Együtt ármánykodunk a Lariannal

Dante D Corvino Divinity 3 Fan Art

Az utóbbi hónapokban lelkesen pusztítottuk a Divinity: Original Sin 2 végeláthatatlan sorait, és mivel a Larian is tovább szorgoskodott, úgy gondoltam, egyesített hatalmunk megér egy hírt. 🙂

A játék magyarítása szépen indult, bár mostanában egy kicsit lelassult, ami a nyári szabadságok miatt várható is volt. Szerencsére mindig vagyunk egy páran, akik igyekszünk folytatni, így motiválva a többieket is. Szövegekből viszont rengeteg van. Tegnap például egy Álmodó párbeszédeit fordítottam, aki csak a Vörös Herceggel beszél ezekről a dolgokról, viszont egy másik fő karakter meg akarja őt ölni, így ha nem a Vörös Herceg talál rá először, akkor ezeket a szövegeket nem fogja látni a játékos. Rengeteg ilyen speciális dialógus és opcionális lehetőség van, egy végigjátszás alatt csak a töredékükkel találkozik a játékos (még akkor is, ha 100+ óra után úgy érzi, hogy véresre olvasta a szemét, hehe). Ez csak még érdekesebbé teszi a fordítást, a majdani tesztelésről nem is beszélve.

Az állapotjelzőn már láthattátok, hogy jelenleg 18% készült el a fordításból, ami bár elenyészőnek tűnik, mi mégis nagyon büszkék vagyunk rá. Lefordított szöveg több van, most viszont csak ketten lektorálunk, így nem túl gyorsan, de kitartóan fog araszolni a mutató.

Hogy mikorra készülünk el, azt még megjósolni is nehéz. Ha sikerül tartani a jelenlegi tempót, akkor talán jövőre. Sajnos pár hete több nagyon aktív tagunk is szólt, hogy egy darabig nem lesz ideje fordítani, remélhetőleg hamarosan visszatérnek. Emiatt is folyamatosan toborzunk, így ha szeretnétek segíteni, akkor osszátok meg a hírt mindenféle gamer/szerepjátékos/nyelvtanulós csatornákon, hátha érkezne még néhány dolgos emberke, aki segítene felpörgetni a haladást. 🙂

Érdekesség, hogy eddig 14-en jelentkeztek a játék fordítására, közülük 7 ember került be a csapatba, közülük eddig négyen adtak le legalább egy fordítási adagot, ketten többet is. Ebből is látszik, hogy sajnos nagyon nehéz olyan fordítókat találni, akiket bekap a gépszíj, és nem csak futólag érdeklődnek. Ezért ha a lehető legtöbb helyen meg tudnátok osztani a hírt, az nagyon sokat segítene. Köszönjük!

A Larian Studios nem ismeri törekvéseinket, így azt sem tudják, hogy újabbnál újabb foltjaikkal és a hozzáadott tartalmakkal nem csak a játékot színesítik, hanem a mi munkánkat is kitolják egy kicsit. Szerencsére nagyrészt kevés szöveget tartalmazó dolgokról van szó, így egyáltalán nem bánjuk, hogy egyik kedvenc játékunk idő közben még jobb formába kupálódik.

Lejjebb olvashatjátok a DOS2 Wiki oldalán talált leírás fordítását a hozzáadott újításokról. Az utolsó kiegészítő még a szokásosnál is bőkezűbb volt. A hozzáadott tartalom mellett rengeteg hibát is javítottak, melyekről a fentebb linkelt oldalon olvashattok bővebben. E kisebb utólagos kiegészítések alapját nagyrészt a legnépszerűbb modok és a rajongók kívánságai képezik.

Ajándékcsomag #1

 • Új eszközök karakterek generálásához
 • Mac Pro 2013 támogatása
 • A MacOS 10.14.4 egy javítást tartalmaz a Gamecenter lobbikhoz

Ajándékcsomag #2

 • Barkácskészlet – Rengeteg új recept és egyedi tárgy vár elkészítésre!
 • Végtelen sprintelő – A gyorsmenüben lévő új ikon segítségével be- és kikapcsolhatod a sprintelést. A sprint növeli saját és követőid mozgási sebességed.
 • Állati empátia – Lehetővé teszi, hogy minden karakter beszélhessen az állatokkal akkor is, ha nem költött pontot az Állatbarát tehetségre. Ezen kívül az Állatbarát tehetség maximálisan pozitív hozzáállást biztosít minden állatokkal való beszélgetés során.
 • Örömerőd varázstükre – Egy varázstükröt helyez el Örömerőd arénájában egy új karakteralkotáshoz létrehozott felülettel. Ennek segítségével újragyúrhatjuk karakterünket, mielőtt továbblépünk a játék következő fejezetébe.
 • 8 akciópont – A hős karakter alap maximum akciópontjainak számát 8-ra növeli.
 • Botanikus kert – Ültesd el saját gyógynövényeidet! Végy bármilyen növényt, és kombináld egy vödörrel, hogy palántát hozz létre. Aztán csak ültesd el a földbe, és figyeld növekedését.

Ajándékcsomag #3

 • Állati erő – Az Állati erő felerősíti az idéző karakterosztályt és az infúzió jellegű varázslatokat. Ezzel a jellegzetességgel bármelyik idézett lényre képes vagy varázsolni, nem csak a sajátodra. Minden lény különféle képességeket kap az alapvető elementális infúziótípustól függően.
 • „Harc véletlenszerűsítő” – Amikor harcba kezdesz egy vagy több tetszőleges különleges státuszt kap az ehhez a jellegzetességhez létrehozott listából. Azt hiszed, tudod, hogy fog végbemenni egy bizonyos harc? Többé már nem! Ez mindent megváltoztat, amit eddig tudtál a harcról, s így minden csata új kihívást fog jelenteni.
 • Kilenc élet (Fekete macska+) – A fekete macskát teljes értékű követővé változtatja. Amint megmentetted, egy síp jelenik meg a készletedben. Ezt használhatod, ha a macskád elvész, vagy ha azt akarod, hogy mást kövessen.
 • Továbbfejlesztett rendszerezés – Különleges táskák gyűjteményét kapod meg, melyek segítenek jobban (és automatikusan) rendbe szedni a készletedet.
 • Forráshegyi vegyesbazár – Minden nagyobb központban találsz egy titokzatos kereskedőt, aki egzotikus és nagy hatalmú portékát árul. Ezek az ereklyék roppant erővel képesek felruházni felszerelésed, a karakter aktuális szintjére hozva őket.
 • Alkudozók – Belefáradtál, hogy elfelejtesz „alkudozó” karakteredre váltani, amikor kereskedőkkel beszélsz? Mostantól a teljes csapat hírneve és szakértelme segíthet kiharcolni a legjobb árakat!

Ajándékcsomag #4

 • Hamvaiból felkelő – A csapattagok automatikusan feltámadnak, ha hálózsákot használsz harcon kívül.
 • Forrásmeditáció – Helyreállnak a forráspontok a hálózsák használata után.
 • Isteni tehetség – Néhány új tehetséget ad a játékhoz, melyek közül karakteralkotás során választhatunk.
 • Léleklátás – A Léleklátás örökké tart, és nagyobb a hatótávja.

Ajándékcsomag #5 – Rivellon négy ereklyéje

 • Kapitányi páncélzat – Páncélruházat, mely képes a körülötted lévők elméjének befolyásolására. Minden darab növeli a szerencse varázsát, a meggyőzőerőt és az árucserét.
 • Keselyűpáncél – Könnyű darabokból – törpe szertartások alapján – összeállított védelmi ruházat. Minden része növeli a magasabb pontról leadott lövések hatótávját és sebzését, a teljes készlet pedig egy pár maradandó, keselyűszerű szárnnyal ruházza fel viselőjét.
 • Szennypáncél – Ősi vértezet, melyet rég elveszett mágikus módszerekkel készítettek. Minden darab extra védelmet biztosít a mérgekkel szemben, a teljes szett pedig immunissá tesz, valamint robbanó spórákat termel, melyek megsebzik az ellenfeleket a harcban.
 • Felzabáló páncél – Ez a vértezet csaknem legyőzhetetlenné teszi viselőjét. Harcban a páncél megjelöl egy bizonyos ellenfelet a hatóterén belül. A célpont elleni összes támadás talál, és extra sebzést okoz.

*Az itt használt kifejezések a játék végleges magyarításában eltérhetnek!

Annyit még fontos megjegyezni, hogy az előnyök aktiválásával kikapcsoljuk a feloldható teljesítményeket.

Ebből a törekvésből is látszik, hogy a Larian Studios fejlesztőcsapata nem felejtette el, hogy a játékkészítés nem a pénzhajhászásról szól, hanem hogy örömet szerezzenek a rajongóknak, miközben azzal foglalkoznak, amit szeretnek. Dícséretes, hogy a Baldur’s Gate 3 miatti nyomás ellenére is tovább támogatják és csiszolgatják az Original Sin 2-t, le a kalappal!
Mi is igyekszünk időnktől függően odatenni magunkat, hogy minél hamarabb megkaphassátok a kész magyarítást.

Szóljatok hozzá a fórumban is! Regisztrálni természetesen nem kötelező.

* A kiemelt kép ebből a forrásból származik.

3 Comments

 1. Névtelen06-30-2020

  Köszönjük a kitartó munkátokat !

 2. Jen08-18-2020

  Egykét észrevétel: Állati Erőnél az elementális infúziótípus olvasva teljesen kiestem a fantasy világból, azt hittem kórházba vagyunk. A fúzió szerintem bőven elég és nem dob ki az élményből.
  A másik “Harc véletlenszerűsítő – Amikor harcba kezdesz egy vagy több tetszőleges különleges státuszt kap az ehhez a jellegzetességhez létrehozott listából.” De mi? Mi vagy ki kap státuszt meg mi az, hogy „ehhez a jellegzetességhez” most itt a jellegzetesség az mi? Bocs, de itt egy mondanom belül teljesen elvesztettem a fonalat. Nem lehet valahogyan egyszerűbben elmondani?
  Köszönjük a munkátokat, sok erőt kívánok nektek a melóhoz!

  • warg09-21-2020

   Köszi szépen az észrevételekt, javítani fogjuk. 🙂

Szólj hozzá: