Jelentkezz a Divinity: Original Sin 2 magyarítás tesztelésére

Lohse Jo Meret Es Szegely No Logo 1

Bizonyára (remélhetőleg) sokan vártatok már arra, hogy elkészüljön a Divinity: Original Sin 2 magyarítása.

Nos, már nagyon közel vagyunk! A fordítással és a lektorálással végeztünk, sőt, már rövid belső tesztünket is elkezdtük.

Elérkezett a következő lépés ideje.

A segítségetekre van szükségünk, hogy minél több hibát megtalálhassunk és javíthassunk, főleg a hihetetlenül elágazó párbeszédek és küldetések miatt.

Nem akarok túl sokat elárulni a játékmenetről, de a fordítás és a tesztelés szempontjából fontos tudni, hogy a játék kezdetén több lehetőség közül választhatunk, amikor megalkotjuk a karakterünket.

 1. A hat előre megírt karakter egyedi történettel rendelkezik, saját célokkal, küldetésekkel és párbeszédekkel is. Cserébe néhány tulajdonságuk kötött (név, faj és címkék). Fejlődésük viszont teljesen szabad, tehát bármilyen képzettséget elsajátíthatnak.
 2. Teljesen szabadon is alkothattok egy új karaktert, mindenféle megkötés nélkül. A variációk határtalanok. Az így létrehozott karakternek viszont nincs személyre szabott története, hanem amolyan névtelen hősként járja (és menti meg?) Rivellont.

Ki-ki eldönti majd, melyik úton szeretne járni. Személy szerint az előre megírt karaktereket kedvelem, mert rengeteg extra tartalmat és mélységet adnak hozzá az élményhez. A tesztelés szempontjából is hasznosabb velük kalandozni.

Emellett nagyon sokat számít, hogy mely kísérőket viszitek magatokkal, továbbá a legtöbb küldetés többféle módon is megoldható.

Nem akarjuk előírni, hogy ki milyen döntéseket hozzon, ezért jó lenne, ha minél több résztvevő gyűlne össze, hogy a lehető legtöbb hiba előjöjjön.

Arra bátorítunk titeket, hogy nyugodtan feszegessétek a saját határaitokat, próbáljatok ki más lehetőségeket is. Elvégre eleget alakítjuk saját magunkat a valódi életünkben, nem? Emellett a játék párbeszédeiben sem mindig a „törvényes jó” válaszok a legszórakoztatóbbak. ;-D

Egy kis feliratozott kedvcsináló:

A nyilvános teszt két körből áll. A jelentkezéssel vállalnotok kell, hogy legalább öt hibát jelentetek, amiket a játék során találtok. A második körös tesztelésre csak azok kapnak meghívót, akik teljesítették ezt a feltételt. A jelentkezés a Divinity: Original Sin 2 aloldalunkon keresztül lehetséges, ami a tesztelés kezdetéig él; a később érkezőknek meg kell várniuk a teszt végét.

Fontos, hogy modokat nem támogatunk. Ha bármi extrát feltelepítettetek, lehetséges, hogy fordítatlan dolgokat fogtok látni miattuk, mert mi csak a játék hivatalos tartalmát magyarítottuk. A Larian Studios viszont integrált a játékba néhány általuk kiválasztott modot, amelyek a játékon belüli menüben (nem a főmenüben) érhetőek el a Larian módosítások gomb mögött. Aktiválásuk viszont kikapcsolja a Steam és GOG teljesítményeket.

A jelentkezők minden fontos információt megkapnak majd a megadott e-mail címükre, amint mindent előkészítettünk a kezdéshez.

Köszönjük előre is minden jelentkező segítségét!

 

Frissítés:

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2022. május 31.

TESZTELÉS tervezett KEZDETE: 2022. június 8.

 

40 Comments

 1. Stölcz Zoltán05-03-2022

  Sziasztok!
  Szeretnék jelentkezni tesztelőnek.
  GOG-s verzióm van.
  https://youtu.be/0awoXVJHFvA
  Csatornámon az első részt játszottam végig, és magyarítás tesztelésben is részt vettem, igaz csak egyszer. Gone Home játék és Lostprophet volt a fordító.
  Vállalom, hogy a legalaposabban végig játszom a játékot, akár az általatok választott karakter (történet) sem lesz probléma (minél egyedibb legyen).
  Vállalom, hogy akár youtube felvételt készítek a végigjátszásról, ha nem járultok hozzá az sem baj, hisz megértem, hogy ez tesztelés.
  E-mail: stolcz.zoltan@gmail.com

  • szotsaki05-03-2022

   Köszönjük szépen a jelentkezést!

   Azt szeretném kérni, hogy mindenképpen jelentkezz a hírben említett űrlapon is, mert csak úgy fogunk tudni e-mailt küldeni a tesztelés kezdetekor, benne a részletekkel.

   • Stölcz Zoltán05-03-2022

    Természetesen megtörtént a jelentkezés ott is. Zozoka nick névvel, az email ugyan az.
    Remélem sokan jelentkeznek majd

 2. warg05-03-2022

  A GOG verzióval is kipróbáltuk, nem volt eddig gond vele. 🙂
  Amikor indul a teszt, írni fogunk mindenkinek. Abban az üzenetben lesz szó a videók készítéséről is.

 3. Deworth05-03-2022

  Köszönjük a munkátokat és sok sikert a tesztelőknek!
  Csak egy valamit nem értek.
  Mi szükség van „zárt körű” nyilvános tesztre, főleg egy ilyen szerteágazó játéknál(csak a jelentkezőknek érhető el, ott is két körös szűrés)? Nem haladna gyorsabban a tesztelés ha mindenkinek elérhető lenne a magyarítás és egy formai követelmény megadásával bárki beküldhetné a hibákat?
  A Vampyr magyarítást pontosan így csinálták, és még nekem is megjött hozzá a kedvem és életemben először segítettem egy magyarításnál a hibakeresésben (ha kicsit is). Szerintem ez a fajta teszt inkább lelassítja a folyamatot és elbátortalanítja a hozzám hasonlókat. Persze ez csak egy noname kommentelő véleménye, de mivel több magyarításnál használták már biztos nem olyan őrült ötlet amit ne lenne érdemes megfontolni.
  A véleményemtől függetlenül tényleg köszönjük a munkátokat, magam is hónapok óta követem a magyarítás alakulását.

  • szotsaki05-03-2022

   Az első körös teszt teljesen nyílt és elég sokáig nyitva is marad a jelentkezés, hogy bárki regisztrálhasson; tehát mindenkinek elérhető és nyílt lesz a magyarítás, aki szeretne hibákat is bejelenteni.

   A tesztelés feltétele, hogy öt érvényes hibát bejelent az, aki a tesztelésre jelentkezett. Az eddigi magyarítások alapján ez teljesen elfogadható feltétel volt, így maradtunk most is ennél a számnál.

   A második kör (ami már tartalmazza az első körben jelentett hibák javítását) egyfajta jutalom azoknak, akik teljesítették ezt a feltételt. Azaz nem csak a végigjátszásért töltik le a fordítást, hanem a hibajelentésért is, és hogy ezzel segítsenek jobbá tenni a magyarításunkat. Ezzel az exkluzív körrel szeretnénk nekik megköszönni a segítségüket.

   Szintén a korábbi magyarításainkhoz híven nyitva marad a hibabejelentő mindenki számára a végleges magyarítás megjelenése után is, de a tapasztalatok alapján az ekkor érkező bejelentések száma nagyságrendekkel kevesebb.

  • warg05-03-2022

   Ha szeretnéd kipróbálni magad tesztelőként, jelentkezz bátran. Maga a tesztelési folyamat nem bonyolult, és bár már most elég jó a fordítás minősége, azért nem túl nehéz megtalálni azt az öt hibát. 😉

   • Meszes07-22-2022

    Üdv van lehetőség még utólag jelentkezni a magyarítás teszteléséhez? Steam-es verzióm van ha lehetséges még akkor a meszes91@gmail.com az email címem. Remélem hozzá tehetek még a dolgokhoz, és le a kalappal az eddigi munkátok iránt.

 4. CastielFear05-04-2022

  Hali szeretnék jelentkezni a tesztre steam verzióval az alábbi e-mailre várom a fordítást castiel.fear@gmail.com nagyon örülnék ha tudnék segíteni. Nagyon nagy el ismerésem hogy sikerült ez a munka is. Más játékok esetében is segítettem és nagyon élveztem hogy hozzá tehetek az igényes munkához.

 5. Macibacsi05-04-2022

  Tiszteletem! Első sorban szeretném megköszönni a munkátokat és szívesen vállalnám a tesztelést is. Baráti társasággal online, steames verzióban tesztelnénk, amennyiben van rá lehetőség. Továbbiakban pedig eredményes munkát és kellemes játékokkal teli élményt kívánok. 🙂 üdv: Macibácsi

  • Warg05-04-2022

   Jo szorakozast majd hozza! Masokkal egyutt meg jobb, ugy talan masfele hibakat is ki tudtok szurni.

 6. Krynir05-04-2022

  Azért, nem sokat várnék azoktól, akik a cikket is lusták végigolvasni és hibás helyesírással kommentben jelentkeznek.

 7. Ronaldo05-04-2022

  Sziasztok! Lehet tudni, hogy kb. meddig tart a tesztelés? Pontosabban az lenne a kérdésem, hogy nagyjából mikor lehet számítani a végleges verzióra?
  (Persze jelentkezhetnék, de nem szeretnék visszaélni a lehetőséggel. Sajnos egyéb fontos teendőim miatt nem tudom nyugodt lelkiismerettel azt mondani, hogy bármikor le tudok ülni játszani.)

  • Warg05-04-2022

   Nagyon nehez ezt megmondani elore. Attol fugg, hogy hany tesztelo gyulik ossze, es mennyi hibat kuldenek be. Hatalmas es komplex a jatek, igy a teszteles sem csak 1-2 hetig fog tartani. Inkabb 1-2 honaprol lehet szo, talan tobbrol is…

  • Vik05-07-2022

   Ettől még nyugodtan jelentkezhetsz tesztelőnek. Korábbi magyarításainkból kiindulva minimum 1 hónapot lehet számolni teszt időszaknak.

 8. Dàvid05-08-2022

  Sziasztok!

  Jelentkezésemet megtettem a tesztelésre,szàmíthatok Ràm.😉Azt esetleg tudni màr hogy mikor kezdődhetnek el a nyilvànos tesztelések?
  Màr nagyon vàrom.👍
  Üdv.

  • warg05-09-2022

   Még meg kell oldanunk néhány technikai dolgot a kezdés előtt. Mindenki kap majd egy üzenetet a részletekkel, amint eljutunk odáig.

 9. Csabi05-15-2022

  Sziasztok! Jelentkeznék a tesztelésre, de sajnos nem tudom követelmény-e az angol tudás. Én nem tudok angolul, de szeretem a szerepjátékokat és olvasni is.Gog-os verzióval rendelkezem.

  • Vik05-17-2022

   Mivel magyarítást kellene tesztelni, ezért nem követelmény az angol tudás.

   • Csabi05-18-2022

    Köszönöm!

 10. Névtelen05-20-2022

  Esetleg lehet valamit tudni kb mikorra harulnak el a „kisebb technikai doldok”? 🙂

 11. AR_thure05-25-2022

  Hehh, lassan egy hónapja „Kész” a magyarítás 😀

  • Bugirobot05-25-2022

   A „kesz” az egy tag fogalom. Guglival mar 1 eve megcsinaltak… Olyan is… XD

 12. warg05-25-2022

  JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2022. május 31.

  TESZTELÉS tervezett KEZDETE: június 8.

 13. V.06-08-2022

  Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mikorra várható a kezdés a mai nap folyamán?

  • warg06-08-2022

   Szotsaki dolgozik nap közben, így inkább (késő) estére tippelek.

 14. L06-09-2022

  Minden tisztelettel , de lehetséges , h ma elkezdődjön akkor a beta ? 🤔

 15. warg06-09-2022

  Tegnap előjött néhány technikai zűr, igyekszünk megoldani őket. Elnézést a késésért.

 16. L06-09-2022

  Remeljuk hamar megoldodik 😵‍💫

 17. warg06-09-2022

  És elkezdődött!! (-:
  Aki jelentkezett a nyilvános tesztre, de nem kapott még üzenetet, nézze meg a Spam mappáját. Adjatok neki azért pár órát, mert biztosan ki kell mennie most pár száz levélnek.

 18. Névtelen06-10-2022

  Sziasztok.Nem sikerült telepítenek a Magyarositást.Kérhetek egy kis helyet?Elöre is köszönöm

 19. Névtelen06-10-2022

  Helpet
  !Bocs

  • Warg06-10-2022

   Menj at a forumba, legyszi, ha nem irtal meg oda, es ird le, hogy pontosan mi a gond. Koszi.

 20. Gabor B06-12-2022

  Sziasztok! Valami gond lehetett az urlap submittal, es nem tudtam jelentkezni elso korre, mivel nem kaptam e-mailt. Csak ha esetleg a lejart hatarido ellenere kicsi letszam miatt kell +1 emberke, akkor allok rendelkezesre. Ha mar nem fer bele, akkor jo munka es kitartast nektek es koszi mindenkinek a munkat! Gabor

 21. kolbi06-18-2022

  Hú srákok nagyon jó lett a magyarítás, megint nagyon jó munkát végzett a team.

 22. Névtelen06-19-2022

  na igen! én pl nem találtam eddig hibát, és ember-férfi nemes-tudóssal játszók, de csak az erőd szökésig jutottam, viszont ott mindent kimaxoltam! (vissza néztem több párbeszéd opciót is!)

 23. Ankeeel07-02-2022

  Hey ho.

  Előbbi kommentekből okulva, elolvastam és megértettem a fentieket, és a dátumot is látom 😀 de nem rég találtam rá az első részére a játéknak(ez igy nem igaz teljesen, láttam már, de most lett gépem// időm, hogy tudjak játszani is), nagyon szeretném megkapni a magyaritást tesztelésre, ha lehetséges… nagyon preciz lennék 😀 akár dupla vagy tripla annyi bug keresésére is rávehető vagyok(már ha számit :D:D:D:D és nem végeztetek tökéletes munkát ^^), persze megértem ha nem lehetséges, de ha nem kérdezem meg 😀 sose derül ki 😀

 24. Wipp07-31-2022

  Üdv! Lehet már látni az alagút végét ? Már nagyon várom, hogy ránézhessek én is!

 25. Névtelen08-06-2022

  Üdv, mikorra várható a magyarítás nyílt verziója? Feleségemmel most kezdtünk neki a harmadik végigjátszásnak, és neki könnyebb lenne magyarul a játék.

Szólj hozzá: