Fontos információ a Skyrim Anniversary Edition kapcsán

Skyrim Anniversary Edition 612 234
A Skyrim (10.) Évfordulós Kiadása nagyjából egy hónap múlva jelenik meg. Sajnos, ez a kiadás jóval nagyobb kárt fog okozni azok számára, akik modokat használnak, mint gondoltuk volna.
 

Ennek a technikai hátteréről elég annyit tudni, hogy a Bethesda fejlesztői lecserélték a korábban használt Microsoft Visual Studio 2015-öt a 2019-es verzióra, és emiatt a programban található memóriacímek, függvénykód minták, stb. megváltoztak. Igen ám, csakhogy a SKSE-től kezdve egy csomó mod is használta ezeket az adatokat (pl. a meh321 által készített Address Libraryn alapulók), és amint megjelenik az új Skyrim verzió, működésképtelenné fognak válni. Mivel rengeteg dolgot újra kell kezdeni az elejéről, nem lehet tudni, hogy mikor lesz teljes értékűen modolható a játék. További csavar az egészben, hogy az új verzióval egyszerűen felülírják a meglévő Skyrim Különleges Kiadást.

Aki a jelenlegi mod támogatással szeretné továbbra is használni a Skyrimet, és még nem tette meg, tiltsa le Steamen a Skyrim Különleges Kiadás frissítését. Ezt csak úgy lehet elérni, hogy a Steam könyvtárban a Skyrim Special Edition feliraton jobb kattintás – Tulajdonságok – Frissítések lapon beállítjuk, hogy „Csak akkor frissítse a játékot, amikor elindítom”, és soha nem indítjuk el Steamből, csak valamelyik mod kezelő programból.

Biztonsági mentések készítése javasolt a következőkről:

  • Skyrim Special Edition\SkyrimSE.exe
  • Skyrim Special Edition\Data\Skyrim.esm
  • Skyrim Special Edition\Data\Update.esm
  • Skyrim Special Edition\Data\Skyrim – Interface.bsa
  • Skyrim Special Edition\Data\Skyrim – Misc.bsa
  • Skyrim Special Edition\Data\Skyrim – Patch.bsa
  • Esetleg az egész Skyrim Special Edition könyvtárról.

Az Évfordulós Kiadás tartalmazni fogja a jelenleg elérhető 48, és még további 26, megjelenés előtt álló Készítmény Klub modot. A Skyrim Különleges Kiadással rendelkezők, beleértve az Xbox Game Pass előfizetőket is, hozzáférést kapnak a következő Készítmény Klub tartalmakhoz: horgászás, túlélő mód és az (arany)szentek és (sötét)csábítók új küldetései, illetve lehetőségük lesz megvásárolni a frissítést az Évfordulós Kiadásra.

Arról továbbra sincs információ, hogy a magyarítás működni fog-e az új változattal.

3 Comments

  1. Ubul 69+10-14-2021

    Köszönöm az információt, beállítottam megpróbálok figyelni.
    Lehet maradi vagyok de nekem a DVD kiadások jobban bejöttek ha akartam frissítettem ha nem nem. Most meg se kérem se szomszéd rápakolja a frissítést az süthetem a magyarítást. Egyszerűen nem értem hogy miért nincs olyan opció a kifizetett játékomnál hogy letilthassak minden frissítést ha úgy akarom. Végül is az az én tulajdonom milyen alapon frissítik az engedélyem nélkül?. Minden magyarított játékomnál elteszem a virágbolti verziót is, mert ha becsúszik egy frissítés buktam a hivatalosan vettet.

  2. Davalon11-13-2021

    A magyarításotok müködik vele, természetesen az új részek kivételével.

Szólj hozzá: