Elindult a Pillars of Eternity magyarítás tesztelése

PoE Sárkányharc 6123 234

Bizony. Megcsináltuk. 🙂

Néhány érdekesség a kiadás előtti napokról: volt, akinek ráment a hosszú hétvégéje a formai hibák (lebegő, magyarázó szövegek, hivatkozások megjelenítéséhez kellett) javítására (ezek nem kerültek be a hibajelentőbe), meg egy-két éjszaka is a rosszul időzített automatizált/emberi hibajavítások miatti összeakadások feloldására.

A tesztelési időszak alatt összesen 9 436 bejegyzésnyi szöveget javítottunk kézzel és 39 625 sort automatizált eszközökkel.

Összesen 108-an próbáltak meg többször jelentkezni a tesztelésre. Közülük a leglelkesebb 16-szor, míg a második leglelkesebb 12-szer jelentkezett az elmúlt hónapok során. A duplikátumok kiszűrése után összesen körülbelül 400 tesztelőnk akad. Reméljük, hogy az ő segítségükkel még jobb magyarítást adhatunk közzé hamarosan.

A végére pedig néhány képernyőmentés a magyarításból (néhány spoilert tartalmazhat):

11 Comments

 1. valaki03-28-2019

  :)))
  Gyerekek! En tisztellek es becsullek titeket, de nem ertem, hogy miert akarna bekerulni valaki 16-szor egy magyaritas betajaba, ami egy par honap mulva ugyis ingyenes lesz, es szinte hibamentes.
  Mertha meg egy Mortal Kombat XI betaba vagy egy Red Dead Redemption 2 betaba be akar kerulni, ha torik, ha szakad, azt meg megertem. De ezt… Fuck logic

 2. Névtelen03-28-2019

  Gratulálok srácok! Célegyenesben a projekt!!

 3. Defy04-06-2019

  Sziasztok ! valamilyen úton módon hozzájuthatok a magyarosításhoz. Sajnos a tesztben nem vettem részt mert nem ismertem a játékot, támogatni természetesen tudom a csapat munkáját de visszamenőlegesen a tesztelésben már esélyem sincs segíteni .

  Válaszotokat előre is köszönöm !

 4. Cowen04-06-2019

  Elképesztő ami tesztek érünk. Köszönjük 🙁

 5. Krisz04-22-2019

  Sziasztok. Mennyi ideig fog tartani a tesztelés?

 6. Zedagener05-01-2019

  Kb. kétnaponta (naponta… 😀 ) jövök fel, hogy megnézzem, kijött-e már a public magyarítás. :))) Köszönöm szépen a munkátokat! Fotózom, gyakorlatilag egyfolytában projekteken, fotóművészeti munkákon pörög az agyam, és nagyon nagyon várom, hogy egy ekkora világ, m,int a Pillars of Eternity végre kikapcsoljon, és elmerülhessek a történetben. Jól beszélek angolul, de itt amilyen állapotban néha leülnék a gép elé, tényleg csak a játékra, a történet szépségére, a világra szeretnék fókuszálni, és ez magyarul azért könnyebben megy. Nagyon várom, hogy elkezdhessem! Köszi még egyszer, hogy ezt lehetővé teszitek!

 7. Névtelen05-12-2019

  Köszi a munkátokat sokat dolgozhattatok vele . Szeretném kérdezni mikorra lesz elérhető ?

 8. Pillars_fan05-13-2019

  Nem vagyok fordító, de a fordítás már kész, 1 hónapja tart már a tesztelés, szerintem 1 hónapon belül megjelenik. Már én is nagyon várom!

  • Jaqen05-15-2019

   Már nem azért de a Skyrim magyarításának tesztelésénél is hónapokig kellett várni, míg méltóztatták kiadni 😀 Rengeteg időbe beletelik a dolog, kijátszani a játékot akár többször, bejelenteni a hibákat, azokat összeszedni, kijavítani, végül kiadni. Mindezt vetítsd ki 400 emberre kb.

 9. Pillars_fan05-15-2019

  Egyetértek, rengeteg időbe telik a tesztelés, de ellenben a Skyrim-mal a Pillars of Eternity lineáris történet vezetéssel rendelkezik, a melléküldetések is kevésbé kikacsintóak, így a szöveg tesztelése szerintem gyorsabb és gördülékenyebb is. Ezeket figyelembe véve szerintem nem fog még több hónapig elhúzódni. De majd meglátjuk.

 10. warg05-16-2019

  Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mikor készül el a végleges telepítő, de már nem fog túl sokáig tartani. 🙂

Szólj hozzá: