit vélem felfedezni - ennél a pontnál maga elé nézve - de talán ez övékénél is finomabb munka volt ám ez.

Pár másodpercnyi néma gondolkodás után tekintetét újra az orkra szegezve így folytatta:
- Nem; mégsem hinném, hogy ők állnának a háttérben. Bárcsak többet tudhatnánk az áldozatról... (sóhajtott). Minden esetre egy percig se aggódj, ittléted okának titka biztonságban van; ezen a vidéken szinte senkit sem érdekelnek a törvények vagy az igazság szolgáltatás.

-No de most azt hiszem rajtam a sor. Lássuk csak... - fészkalódva kicsit még a székén hátratekintett a fogadós irányába, s intve neki, hogy az a csirke gyorsabban is sülhetne kicsit. Miután teljesen kényelembe helyezkedett a piszkos képű ragada, komolyabb hangnemre váltva belevágott meséjébe.
- Lassan már két teljes hete jártuk Égkoszorú dermesztő földjeit tudóstársaságommal és bérelt testőreinkkel, kutatva legújabb tudományos művünk anyagait a dwemer kultúráról, egészen addig a bizonyos napig. Mint befelé jövet hangoztattam, velem együtt kilencen voltunk, mint annak idején a szentek; mi négyen tudósfélék, öten pedig derékszívű védelmezőink. A kollégáimmal folyton martuk egymást, mert mindegyikünk vélte, hogy az ő felfedezése a grandiózusabb a helyi dwemerekről.

Ezzel Cluson az ölében lévő tarisznya után nyúlt. Tartalma csak hamar láthatóvá vált mindenki számára, ahogyan gond terhelve kutatott tartalmában. Papíros kötegek, izzó tartalmú fiolák, apró megszámozott pénzes zacskócskák, félig átázott könyvek és egy vászonba tekert írószerszámkészlet. Pakolgatás közben végül a tarisznya aljáról egy félig összerongyolódott és jól láthatóan megégett kötetet emelt ki a káoszból.

- Az én kutatási témám a dwemerek égkoszorúi érdekeltségeiről szóltak; igen, csak szóltak, mert már biztos nem fogom befejezni. - mondta szomorú hangon - Tudja kedves Ogrul, az itteni romok a kalandorok és helyi kutatók beszámolói alapján (elképzelhetően) különböző katonai kolóniák lehettek. Ékes példa erre a valahol a közelben lévő Avanchnzel, amely a legutóbbi beszámolok alapján, feltételezhetően egy katonai kísérleti bázis lehetett a titokzatos nép eltűnése előtt.

Megsimogatva a könyv megperzselt borítóját pár pillanatig elgondolkodott, majd így folytatta:
- Persze Markarth-ban az a ostoba Calcelmo kinevette a teóriám, csak vad képzelgésnek nevezte; így hát néhány régi kollégámmal útnak indultunk ide, felkutatni a korábban említett Avanchnz romjait. Vesztükre...

Tekintetét a könyvről ismét zöld pajtására emelte:
- No de egyenlőre legyen elég ennyi, mert a végén még adósa maradok. Meséljen arról a tőrről; hogyan kerülhetett egy oly ritkának és misztikusnak hangzó tárgy egymaga fajta zsoldoshoz?
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul, elgondolkozott. Nagyon törte a fejét, ez látszott rajta. Már épp kezdett hosszúra nyúlni a csönd, amikor megszólalt.

- Négy társammal éppen egy küldetésen voltunk. Úgy két évvel ezelőtt. Közülük ketten régi cimboráim voltak, igazi dörzsölt veteránok. A másik kettőt nem ismertem. Birodalminak tűntek, de lehet, hogy tévedek. Furcsa vérvörös köpönyegük volt, és mindig valami olyasmit mondtak, hogy : A hajnal ismét eljön.

Ogrul ismét erősen gondolkozott, de ezúttal nem olyan sokáig.

- Nagyon furcsák voltak. Folyton a Daedrákról szóló könyveket bújtak, meg valami Oblivionról beszéltek, és... Na mindegy. Ők voltak a vezetőink, és védenceink. Nem árultak el semmit, arról hogy hová vagy miért megyünk. Csak annyit mondtak, hogy ha megvédjük őket, akkor jól megfizetnek minket, és ez nekünk elég is volt. Végtére is ki merne ujjat húzni három kiváló zsoldossal? Valami ronda romokhoz mentünk Cyrodill délkeleti részén. Aztán bementünk a romokba.

Itt egy kis szünetet tartott és komoran nézett maga elé. Ezután szinte gépiesen folytatta, mintha a szeme előtt játszódna a jelenet.

- Valószínűleg egy templom lehetett fénykorában. Az oltárt leszámítva semmi sem maradt épen. Szinte új volt. Gyanútlanul közelebb mentünk, észre sem véve, hogy a két fickó lemaradt. Mire észbe kaptunk volna, már befejezték varázslatukat, és engem, meg J'riska-t, a khajiti cimborámat, már lebénítottak. Úgy dőltünk el mint egy zsák krumpli. Tehetetlenül néztük, ahogy legjobb barátom Luronk szembeszállt velük. De nem járt sikerrel. Ellenfelei mágikus páncélokat idéztek meg. A páncél különös fekete acélból volt, és ugyanilyen maszk volt hozzá, a réseknél pedig vérvörös ruha fedte a testüket. Összehangoltan harcoltak, és mágiával növelték képességeiket. Luronk bátran harcolt, de amikor kifulladt, könyörtelenül legyűrték. Nem, nem ölték meg, csak megkötözték, és az oltárhoz vitték. Közben engem, és a khajitit is megkötöztek. J'riska rögtön elkezdte oldozni a köteleit, de ők ezt nem vették észre. Valami imát mormoltak, és szertartást végeztek, egy számomra ismeretlen nyelven. Rémisztő volt! Aztán az egyikőjük előhúzta a kést, és elmetszette Luronk torkát. Ekkor, a semmiből, mintegy vezényszóra hatalmas kapu kezdett kiemelkedni, és mintha... mintha maga a pokol lett volna a túloldalon. Démoni sikolyok, és túlvilági energia áradt belőle. Ekkor szabadult ki J'riska és elvágta az én köteleimet is. A két fickó háttal állt nekünk és fanatikusan kántáltak. Mi az alkalmat megragadva rájuk vetettük magunkat, és végeztünk velük. Amint elhallgattak az átkozott fattyak, a kapu megállt. Úgy derékig ért nagyjából. Aztán egy minden addiginál velőtrázóbb sikoly harsant, és lángoló villanás kíséretében, egy nagy, izmos, pikkelyes kar nyúlt ki a kapuból és megragadta J'riskát. Ellenállhatatlan erővel berántotta magához, és aztán csak az állkapcsok csattogását hallottam. Végül néhány szívdobbanással később a kapu felrobbant.

Itt kicsit ismét megpihent, kiszakadva az álomszerű mesélésből. Arca megviselt volt, mintha az amit az imént mondott el, most történne meg. Kis pihenő után folytatta.

- Elájultam. Amikor magamhoz tértem egy táborban voltam, néhány breton között. Azt mondták, hogy félholt állapotban találtak rám, és hogy már egy hete lábadozok náluk. Állításuk szerint a kés ott volt mellettem, és azt hitték az enyém. Nem tiltakoztam, mivel akkor még az sem volt biztos, hogy tudom majd mozgatni a karomat valaha. De Malacathnak hála felépültem. Azóta mindig hálával gondolok a bretonokra.

Arcán széles mosoly játszott, és nyoma sem volt korábbi lehangoltságának. Vigyorogva előredőlt a székén, intve Clusonnak, hogy hajoljon közelebb.

- Most te jössz, mondj el mindent a kalandodról! Hé, kocsmáros! Hozz nekem és Clusonnak egyet-egyet a legjobb lőrédből! Na, most már kezdheted. Hallgatlak.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Szélesre szaladt a mosoly Cluson arcán is, majd ismét elkezdett az ölőben lévő tarisznyában kotorászni. Közben vidáman kommentálta a hallottakat:
- Heh, barátom nagyon úgy néz ki, hogy te az istenek kegyeltje vagy; talán nem is sejted mennyire!

Egy gyűrött lap került elő a korábban látott, zsinórokkal összefogott papírkötegből, amit az öreg az asztalra terített. A papíroson egy szépen rajzolt kép volt a történetben szerepelt fekete maszkról; jól látható, hogy készítője alapos munkát végzett a legapróbb részlet ábrázolásában is. A rajzból rengeteg nyíl futott ki a lap szélei felé, ahol hosszan kommentálva volt egy-egy részlet, vagy vonás; a lap szinte már elrongyolt alsó szélén pedig alig olvashatóan ez állt: ,,A birodalmi Marara Falvius tulajdona”.

- Ha ezt a maszkot láttad, akkor alighanem áldozatul eshettél a Mitikus Hajnal utolsó megmaradt kultistáinak. Ők nagyon rossz emberek voltak ám; biztos hallhattál már az Oblivioni Krízisről ugye? Ez az a szekta, amely felelős a Septim vérvonal eltűnésérért, és a Tamrielben bekövetkezett óriási károkért, amik 200 évvel ezelőtt sújtották világunkat. Valószínűleg kaput próbáltak nyitni a pusztítás hercegének síkjára; csak, hogy az lehetetlen a Krízis megszűnése óta. Úgy vélem, ha a khajit barátod pár percet várt volna, talán nem eset volna áldozatául a szörnyű síknak, a kapu pedig magától összedőlt volna. Mondjuk az önmagában is igazi csoda, hogy egyben kikerültél; kollégáim ezzel kapcsolatos projektjeit ismerve hamuvá kellett volna válnia kedves barátom. Csak ugyan Malacath óvhatott a szörnyű történések során.

- Hajh, de kár, hogy Marara már soha nem láthatja azt a tőrt… - kicsit elszomorodva - …aligha lett volna neki akadály elhozni a helyi tömlöc bizonyítékos ládájából.

- No de, ha csak ugyan rajtam a sor, akkor lássuk hát. Talán okosabb, ha mindent az elejétől kezdek, de persze aztán ne hibáztass drága Ogrul, ha elalszol. - közben a nem rég kiterített rajzot újra kézbe véve Cluson elkezdi visszapréselni azt a papírkötegbe - Na szóval, miután nem tudtunk a híres helyi dwemer szakértő Calcelmoval dűlőre jutni vitánkban, elhatároztuk, hogy magunk járunk utána elméleteink igazának. Háromnapnyi kutatás és kocsmalátogatás után végül Agristair a breton tanonc csodálatos híreket kapott egy Sodrásd-hoz közeli dwemer romról. Jómagam és a szintén ragada származású Sason mester, aki hozzám hasonló elveket vallott, csak kicsit szerényebb mértékekben, azonnal vevők voltunk a rom feltárására. A cyrodilli Marara meggyőzése szintén nem volt gond, az a nőszemély élt-halt az ,,egzotikus művészetekért", amelyeket aztán rajzban meg is örökített magának - itt mélyet sóhajtott a vénember - valószínű, hogy Dibella istennőtől kaphatta tehetségét és szépségét is. Kutató társulatunk utolsó tagja a kiállhatatlan dunmer Bralas volt, ő lépten-nyomon bizonyítani akarta, hogy az eltűnt faj tagjai paranoid, istentagadó szörnyetegek voltak; sajnálattal kellett eredményeit látva többször belátnunk, hogy teóriáiban van ráció.

- Nah szóval – közben tekintetét oldalra szegezve, bal karjával hadonászva, mintha az emlékeket próbálná elkergetni – ezek voltunk hát mi, még aznap sikerült felbérelnünk… ,de róluk talán kicsit később. Árulja el, osztán milyen népeket szolgált a kardja? Csak az ilyen problémás bajkeverőkkel kereste a bajt?
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul üveges tekintettel nézett Clusonra, látszólag kereste az iménti szavak értelmét. Közben nagyot húzott a kocsmáros által hozott borból, míg a másik üveget a ragada elé tolta. Amikor kihámozta a kérdést, megvakarta szőrös pofáját, és sóhajtott.

- Nem igazán volt más hasonló esetem, többnyire tisztes munkát végeztem. Karavánokat kísértem, elláttam néhány fickó baját, banditák szétverésében vettem részt, meg hasonlók. De te barátom, már megint tereled a szót. Már nagyon izgat, hogy mit találtatok a társaiddal, amit ennyire vonakodsz előadni. Most már ne kertelj, hanem ki vele! - Ogrul benyakalta a maradék borát, majd közelebb húzott egy széket, amire feltette a lábát. Kezét összekulcsolta hasán, és sokat sejtően nézett Clusonra. - Csak nem valami felbecsülhetetlen értékű kincset találtatok? Vagy megfenyegettek, hogy nem mondhatod el?
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Ehehe... -vigyorodott el az öreg ragada - ha tényleg annyira szeretnéd tudni, hát elárulom, hogy soha nem jutottunk el a romokig. Sőt azt is biztosra veszem, hogy a mi végzetünkkel egész Égkoszorú megismerkedett már.

Cluson hörpintett egy keveset az elé tolt borból, majd vetett még egy pillantást a nem messze készülő csirkéjére.
- A jó fogáshoz idő kell -jegyezte meg halkan, majd ismét hallgatóságára fordította tekintetét - abból pedig nekünk bőven van, nem de?

- Furcsa emberek ezek az északiak, balsorsú expedíciónkat kettő is kísérte a végzetébe. Ők csaknem maguk lehettek ennek a zord vidéknek a legszebb fehérnépjei. Nevük még most is cseng a fülemben, ahogy visszagondolok rájuk; Eyja és Vori az ikrek felderítőink, harcedzett leánykák, hosszú szép szőke hajkoronával. Harcmodorukat összhang és pontosság jellemezte, íjaikkal szinte mindig célba találtak, nem volt nyúl oly fürge vagy bandita oly ravasz, hogy időben félrevetődjön a szinte mérnöki pontossággal egymás mellett haladó nyilaiktól.

A vén históriás tekintetét újra hátravetette, majd kicsit halkabban így folytatta Ogrulnak:
- Két dolog zavart csak bennük. Az egyik, hogy kellemesebb társaságnak vélték Sason mestert - kuncogta, majd komolyabbra fordítva a szót - a másik, hogy nem igen szívlelték az egyenruhás birodalmiakat. Gyakran volt, hogy összeszólalkoztak a jámbor Marara-val olyan politikai dolgokon, amihez aztán egy hozzáhasonló tudós nem igazán értett; de hajh a gyámoltalan kislány meg mindent személyes sértésnek vett, amit a jányok a cyrodilliakra mondottak. Na szóval, képzelheti zöld barátom, milyen értelmetlen, se eleje se vége macskaharcok kerekedtek ebből...

- Jut eszembe, mit gondolsz a mostanság zajló polgár háborúról, és az északiakról úgy általában? -kérdezte vidáman - Esetleg, ha csíphetnék még egy kicsit a kecskédből, amíg várok a készülő csirkefogásra, mesélnék még kompániánk harmadik védelmezőjéről is. A hősies és hozzád hasonlóan zsoldos Ghamonk gro-Moghakhról, aki életét adta azért, hogy én most itt üljek.
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Megeheted. Nekem már nem kell. - azzal Ogrul odatolta a maradék kecskét Clusonnak - A mostanság zajló eseményekből, sajnos igencsak kimaradtam, mivel utóbbi napjaimat azzal töltöttem, hogy lerázzak egy medvét, aki nagyon a szívére vette, hogy a barlangja előtt könnyítettem magamon. Meg inkább csak Sodrásdban és könyékén kóboroltam, ami igencsak kimaradt az eddigi csatákból. Igen hálás lennék, ha egy kicsit felvilágosítanál a helyzetről.

Az ork arcán ravasz mosoly jelent meg, ami betört orrával párosulva, idétlen kinézetet kölcsönzött neki.
- Ami az északiakat illeti, az attól függ, ki kérdezi. - itt halkabbra fogta hangját - Éppen annyi érv szól mellettük, mint ellenük. Kitartóak, büszke és kiváló harcosok. Másfelől nagyzolók, őrültek és vadbarmok. Tekintettel az imént lejövő fickóra - újra normális hangerőre váltott - A kitartó, büszke és kiváló harcos névvel illetném őket.

Ogrul az északi felé sandított, aki semmi jelét nem adta annak, hogy meghallotta volna iménti kijelentését, de a sokat megélt harcos nem kételkedett az északi hallását illetően. Majd őszinte kíváncsisággal kérdezte:

- Tényleg egy sárkány támadott meg titeket? Egy óriásgyík ölte meg a társaidat? Én még egyet sem láttam, bár egyszer majdnem... Mindegy. Most te mesélj.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

Az északi, miután megvacsorázott és megtisztította fegyvereit, hátradőlt, feltette lábát az asztalra, és elaludt. Roppant unalmas a várakozás, néha olyannyira, hogy az ember legszívesebben semmit sem csinálna, csak várna valami történést, ami lustaságából kimozdítja.
Nagy unalmában vagy két liter bort is bevedelt, míg az öreg és az ork bájcseveje tartott.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Egy medve, hehe? - nyúlt mohón a maradék húsért - Megnyugtatlak zöld barátom az igazi csaták csak most fognak elkezdődni, mert bár a fagyos északon a levegő már évek óta forr, az igazi hajtépés és a polgár háború csak most fog kezdődni.

Cluson érezvén, hogy nem rég rendelt csirkéje már nem fog időben az asztalukhoz érni, éhségét csillapítván ráveti magát a felkínált maradékra. Kapkodva egy-egy falat és hörpintés között így folytatja:
- Az egész nem rég kezdődött, mikor Ulfric Viharköpeny kegyetlenül meggyilkolta Égkoszorú fiatal és jóravaló királyát Torygg -ot. A szemtanúk szerint halálra sújtotta a hangjával a saját udvarnépe előtt. Röviddel az esemény után az északiak között kitört a polgárháború, a rend és a birodalom hívei a tartomány nyugati részén gyülekeztek, ahol a legerősebb volt a támogatottságuk. A téveszmékkel ellentétben az ő vezetőjük nem az özvegy Elisif, hanem Égkoszorú katonai vezetője Tullius tábornok. A tartomány keleti részeiben szerveződő erők Ulfric Viharköpenyt szolgálják, és viharköpenyeseknek nevezik magukat, tiszteletből mozgalmuk vezére iránt. Az igazat megvallva fogalmam sincs, hogy nekik mi a céljuk, és hogy mi motiválja őket; csak remélni tudom, hogy nem akarják megismételni azt a szörnyűséget, amit 5 évvel ezelőtt tettek Markarth-ban.

A ragada történelmi leckéjének végéhez érvén tányérján nem maradt más, mint néhány csont. Tenyerével végigtörölte ajkát, majd a maradék bort is felhörpintve így folytatta:
- Tetszik, amit az északiakról mondtál; tudod nem hiába kérdeztem a témáról, és ajánlottam a jó Ghamonk történetét. Ork kísérőnk ugyanis birodalmi légiós veterán volt; félszemét a Birodalmi Főváros feladásánál vesztette el, mikor a gyáva császárt menekítették a légiók. Nem akármilyen légiós volt ő, - nézett ismét maga elég, szinte belerévedve a semmibe - ork származása ellenére magas rangra emelkedett a légiókötelékében, hogy milyenre arra nem emlékszem, pedig emlékszem milyen szomorúan jegyezte meg még Markarth mikor felbéreltük. Az biztos, hogy utunk során soha nem kérkedett vele. Amikor kis társaságunk tagjai között előjöttek a polgárháborúval kapcsolatos viták ő mindig szótlan maradt; utunk során elmondta nekem, hogy rengeteg bátor északi szolgált alatta és veszett oda a főváros feladásánál. A kényszer béke megkötése utáni szégyen miatt, (hogy bajtársait kik életükkel fizettek, elárult a császár), otthagyta a légiót és utazókat kísérő zsoldosnak állt. A birodalom ellenében viszont soha nem tudta magát igazán elkötelezni; ahogyan titkon megjegyezte nekem az egyik éjszakai tűzőrzésünk során, ő csak második Titus Mede halálát kívánta és a teljes Aldmeri Dominiumét.

Menekülvén az emlékezéstől, tekintet az öreg újra Ogrulra szegezte, majd hogy az ork ne lássa pármásodperces elérzékenyülését, forgolódva elkezdett szétnézni a fogadó vendégei között, mint akinek rángása van. Ekkor vette csak igazán szemügyre a tőlük nem messze szinte már fekvő északit.
- Hahó bóbiskoló urasság, oly ismerős valahonnan, mondja csak talán járt már Markarth városában? - vetette oda emelkedett kicsit rekedtes hangján, miközben hunyorogva az idegen viseletét vizsgálta.

- Mégis mi olyan ismerős nekem ebben az alakban Ogrul barátom? Hol láthattam már hasonlót? - dünnyögte.
GubaLord

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul is megnézte az északit, majd vállat vont. Egyrészt nem látott rá rendesen, másrészt csak most tudatosult benne, hogy az utóbbi napok nélkülözése nagyon megviselte. Éhségét már csillapította, de még mindig kimerült volt. A megpróbáltatásoktól szörnyen elgyengültnek érezte magát, ám ebből semmit sem mutatott ki.

- Nekem egyik északi olyan, mint a másik. Megvan mindkét füle? Mert ha nem, akkor őt ismerem. Egyébként miért ilyen fontos? Köze van a társaid halálához? - közben kardja markolatához nyúlt. Nem akart harcolni, és nem is tudott volna, de ha a fickó veszélyes, akkor jobb az éberség.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Nem, nem igazán. - közben még mindig az északit bámulva - Csak hasonlókat láttunk útközben díszes birodalmi kísérettel, valószínűleg a legközelebbi település börtönébe szállították őket.

- A fülei azt hiszem meg vannak drága barátom, de nem úgy tűnik mintha használná is őket. - jegyezte meg huncutan, majd hangját megköszörülve újra rákezdett - Hé maga ott, jól sejtem, hogy Ulfric srácai közül való?
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

Az északi lassan ülő helyzetbe tápászkodott, majd az öregre nézett.
- Én? Nem tudom. Nem nagyon értem rá az elmúlt hónapokban, így még időm sem volt tájékozódni, ki az az Ulfric, és melyik oldalnak kellene igazad adnom. Mindig a régi rendszer romjaiból nő ki egy új, de jelenleg nem tudom eldönteni, jobb lenne-e, vagy rosszabb.
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul elengedett egy félmosolyt. Arra gondolt, hogy az északi valószínűleg nem mond igazat. Szívesen hozzávágta volna az északihoz, hogy hazudik, de tapasztalata visszafogta. Jelen állapotában egy gyerekkel sem tudott volna elbánni, nem hogy egy igazi harcossal, így magába fojtotta gyanúját. Talán majd néhány nap múlva szemrehányást tesz neki, de nem most. Inkább megpróbált jó képet vágni a dologhoz. Több-kevesebb sikerrel.

- És mi járatban vagy errefelé - kapcsolódott be - Csak nem te is hasonló bajba keveredtél mint mi? Jut eszembe, már megint anélkül kérdezgetek, hogy megmondtam volna a nevem. Ogrul vagyok. - hangja kicsit elcsuklott, mert heveny rosszullét környékezte meg - Megtudhatnánk a neved? Persze néhány kancsó erős pá... - eddig bírta.
Gyomra felmondta a szolgálatot, és vadul befalt kecskéje a fogadó padlóján landolt, azonosíthatatlan, lila, növényszerű folyadék kíséretében. Ezután néhány másodpercig csendben ült, majd ruhaujjába megtörülte mocskos pofáját.

- Elnézést ezért a kellemetlenségért... de nem vagyok túl jól. Ha megbocsátotok most kimegyek egy kicsit levegőzni. - Választ nem várva sietve elindult az ajtó felé, közben egy újabb ékkövet nyomott a méltatlankodó fogadós kezébe.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Ejh a kilencekre, jól van? - kérdezte elcsukló hangon és szinte érthetetlenül a szájáttörlő Ogrult.

Egy darabig még "szemezett" az orkból feltört produktummal, majd megpróbálva humorral kezelni a helyzetet, így folytatta miközben az ork elhagyta a helységet:
- Bralas alkímia kíséreltei óta nem láttam ilyen bizarr hogyishívjákot... -maga előtt legyezve- ...bár ennek az illata még mindig ezerszer jobb!

Társasága híján az öreg jelezte a fogadósnak, hogy a mai napra szobát is kivenne, és az elkészült csirkét inkább ott fogyasztaná. Közben átfutott az agyán, hogy talán a kecske lehetett romlott; de hamar elhessegette a gondolatot, abban bízva, hogy ezerféle gyomnövény és idegenföldi specialitás után csak felismerné, ha a hétköznapi kecskehús romlott volna.

Rendelésének átvétele előtt azonban még egyszer rákérdezett az északinál a vélt ismertségre:
- Na és nem sodorta e a sor egy hónappal ezelőtt Markarth városába? Azon belül is az Ezüstvér kocsmába?
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

- Markarthba még nem volt szerencsém eljutni. Eddig főképp keleten és délen barangoltam, az utóbbi éveimet meg a szomszédos államokban töltöttem, főképp Morrowindben. A birodalom unalmas és undorító. Sokfelé jártam, s láttam magához hasonló kutatókat, a legtöbbjük őrült volt. Nem valami hívogató szakma a maguké...
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Heh, bár nem előfeltétel, de azért nem árt, ha egy tudósember képes extrémen megközelíteni dolgokat. - nézett egy pillanatra a magasba büszkén - Oh Morrowind, ne is mondja, bár még soha nem jártam arra, fiatalkoromban nagy rajongója voltam a Nerevarine kalandjainak. Semmikétség, hogy az önök Sárkányszülöttjének igazán méltó ellenfele lehetne, ha beugrana egy baráti párbajra Akavirból.

A dunmerek hősén elmélkedve az öreg, szinte kiszakadva a körülötte lévő világból, újra elindult átvenni elkészült fogását, mikor hirtelen nyílként hasított belé az előbb elhangzottak egy részlete:
- Unalmas? Undorító? A Birodalom? Jó ember mégis kinek kell lenni, ahhoz, hogy ilyet állítson valaki? Hogyan lehetnek unalmasak a cyro-nordok és az általuk létrehozott kultúra? - kérdezte döbbenten.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

- A birodalom maga a romlottság, az emberek minden rossz tulajdonságával együtt. Orvgyilkosok, lefizetett városőrség, tolvajok, istentelenségek, és még sorolhatnám, de látom sietsz nyugovóra térni, így nem is tartalak fel tovább.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Mintha csak Sodrásd-ról beszélne az úr. -vigyorodott el a ragad - Meglepődnék, ha ugyanezek nem lennének elmondhatok bármelyik másik nemzetre, de persze nem vagyok én igazságügyi szakértő vagy néprajzkutató, hogy ezt megállapítsam. - érezvén, hogy az északi talán leakarja rázni, ezzel tovább indult a pult felé.

A pultnál a fogadós Cluson elé tolja az elkészült fogást. Az öreg a tarisznyájából egy vászonzacskót emel ki, amelyen szinte elmosódva egy szám és egy név vehető ki. Az öreg hálásan megköszöni a nagy gonddal elkészített fogást és mellékesen megjegyzi, hogy a zsákocska teljes tartalma a többlettel együtt a fogadósé. A szobája felé való útbaigazítás után egyből el is viharzik az nyugovóra térni. Pár percre múlva viszont váratlanul újra megjelenik szobájából.

- Ezeket kis híján itt hagytam! -baktat a bejövetelénél összeállított szőrmeruhakupachoz - Nem lett volna jó elhagyni ezeket ilyen fagyos tájakon.

Ölébe véve holmiját ismét visszaindul a ideiglenes szállására, miközben még utoljára megszólította az északit:
- Nem tetszett válaszolni, arra a kérdésemre, hogy kit tisztelhettek önben! Csak nem titok a kiléte az uraságnak?
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Amikor Ogrul levegőzött egy kicsit, visszament a fogadóba. Már nem érezte magát olyan rosszul, de korántsem volt tökéletes. Abban azonban biztos volt, hogy nem fog többet hányni. Látta Clusont, amint az északival beszél, és hallotta is a kérdést, amiből rájött, hogy nem sokat haladhatott a beszélgetés. Vigyorogva odament a két beszélgetőhöz, és azt mondta:

- Elnézést, az előző kis hmm... tudjátok. Meghozták végre a csirkédet Cluson? Megérte rá várni? Egy pillanat, mindjárt jövök, csak megbeszélem a kocsmárossal, hogy nem a kecskével volt baj, hanem azzal a sok istenverte növénnyel, amit eddig ettem. Ja, és hogy kérek még egy adagot. - az északi felé fordult - Meghívlak téged is, egy italra, és kajára, ha nem gond. Közben megoszthatnánk egymással kalandjainkat, és jövőbeli terveinket... - jelentőségteljesen elmosolyodott - Ugye te is velünk tartasz Cluson? - fordult ismét a ragada felé.

Ogrul kemény fejében vadul forogtak a gondolatok. Arra már rájött, hogy az északi vár valakire, mivel fajtájára nem jellemző módon kerülte a feltűnést, és nyugton maradt. Betört orrával munkát szimatolt, és lehetőséget látott az északi személyében. De már megint üres volt a gyomra, így előbb az étel, és utána a többi.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

- Fenemód sokat esztek, de természetesen amíg az én hasam nem bánja, örömmel elfogadom a meghívást. De térjünk is rögtön a lényegre, miféle munkáról lenne szó?
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Az öreg elgondolkodott a meghíváson, fáradt volt és emiatt picit nyűgös is, de jó tudóshoz mérten hajtotta a kíváncsisága.
- Rendben, amúgy sem vágyom a négy fal társaságára. Ételt ne rendeljetek, amint letettem a cuccaimat hozom is a csirkét. Szép nagy jószág volt, jut belőle bőven mindenkinek! - majd ezzel sietve magára hagyta beszélgető partnereit ruhakötegével az ölében.
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Cluson távoztával az ork elment, hogy beszéljen a fogadóssal, és biztosítsa arról, hogy nem a kecske volt rossz. Ez elég gyorsan megvolt, lévén már két ékkő is nyomta a breton zsebét az ork jóvoltából. Mivel Cluson nem mondta, hogy mennyi ital van nála, a zsoldos rendelt három korsó északi mézsört. Ogrul amint végzett ezzel, visszament az északihoz.

- Kezdjük az elején. Mi is a neved? Én Ogrul vagyok, a barátom pedig Cluson. Te pedig... - elhallgatott várva az északi válaszát.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

- Én Hur sed Hud vagyok, fejvadász, rosszabb, azaz békésebb időkben zsoldos. Immár négy éve járom a világot, mint az nálunk szokás, és felettébb nyugtalanítanak az események, amelyek hogy is mondjam, világméretűek. No, hol az a jó mézsör, már egész megszomjaztam!
Ezzel az északi meg sem várva a ragadát, leült a mézsörével, hátradőlt, és hangos Isten Isten felkiálltással koccintott az orkkal, majd az édes nedű felét lehúzta.
Eközben rettenetes hóvihar támadt odakint, a fogadós körbejárt, és becsukta az ablakokat védő nehéz fa palettákat.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Eközben a vén tudós azon ügyködött, hogy holmiját szobájának minél jobban rejtő szegletébe helyezhesse; bár részéről rosszindulatnak a puszta gyanúja se merült fel a fogadós és annak vendégei felől, mégis nagy gonddal tevékenykedett azon, hogy tulajdona másnapra is meg legyen. Végül sikerült teljes felszerelését az ágyának háttámlája mögé betuszkolnia; ezután ölébe fogva a nagy tálon lévő elemózsiát, elindult vissza újdonsült társaságához.

Visszaérve Cluson egy udvari pincér eleganciájával tálalta a csirkét vidámnak látszó asztali vendégeinek, egy kicsit komikusan rájátszva a szerepre, majd helyet foglalva így szólt:
- Nagy darab jószág volt ez uraim. Dicsértessék a nyolcak és a kezek, amelyek gondozták és levágták, hogy mi ily jóból ehessünk.
Tekintve, hogy az öreg ragadának csak egy étkészlet jutott a fogáshoz, a villát és a kést úgy helyezte, hogy azzal bárki hozzá tudjon fogni a csirkéhez. Kicsit közelebb húzva magához az ork által rendelt nedűt így folytatta:
- Nem tudom kirendelte az itókát, de köszönöm. Lemaradtam esetleg valamiről? -nézett szét - Oh majd elfelejtettem, Cluson vagyok, egyfajta vándortudós nyugatról. - nyújtotta kezét az északi felé.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

- Hur sed Hud, szolgálatára. Meséljen már pár nagyszerű felfedezésről, amit az utóbbi években tettek, elvégre a tudományos hírek lassan terjednek. A mocsárban én is hallottam pár új gyógymódról, valamint egy roppantul veszélyes mérgű kígyóról, amire állítólag máris lecsaptak a bérgyilkosok... hukk.
Amint lejjebb vitte a hangsúlyt, az ork kidőlt oldalra, és hangos puffanással elterült a padlón, magával húzva ki tudja hányadik mézsörét.
- Áááá nem bírja a jó északit zöldorrú barátunk.
A fogadó, annak ellenére, hogy új épületnek tűnt, inogott az erős széltől, a vihar csak még vadabbul tombolt odakint. A fogadós mérgelődött, miközben jött le az emeletről, úgy tűnik rossz helyre építette a bejáratot, állítása szerint ugyanis ott a legnagyobb a hordalék hó.
- És mi lett volna, ha nem védett helyre épül a fogadó? - kérdezte a ragada, majd arcára fagyott a mosoly, úgy tűnik rádöbbent, hogy hatalmas károkat okozhat máshol ez a különösen erős hóvihar.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

A kimerültségtől vagy talán az erős szeszes italtól az öreg szinte hallani vélte, ahogyan a Avanchnz fémfalai beszakadnak a hósúlya alatt, tornyai ledőlnek, bejáratát pedig az idővégezetéig elnyeli a hó; nyoma vész munkássága céljának, csak úgy mint a Vörös-hegynek dwemer városa az egykori Vvardenfell szigetén.
Üvegét szorongatva (melyből alig hiányzott néhány korty) tekintette egy percre szinte elveszett képzeletében. Visszatérve józan önmagához rögtön spicces beszédbe is kezdett:
- Nem hiába, azok miatt az arrogáns hegyes fülűek miatt szinte minden hétpecsétes titokként kezeltetik mostanság. Azt, azt tudta, hogy az itteni dwemer Centurion-ok érzékenyek a hőre? Nagyon érdekes "tudományos kaland" során jöttünk ám csak rá... - ennél a pontnál érezvén magán az alkohol hatását, Cluson egy nagyobb darabot vágott ki magának a csirkéből, hogy azzal felszívja fel nedűt a gyomrából.

A kinti szél okozta süvítő hangok további borzolták az öreg idegeit, tekintetét csakhamar a fölötte lévő szerkezetre vetette, mintha csak átlátna rajta.
- Remélem az a repülő gyík megdöglik a hidegben. - morogta magában, majd az északihoz fordult - Tudja barátom a legtöbb tudós végzete az, hogy a legnagyobb felfedezése végezzen vele. Tekintve, hogy itt ülök ön előtt; sejthető, hogy én még nem találkozhattam semmi igazán úttörővel.

Miután lábával finoman megbökdöste az elterült orkot, hogy jól van-e, a tőle telhető legnagyobb komolysággal fordult az északihoz:
- Érdekelne, hogy mi hajtja magát? Azt látom hogy nem egy könyvek felett görnyedő típus mint én, esetleg a szakmáját is elárulhatná kedves Hur sed Hud. Mily végzet hozhat ide egy keletet megjárt északit?
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul amilyen gyorsan elaludt, most olyan hirtelen ébredt fel. Nem kapta fel a fejét, nem ásítozott, sőt meg sem mozdult. Éppen csak felébredt. Még a szemét sem nyitotta ki, de teljesen ébren volt. Továbbra is egyenletesen lélegzett, és hallgatta a z északi válaszát. Úgy gondolta, hogy jobb ha Hur sed Hud azt hiszi, hogy alszik.

Az ork, most figylt csak fel rá, hogy milyen hamar kidőlt az italtól. Próbált visszaemlékezni az eseményekre.
-Hur sed Hud beszélt. Kígyókról, meg valami méregről. - gondolkodott magában - Tehát, az álnok északi megmérgezett. - felfedezésének megörülve elengedett egy félmosolyt.

Nem gondolkodott tovább, hanem inkább halgatta a beszélgetést.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

Az északi kissé elgondolkodott, hogyan is magyarázhatná el egyszerűen a feketének, hogy náluk mi a szokás. Azért belekezdett, hisz mégsem egy ork, bizonyosan megérti más népek szokásait.
- Tudod, nálunk a felnőtté válás után vándorútra indulnak a fiatalok. Van akik csoportosan, van akik egyedül, de a legtöbben egy mesterrel tartanak, attól függően ki mihez volt fogékony, mi érdekelte. A kovácsok általában a törp települések és tárnák felé veszik az útjukat, mások ismeretlen vidékeket fedeznek fel. Senkire nincs rákényszerítve a sorsa, mindenki azt teszi amihez igazán ért és szeret, és éppen ezért nem kerül ki annyi kontár a törzs tagjai közül, mint a birodalmi szemétdombról.
Most, hogy polgárháború készül kitörni, természetesen aki tud, hazamegy. Értelmetlen célért nem ontunk vért, de a falvakat jobb biztonságban tudni.
Hogy nyomatékosítsa a befejezést, lehúzta a maradék sört, és kiáltott egy újabb adagért:
- Korcsmáros Uram, hozzon már még egy körrel ebből a remek italból!
Majd lenézett a földre, és párszor megrugdosta az orkot, hátha kér inni...
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

A földön fekvő ork úgy tett, mintha most ébredne. Zavartan nézett körbe, aztán az északi felé fordult. Hur sed Hud megkérdezte, hogy kér-e inni, mire ő tagadólag megrázta a fejét.

- Nem, köszönöm. - mondta, miközben felült a székére - Már így is megártott. Azt hiszem mára elég volt belőle.

Ogrul a homlokát masszírozta, majd arcát a tenyereibe temette, és nagyot sóhajtott. Néhány szívdobbanással később összeszedte magát, és újra bekapcsolódott a beszélgetésbe.

- Megosztanád velünk, hogy milyen küldetésben jársz? - kérdezte az északit - Mert valami fontos ügyben jöttél ide Morrowindből, igaz? Látszik rajtad, hogy nem akarsz túl nagy feltűnést kelteni. Ha jól sejtem, vagy vársz valakit, vagy valami fontos dolgot szállítasz, és csak éppen megpihensz itt. Talán tudnék segíteni valahogyan. Ha elmondod, hogy mi járatban vagy, akkor biztosan.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

- Pusztán formalitás, apró-cseprő megbízások kisebb nemes emberektől. Ezen kívül természetesen a hazám védelme, lemaradtál róla a nagy alvásban, feltűnően sok északit fogsz mostanában látni, a legjobb és legesztelenebb zsoldosoknak csak a pénzre fáj a foguk, így politikailag a legrosszabb jelöltet is támogathatják, ezt mindenképpen ellensúlyoznunk kell.
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Szóval mégis csak Ulfric embere vagy? - értetlenkedett Ogrul. - A háború jól fizető állás, mi? Mindegy, nem ez a legfontosabb. Tudod van egy kis problémám a Sodrásd beli őrökkel. Néhány napig még maradok, aztán megpróbálok a lehető leggyosabban és legbiztonságosabban eltűnni innen. Arra gondoltam, hogy ha te is észak, észak-nyugat felé tartasz, akkor mehetnénk együtt.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

Cluson elismerően hallgatta az északit; és közben azon gondolkodott, hogy a világ talán az északiakról is megérdemelne egy tudományos beszámolót. Rögtön utána újrakortyolt a nedűjéből, mint később kiderült, számára ez elég felelőtlen döntésnek bizonyult. A beszélgetés további részében sokkal inkább koncentrált arra, hogy az alkohol ne terítse úgy a padlóra, mint Ogrult.

Ulfric nevének hallatán azonban újra felemelte tekintettét és dörmögve rákezdett:
- Akkor hát nem az "esztelen zsoldosok" miatt lenne mégiscsak szükség a Légióra? Az északi partizánok nem félnek annyira a feletteseiktől mint a légiósok, nem de? Nos, ha ők is ezt a maróanyagot isszák, akkor csak hamar elszaladhat velük a ló; ugyanez egy csoportnyi légióssal nem történhet meg, mert nyomban fejüket vennék a felettes tisztjeik.

Félretolva maga elől az eddig szorongatott üveget a vén tudós a halántékához kapott, a jóféle alkohol igencsak dolgozott az eddig abszintes életvitelt folyatott ragadán.
- Ha jól értettem zsoldos, igaz? Hol tanulta a fegyverforgatást? És tényleg lázadókhoz készül, ahogyan a zöld barátom mondta? - nyögte kicsit meggyötörten.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

Hősünk nem várta el beszélgetőtársaitól, hogy megértsék mondandóját, és azt sem hitte igazán, hogy elhiszik neki, tényleg semmit sem tud az aktuális politikai helyzetről. De azért tett egy próbát.
- Nem tudom merre tartok, először a szülőfalumat látogatom meg, az öregek már biztosan tudják mi a teendő. Tényleg, tényleg semmit sem tudok - és közben közelebb hajolt hozzájuk - arról, ki is ez az Ulfric fickó, ha egy igazságot kereső vitéz lélek, természetesen segítjük, ha viszont egy iszákos áruló, akkor veszni kell!
Hogy mondandóját, és saját dühét az események meg nem ismerése miatt levezesse, kissé erősebben is csapta a söröskancsót az asztalhoz, ami ripityára törött, és az egyik darabka az ork kezében állt meg.
- Na már csak ez hiányzott, elfojt ez a drága jó sör... - de azért folytatta mondandóját - Beismerem, és pont ebben különbözünk a Birodalomtól, hogy nem mindenki lehet jó, vagy netán rossz, sőt még a köztük lévő határvonalat is nehéz néha meghúzni, de a többség tiszteli az ősöket és a szellemeket, ezért az igazság és a jóság felé húz. Pontosan tisztában van mindkét fél, hogy mit cselekszik a Nyolcaknak megfelelően, és mit nem, leszámítva azt az egypár féleszűt, kinek életét előbb elviszik a szellemek, oktalanságából kifolyólag, és talán még hasonlóan debil gyermeket sem tud nemzeni...
Az északi hirtelen felállt, jó éjt kívánt az orknak és a ragadának, majd felment a szobájába, mivel már igen kései órán, és igen sok sör után jártak.
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul néhány pillanatig nézte Hur sed Hud hűlt helyét, aztán a ragada felé fordult. Tekintetéből Cluson kiolvasta, hogy valami nyomasztja.

- Ezzel az északival valami bűzlik. Szerintem hazudik nekünk. Az iménti esetet leszámítva, - Cluson felé mutatta a kezében lévő kancsódarabot - nem nagyon hívta fel magára a figyelmet. Ez nem nagyon jellemző a fajtájára. Végig csendes volt, keveset beszélt, és hamar elment. A sörömbe meg szerintem tett valamit, de nem jött neki össze. Hétéves koromban volt egy kis félresikerült megbízatásom, és azóta nehezebben terítenek le a mérgek... na, de nem ez a lényeg. A lényeg az hogy azt hittem, elmondja miben sántikál, de tévedtem. Nem nagyon bízok ebben az alakban, és neked is azt ajánlom, hogy vigyázz vele.

Ezek után a zsoldos felkelt székéről és hangosan megkérdezte a jelenlévőket, hogy van e köztük egy bárd, aki el tudja játszani az "Agresszió korát".
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

A ragada az orkhoz hasonlóan bámult az északi hűlt helyére, miközben gondolataiba mélyedt.
Miután Ogrul megtette kérését a muzsika után, Cluson így szólt felé:
- Én lehet, hogy értem. Tudod a sötét elfek sem voltak egyformák... - dőlt hátra székén - a Nerevarine egyik legnagyobb feladata volt anno régen, hogy szövetségbe tömörítse a hamuföldi nomád dunmereket és a letelepedett civilizált dunmereket. Ezek mind nagyon különböző csoportok voltak, és még azon belül is nagyon eltértek egymástól. A próféciák idején nem volt jó vagy rossz, senkire se lehetett azt mondani, hogy a tiszta jó szolgálatában áll, vagy hogy a megtestesült gonosz lett volna.

Itt Cluson kortyolt még egy utolsót italából, majd maga elé tartva az üveget folytatta monológját, miközben annak hullámzó tartalmát csodálta:
- Tudod nekem sem kellene itt lennem, engem gyerekkorom óta képeztek a Dominuim ellen, mégis itt vagyok. Nem tudtam elfogadni, hogy az életem csatamezőkre szűköljön, és hogy a keservesen megszerzett tudományom a pusztítást és az életkioltását szolgálja. A béke után egyből a birodalom polgárának vallottam magam és örökre elhagytam Pörölyföldet, az igazi szenvedélyemnek szentelve életemet, a könyveknek.

- Fene a hagyományokba és a becsületbe, ez okozza az északiak vesztét is. Nézd meg mi lett belőle, lassan ott tartunk, hogy testvér testvért öl, és mi miatt is? -morogta a ragada, majd lecsapta az üveget az asztalra.

- De tudod barátom, mint már korábban mondtam történetért történet jár. Mitől is vagyunk mi ennyire paranoiásak? - mosolyodott el.
TGWH
Hozzászólások: 1436
Csatlakozott: 2009. máj. 30., szomb. 21:38
Tartózkodási hely: A Nyugat :D
Kapcsolat:

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: TGWH »

A lépcsőn lefelé száguldó Hur sed Hud arcán egyszerre volt aggodalom és öröm, amint odavetette a fogadósnak, sürgősen el kell utaznia pár napra, a felszerelését fővesztés terhe mellett érintetlenül megőrizni szíveskedjék.
A fogadó vendégei még hallották, amint a távozóban lévő északi rázendít egy nótára:
- A vérem nyugtalan, örökké lázadó, de a szívem őszintén szeret és sohasem megalkuvó...
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

- Igazából csak megérzés. Rossz megérzés. Sokfelé jártam, és volt szerencsém elég sok népet kiismerni. Mindegyiket a hatalom motiválja, és a birtoklásivágy. Vannak akik nyíltan törnek a céljaik felé, de néhányan csak a háttérben sunnyognak. A haza védelme. - Ogrul megvetően felhorkantott - Ostoba az aki egy darab földhöz köti az életét! Hiszen a család el tud költözni, a földet máshol is lehet művelni, az állatok nem csak egy helyen képesek legelni. Az északiak a hazáért vívott háborúnak nevezik saját egyéni terveik megvalósítását, mégha ez fajtársaik kárára is válik. De ez nem csak az északiakra jellemző, de még az orkokra is. Az egyéni célok előbbre valók a közösségénél, aki pedig nem így gondolja, az nem sokáig marad életben.

- Erre most itt van a mi Hur sed Hud barátunk, aki a hazája védelméért jött vissza Morrowindből, ahol most viszonylag béke van, és idejön háborúzni. - kis szünetet tartott - Ha nem is itt él miért olyan fontos neki ősei földje? Valószínűleg még a családja is Morrowindben lakik. Tehát két lehetőség van. Vagy egy nagy befolyású személy szolgálatában van fontos feladata, vagy ő maga eszelt ki valamit. Ha a szándékai jók, akkor miért titkolózna?

- Na, de mindegy. Holnap majd talán többet megtudunk. Mindenesetre, ha jelenleg nem lennék körözött személy, figyelmeztetném a Sodrásdiakat, hogy figyeljenek. De te Cluson nem is mondtad eddig hogy katona voltál. Ne vedd sértésnek, de nem gondoltam volna rólad, hogy ilyen komolyan képzett harcos vagy. Mesélhetnél még magadról és a volt bajtársaidról. Nagyon is felkeltette az érdeklődésemet a történeted.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Heh nagy igazság ez Ogrul. A ragadák és az orkok évszázadokon át öldösték egymást, mi mégis most egy asztalnál italozunk, megcsúfolva őseink beszűkült látókörét. - ebben a pillanatban az öreg meghallotta a távozó északi nótáját, bár a szövegét alig értette alkoholos mámorában, annak ritmusa mégis megmaradt kopasz fejében.

Mutatóujjával elkezdett részegesen "vezényelni" a vén pörölyföldi, és bár jól láthatóan elméje megadta magát az alkoholnak, mégis sikerült valamily módon egyenletesen és tisztán beszélnie hallgatóságához.
- Csatamágus voltam még a Nagy Háború alatt; a családom híres idéző dinasztiából származott így magától értetődő volt, hogy nekem is azzá kell válnom. Az idézés és a mágia tudományait már nagyon kicsiként elkezdtem tanulni, persze nem igazán mondanám, hogy saját akaratból. Az elméleti tanulás mellett pusztakezes harcot tanultam még csoporttársaimmal együtt. Az idézőknek tudod elég kényelmes életük van a csatamezőkön, távolról irányítják lényeiket, miközben kísérik a kisebb osztagokat. Persze néha forróvá válhat a helyzet, és varázserő híján rákényszerül a katona a közelharcra. Engem pont, ezért pusztakezes harc alkalmazására tanítottak, mert hogy a ragadák remekül tudnak érvényesülni a mágia mellett a közelharcban is, meg amúgy is, én egy istenek adta tehetség voltam. A kontinens legnagyobb szerzeteseitől tanultam, és miután mindegyiket megvertem, maga a ragada király rendelt a thalmorok ellen. Gondolom hallottál már a vörös forgószélről? Vagy a veszedelmes öklök éjszakájáról, mikor 1000 elf, állig páncélozott elf lelte halálát egyetlen pengevágás vagy varázslat nélkül? Na, az én voltam...

Az öreg abbahagyta a hadonászást, majd egy kis ideig bámulta az ork reakcióját, mikor már nem bírta tovább türtőztetni magát, hatalmas nevetésbe tört ki.
- El ne hidd komám, el ne hidd; valójában protekcióval sikerült egy pusztakezes kiképző táborba jutnom még a tanulmányaim befejezése előtt, ahol jó, ha az alapokat el tudtam sajátítani. Erre azért volt nagy szükségem, mert már akkor a Nerevarine csodálatos idéző képességeit akartam túlszárnyalni, ehhez pedig idő kellett és még több kutatás. Ejh fiatal voltam és bolond, na meg nem akartam valamelyik öngyilkos küldetésben meghalni a fronton.

- Én csak egy - kuncogott - öreg tudós és exidéző varázsló vagyok a pörölyföldi katonaságtól. Semmi több; de persze egy dremorát bármikor előteremtek neked, ha megígéred hogy azon nyomban le is vered. Krazzt nemigen szeret engedelmeskedni nekem; mindig mondja, hogy megöl, ha egyszer gyengébb lesz az uralmam fölötte. Szóval jelenleg nem lenne kifizetődő a produkció…

- Te kóma, neked nem mondta az északi, hogy mi a foglalkozása? Nekem az istenekért sem árulta el. Csak remélem, hogy nem küld értünk valami "fogadó-bizottságfélét", ha netalántán megbántottuk.
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul lenyűgözve hallgatta a ragada hőstetteit. Nehezen tudta elképzelni, hogyan is lehet puszta kézzel ezer felfegyverzett elfet legyőzni, de nem kétkedett. Aztán amikor Cluson elnevette magát, és megmondta, hogy csak viccelt, az orknak sikerült egy mosolyt magára erőltetnie. Még ezután is beletelt néhány pillanatba, mire felfogta a lényeget. Ogrul a varázsláshoz sosem értett, ezért mindig is lenyűgözve nézte a mágikus produkciókat. Harcokban viszont tisztelettel viseltetett a mágia fortélyait ismerők iránt, mert tapasztalta azok erejét. Arra, hogy az északi netán "fogadó-bizottságot" küld, nem is gondolt.

- Nem mondta, hogy mi a foglalkozása. Szerinted fogadó-bizottságot küld elénk? Engem ha valaki megsért, ahhoz vagy én magam megyek ellátni a baját, vagy verőlegényeket küldök. No, mondjuk engem a díszkísérettel eléggé bajba keverne, mert az őrök könnyen kiszúrnának egy ilyen "karaván" élén. Amúgy meg hol fogadnának minket? Talán tudja, hogy hova megyünk? - mondta Ogrul.

- Egyébként jól rászedtél a történeteddel. De az igaz, hogy idézőmágus vagy? Ha egy kicsit visszanyerem az erőmet, tartanál nekem egy bemutatót? Eddig csak egyszer láttam daedrát, és azt se sokáig. Elég ijesztő fenevad volt. Egyébként ez a Nerevarine valami hatalmas mágus? Mesélhetnél róla. Hát, hmm... az alapokat azért tudom. Mármint azt, hogy egy dunmer hős, aki egyesítette a sötételf klánokat, és legyőzött, valami nagy varázslót. De ennél többet nem.
Avatar
Dr.UnGrammar
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2011. dec. 26., hétf. 13:05
Tartózkodási hely: Kisalföld

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: Dr.UnGrammar »

- Talán kicsit udvariatlanul letámadtuk ezzel a polgárháborús témával, és ha mégis közéjük tartozik, akkor lehet, hogy ránk ijeszt a kompániájával. Bár azt nem tudom, hogy hozzád hogy viszonyulnak a viharköpenyesek, de engem nem biztos, hogy szívesen látnának vendégül. Heh, úgy látszik ez a hátulütője, ha jóban vagy a markarthi Jarl-al; a helyi vezető Igmund, egykor csúnyán elárulta Ulfrickot, mikor az felszabadította a Jarl városát a szakadároktól. Nem jó egy ilyen embernek a barátságát élvezni a lázadok területein; ezért is volt szükségünk az utazásunk során pár helyi szimpatizánsra.

- Meg különben is, ne feledjük, hogy mit mondanak manapság az északiak: ,,mi csak vendégek vagyunk a földjeiken". S meg kell hagyni nem éppen a legjobb vendégek mostanság.

- Oh igen a Nerevarine... - Cluson kissé kábán maga elé húzza a megmaradt csirkét, majd falatozva folytatja mondókáját - ... ő valóban nagy hős, a legnagyobb! A történeteivel annak idején a tanulmányaim helyszínéül szolgáló erőd könyvtárában találkoztam, meglehetősen kicsi könyvtár volt, de egy-két könyvritkaságot azért magáénak tudhatott. Ami rögtön megfogott a kalandos életű hősben, az az őt övező titokzatosság volt. Tudod Ogrul a Nerevarine mind a mai napig él egy isteni betegségnek köszönhetően, és ennek ellenére mind a mai napig senki sem tudja a nemét vagy faját. Mestere minden ismert fegyvernek és varázstudománynak, ugyanakkor a legtöbb konfliktusból kimaradt az elmúlt 200 évben. Az utolsó ismertek alapján valahol a Akavir földjein él, visszavonultan Tamriel politikájától. Pedig ha valamikor, hát most aztán igazán szükség lenne egy hősre, ezért is remélem, hogy a Sárkányszülött érkezése nem csak szóbeszéd.

Ennél a pontnál a részeg tudós végezvén a maradék étellel, látszólag kicsit gondolkodóbba esik; de persze csak annyi időre, hogy megtörölje szája szélét, mielőtt a locsogását folytatná:
- Nehéz lenne elmondani ki is a Nerevarine. Nerevar Nagyúr a híres hadvezér inkarnációja, a volt legbefolyásosabb politikai erő Morrowindben, akitől még Helseth király is rettegett, a Birodalom bábúja vagy a dunmerek felszabadítója, esetleg Hircine legyőzője, vagy ahogy a legendák mondják az Istenek gyilkosa? Én úgy gondolom mindenkinek van egy saját Nerevarine hőse, egy példakép aki inspirál... - mosollyal Ogrul felé - ...egy ork bőrbe bújt hős, aki csak jókor volt jó helyen. Ki tudhatja, nem de?

- Barátom, én nagyon szívesen tartok neked bemutatót, de tudod mit! Előtte szeretném tudni, hogy te mihez értesz drága zöld barátom. -nézett az orkra felcsillanó szemekkel, miközben jól látszott, hogy a ragada fejében jár valami. Arckifejezéséről szinte kiáltott, hogy nem véletlenül szegezte a kérdést Ogrul felé.
Avatar
GubaLord
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2012. jún. 11., hétf. 16:55

Re: Fogadó a Hétökör Birodalmihoz

Hozzászólás Szerző: GubaLord »

Ogrul látta a ragada arckifejezését, és idegei pattanásig feszültek. Hiszen mégis csak egy varázslóval van dolga, és ki tudja miért kérdezte, hogy mihez ért. Nem feltételezett semmi rosszat a Clusonról, de fő a felkészültség.

- Hát, a kard és buzogány forgatáshoz. Ezeket a megbízásaim során ssajátítottam el. Másoktól sohasem tanultam harcot, minden amit tudok, az ösztönből jön. Nem mondom hogy én vagyok a legjobb, de eddig számtalanszor éltem túl olyan helyzeteket, ahol mások meghaltak. Ezeken kívül értek a bányászathoz is. Kvatchtól délre dolgoztam egy bányában, ahol először munkás voltam, majd előléptettek, és én irányítottam az ott dolgozó csapatot. Mindössze hat évig dolgoztam ott, aztán beleuntam az egyhangú életbe. Amíg ott dolgoztam, a fizetségem a kitermelt nyersanyagok egy része volt, amiből magam kovácsoltam felszereléseket, de ebben nem vagyok túl jó. Hétköznapi tárgyakat tudok készíteni, de a réz, a vas, a bőrök, és nagy ritkán az acél megmunkálásán kívül nem vagyok többre képes. Esetleg még az arany és az ezüst. Főként ezekhez értek, persze van még néhány apróbb dologban tehetségem, ám gondolom, nem arra vagy kíváncsi, hány liter sört vagyok képes bevedelni. - mondta Ogrul egy mosoly kíséretébem. - Nem vagyok sok dologban járatos, talán még a verekedésre tudnám azt mondani, hogy jól megy, hozzád képest viszont csak taknyos kölyök lennék pusztakezes harcban. De miért olyan fontos ez Cluson?
Válasz küldése