Új videók a Pillars of Eternity játékokhoz

Poe2 Vilagoskek 612 234

Az utóbbi időben egyre több új részlet lát napvilágot a Pillars of Eternity 2 kapcsán. Az E3 alkalmával egy nagyon érdekes videót mutattak be az új játékmenetről, mely rávilágít néhányra a fontosabb újdonságok közül.

Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a főhadiszállásunk ezúttal egy hajón lesz, mellyel kedvünkre utazhatunk egy interaktív térképen új helyeket felfedezve vagy váratlan akadályokba ütközve. Rengeteg titkos zugot fedezhetünk fel a Lávaföld Szigetcsoport tagjai között hajózva. A játék készítői új időjárásrendszert dolgoztak ki, mely segít a játék változatosabbá tételében.

Már az első részben is ámulatba ejtett minket, hogy a küldetéseket többféle módon is megoldhatjuk. Erre a második részben is lehetőségünk nyílik majd. A videóban bemutatott példában a törzsfőnöktől nem csak meggyőzőerőnkkel kaphatjuk meg a szükséges térképet, hanem a továbbfejlesztett lopakodási rendszer alattomosabb módszerekre is lehetőséget ad (lopakosás, zsebtolvajlás).

Poko Kohara sivatagi romjai között az új, nagyobb méretű ellenfelek közül is megmutatnak egyet, méghozzá egy hatalmas, adrától izzó engwithi titánt, aki ugyan lassú, de alkalmanként hatalmas csapásokat képes bevinni. Fejlesztettek a nagy ellenfelek repertoárján is, felkaphatják vagy fel is rúghatják a karaktereinket. Ki tudja, mivel készülnek a többi óriási fenevad esetében?

Személy szerint nekem nagyon tetszik az új karakterképernyő, ahol sokkal nagyobb méretben csodálhatjuk karakterünk remekbeszabott képmását, valamint az új ruházatokat és fegyvereket.

A mágiarenszerbe is bekerült egy jelentős újítás, mégpedig hogy a varázslatok előkészítése alatt bármikor szabadon megváltoztathatjuk a célpontot/célterületet. Ez sokat javít majd varázshasználóink hatékonyságán. Ezen kívül számos varázslat vissza fog pattanni a falakról, ami szintén gyakran hasznos lehet.

Elpusztítható tárgyakat is adtak a helyszínekhez, például robbanó hordókat vagy ősi gépezeteket, melyek varázslatokat aktiválnak maguk körül.

Mindezek mellett a videó végén bepillantást nyerhetünk a túlvilágra is.

Konzolverzió az első kiadásból

Az Obsidian viszont nem hagyta sorsára a Pillars első részét sem. Nemrégiben bejelentették a komplett verzió konzolokra tervezett kiadását is.

Augusztus 29. a nagy nap!

Szólj hozzá a Pillars of Eternity fórumban is! Regisztrálni természetesen nem kötelező.

Szólj hozzá: