Elder Scrolls Lapok

Innen: Elder Scrolls Lapok

Üdvözlet az Elder Scrolls Lapokon, Tisztelt Látogató!

Az Elder Scrolls Lapok egy olyan oldal lesz, ahol minden Elder Scrolls játékkal összefüggő tudásanyagot magyarul lelhetsz fel.

Angol oldalakon rengeteg információ érhető el, viszont magyarul elég kevés. Ezen szeretnénk változtatni, hogy még többen e remek sorozat rajongójává válhassanak.

Ha még nem tudnád, mennyire összetett és izgalmas Tamriel világa, csak kezdj el olvasni néhány történelmi könyvet vagy játssz a magyar Morrowinddel, a magyar Oblivionnal vagy a szintén magyar Skyrimmel. Garantált a függőség :)

Ha pedig ezek után úgy gondolod, szeretnél segíteni néhány cikket megfogalmazni, lefordítani, ne habozz. Dolgod mindössze annyi, hogy beírod a címsorba az új oldal nevét, és utána hamarosan már mentheted is a kész szöveget. Persze segítséget azért bőven adunk.

Jelenleg 556 cikket olvashatsz különféle témakörben!

Tizenöt legújabb oldalunk

 1. Akaraterő
 2. Árnyasláp
 3. Skyrim:Télvári Akadémia
 4. Skyrim:Mélyreható elemzések
 5. Orsinium
 6. Skyrim:Alduin
 7. Senchal
 8. Atmora
 9. Skyrim:Thalmor
 10. Torval
 11. A Hang
 12. A hóherceg bukása
 13. Skyrim:Viharköpenyesek
 14. Skyrim:Falkreath küldetései

Tizenöt legújabb könyvünk

 1. Egy felfedező útmutatója Égkoszorúba
 2. A daedrák változatai
 3. Telaendril levele Ocheevának
 4. Gyanús levél
 5. Búcsúlevél
 6. Lelkek, feketék és fehérek
 7. Hrormir dala
 8. Slythe naplója III
 9. Slythe naplója II
 10. Slythe naplója
 11. Slythe naplója I
 12. Lepecsételt feljegyzés
 13. Tekercs (Gyub)
 14. Tekercs (Cann)
 15. Lorgren naplójának részlete

Mi az az Elder Scrolls?

Az Elder Scrolls játékok nagyjából a szerepjátékok kategóriájába sorolhatók be, viszont legtöbbjüktől eltérően elképesztően összetett és kidolgozott történelemmel rendelkeznek.

Ennek a világnak legalább 59 istenét ismerjük 91 különböző néven, akiket 8 hatalmas provinciában tartanak számon (és ezen felül 3 tartományról nincsenek adataink). Az eddig ismert kontinensen 25 fajt ismerünk, mind különféle kultúrával, hagyománnyal, temperamentummal. 211 történelmi személy vezette, irányította őket vagy alakította életüket 5 hosszú érán keresztül. Legalább 12 vámpír vérvonal lelhető fel Morrowind és Daggerfall provinciákban. 84 különféle céh, szekta és másfajta tömörülés igyekszik könnyebbé tenni tagjai életét. A többiről nincs adatunk, de róluk mind mesélnek a különféle históriák, elbeszélések, emlékek vagy személyes élmények.

A nagyközönség számára a sorozat harmadik része, a Morrowind, a negyedik része, az Oblivion és az ötödik része, a Skyrim lehet ismerős. Ezen kívül a fejlesztő cég, a Bethesda 1994-ben és 1996-ban kiadta a most már ingyenesen elérhető Arénát és a Daggerfallt.

Az Aréna és a Daggerfall ingyen letölthetőek, míg a Morrowind, az Oblivion és a Skyrim a Steamen vásárolhatóak meg.

Ez utóbbi három játékhoz pedig elérhető a teljes, mindenre kiterjedő magyarítás itt, a MorroHun Team oldalán.

Oblivion XBox 360 képernyőkép

Morrowind képernyőkép