Új Skyblivion előzetes

Skybliv3logo2

A múlt hónapban megjelent egy új előzetes videó a Skyrim motorján futó, felturbózott grafikájú Oblivionról, a Skyblivion modról!

Korábbi cikkeinkben már írtunk a TESRenewal Projectről, amelynek tagjai a Skywinden is dolgoznak. A Skyblivion projektjük hasonlóan nagyszabású munka, amelynek keretein belül a fejlesztők az Oblivion játékot ültetik át a Skyrim motorjára, így az Elder Scrolls IV „modern változata” eljuthat az újabb generációkhoz is, illetve a régi rajongók is újrajátszhatják azt.

Nagyjából két és fél évvel ezelőtt a Skyblivion inkább mellékprojektnek tűnt a Skywind mellett, és sajnos azóta sem jelent még meg. Azonban most úgy tűnik, jobban beindultak a Skyblivion munkálataival, ugyanis kiadták az új Glory of Cyrodiil előzetest, feltettek néhány újdonságot a mod honlapjára, és ezek alapján úgy nagyon úgy néz ki, hogy új lendületet vettek 2018-ban.

A TESRenewal Project nem csupán egy egyszerű átemelést végez el az Oblivionon; az új motoron gyakorlatilag teljesen átdolgozott, feljavított külső és belső terekkel, városokkal, fegyverzettel és páncélzattal találkozhatunk majd. A Skyblivion mod megjelenésekor mindezek közül kedvünkre választhatunk majd, hogy miket szeretnénk telepíteni. Természetesen ez függ majd attól is, hogy mely DLC-ket töltöttük le az alapjátékhoz. Ezen total rewrite modhoz szükséges lesz a Skyrim alapjáték és annak három DLC-je, valamint az Oblivion alapjáték A Kilenc Lovagjaival (Knights of the Nine) és a Reszkető-szigetekkel (Shivering Isles). A maximális élmény érdekében pedig a további nyolc kisebb Oblivion DLC-vel is érdemes kipróbálni majd ezt a modot.

Az új előzetes után néhány héttel feltették az abban hallható zenét is a YouTube csatornájukra, amely utóbbit érdemes követni, nemcsak az előzetesek és a hangulatos zenék miatt, hanem mert érdekes fejlesztői videókat is közreadnak időnként. Ezeket a videókat általában élőben lehet követni a csapat Twitch streamén, de később felkerülnek a YouTube-ra is, ha valaki esetleg lemaradt róluk. Általában a játék éppen aktuális állapotát mutatják be, beszélnek a változásokról, a nehézségekről és válaszolnak a közvetítés közben feltett kérdésekre. Mindenképpen érdemes feliratkozni a csapat Twitch csatornájára, mivel általában hetente kétszer streamelnek, de ezeket utána nem teszik fel a közösségi médiás oldalaikra.

Néhány rajongó kicsit csalódott, hogy ennyit kell várni a Skywind és a Skyblivion megjelenéséig, de mivel ez egy önkéntesekből álló csapat, amelynek tagjai csupán szabadidejükben tudnak foglalkozni ezzel a nagyszabású projekttel, lassan haladnak; jelenleg nagyjából a munka egyharmadánál tartanak. Természetesen továbbra is lehet csatlakozni önkéntesnek a csapathoz.

Úgy tűnik, messze van még a következő Elder Scrolls játék, de reméljük, hogy még idén megjelenik a Skywind vagy a Skyblivion!

Szólj hozzá a fórumban is! Regisztrálni természetesen nem kötelező.

Szólj hozzá: