Új Lordbound előzetes

Logo

Augusztusban új előzetes jelent meg egy készülő Skyrim modhoz, a Lordboundhoz.

Ezúttal már nem csupán zenei aláfestés kísérte az egyik népszerű Skyrim mod előzetesét, hanem szinkron is, ami egyben azt is jelenti, hogy a játék hangjai terén nagy előrelépést sikerült tennie a csapatnak a februári szinkronszínész meghallgatásokat követően. A ModDB-n már több mint 90 ezer megtekintéssel rendelkezik ez a kiegészítő, és az évek során lelkes rajongótábor alakult az önkéntes fejlesztőcsapat köré. A fő történetszál újabb részleteiről ez az előzetes sem árul el túl sokat (a fejlesztők ezt szeretnék a megjelenésig titokban tartani), mindenesetre a videó igazán hangulatosra sikerült.

A csapat tagjai elsősorban lelkes Elder Scrolls rajongók, profi játékfejlesztők, diákok és modderek, akik többek közt olyan projekteken dolgoztak már korábban, mint az Undeath mod. Munkájukra a Bethesda is felfigyelt, és az Elder Scrolls hivatalos Twitterén megosztották a ModDB tweetjét a Lordbound új előzeteséről.

A fejlesztőcsapat 2014 nyarán kezdett el dolgozni a kiegészítőn, pontosabban akkor még annak az elődjén, amely az eredeti tervek szerint csupán a Magányvárától nyugatra található ork erőd, a Mor Khazgur birodalmi erődítménnyé történő átdolgozása lett volna. Nagyjából két hónap alatt készültek el ezzel a munkával, plusz egy új küldetésvonallal is. Később ez vált az ork település, Garshakur helyszínévé, és ekkor kezdték meg igazán a Lordbound fejlesztését. Ekkor mindezt egy teljesen új területre, a Druadach-völgybe helyezték át. A csapat 2014 telén egy kicsit szüneteltette a fejlesztést, de következő év áprilisában folytatta és szeptemberben hivatalosan is bejelentett mod készítését. Az eredeti tervek szerint tavaly nyáron jelent volna meg, de sajnos egyre több csúszás történt, így jelen állás szerint 2017 telére tervezik csak a mod kiadását. Az évek során sokan csatlakoztak a csapathoz, de ettől függetlenül a fejlesztők jelenleg is keresnek önkénteseket a projekthez. A jelentkezésről bővebb információ a csapat weboldalán található.

Ez a nagyszabású projekt gyakorlatilag egy kiegészítő méretű mod a Skyrimhez. Több mint 15 óra játékidőnyi új tartalommal, három fő küldetésvonallal és egy teljesen új, felfedezésre váró területtel, a Druadach-völggyel bír. A fő történetszál mellett számos mellékküldetés, új fegyver és páncélzat vár az érdeklődő játékosokra. A mod futtatásához egyébként nem szükséges egyik kiegészítő sem, elég az alapjáték.

A történet az Égkoszorú és Sziklaföld között húzódó Druadach-hegység egyik völgyében játszódik. Három fő szál a Druadach-völgy lakosai, a megszálló birodalmiak és a hegyi orkok történetéhez fűződik.

Az alábbiakban az alaptörténet rövid összefoglalóját és kedvcsinálóját olvashatjátok:

A Druadach-völgy harci dobok zajától visszhangzik. A völgy lakóinak közel kétszáz év elzártság után sikerült helyreállítaniuk az összekötő utakat Égkoszorú és Sziklaföld tartományai között, felfedve ezáltal Tamriel előtt viharvert romvárosaik védtelenségét.< Garshakurban Gorek főnök nem hajlandó átadni hegyi erődjét a Birodalmi Légiónak, mert azáltal túl nagy befolyásra tennének szert az értékes Magányvára és Jehanna közötti kereskedelmi útvonalon. A Légió háborút indít az orkok szerveződése ellen, azt remélve, hogy visszahódíthatja azt, ami őt illeti.

A birodalmiak a Thalmor valószerűtlen támogatásával előrenyomulnak a Garshakur erőd felé. A helyi fiatal főurat, Haelant szinte megbénítja apja halála utáni gyász, és közben emberek és merek csapnak össze a völgye feletti uralomért. A népe lázong az uralkodó tétlenségén, egyre többet szenvednek a felettük harcoló felek háborúja miatt. A csatatér jelenleg a vihar előtti csendben szunnyad, miközben az ellenfelek felkészülnek a végső összecsapásra. Bármilyen döntések is születnek majd, a völgy végleges sorsa kívülállók kezében áll, akár jobbra-, akár sokkal rosszabbra is fordul majd.

A mod egy hatalmas, részletes régiót tartalmaz tele küldetésekkel, kazamatákkal, eseményekkel és tennivalóval, magyarul rengeteg új tartalommal alacsony és magas szintű játékosok számára egyaránt. A nagyszabású projekt során saját zenét és szinkront is kapott a Lordbound. A teljes történetet három, nemlineárisan összekapcsolódó, történetszál alkotja, amelyeken következményei a völgy sorsa folyamatosan változtatják. Segíthetünk Haelan főúrnak fényt deríteni a családja múltját övező titkokra, csatlakozhat a Birodalmi Légióhoz, hogy visszavegyék a jehannai kereskedelmi útvonal feletti irányítást vagy támogatást nyújthat a garshakuri orkoknak új otthonuk védelmében. Mindezen felül karakterünk olyan zsákmányra tehet szert, amelyet mindenképpen érdemes lesz magával vinnie az azt követő kalandozásaira is. Számtalan új fegyver, páncélzat, varázslat és különleges itóka vár ránk ebben a modban.

Feltettünk néhány képet a galériába, többek közt egy térképet is a Druadach-völgyről számos északi és törp kazamatájával, erődjeivel, birodalmi táboraival és különböző településével.

Mit gondoltok, szívesen beavatkoznátok Druadach-völgy sorsának alakulásába?

Szólj hozzá a fórumban is! Regisztrálni természetesen nem kötelező.

Szólj hozzá: