A történet folytatódik • magyar feliratos bejelentő videóval!

Pillars2Deadfire 612 234

Egy ideje sugdolóztak már, hogy az Obsidian Entertainment egy új projekten dolgozik, de titkolóztak, így mindenki csak találgatott, hogy miről is lehet szó. Sokan a Pillars of Eternity folytatására gyanakodtak, és január végén be is igazolódott, hogy igazuk volt!

Jön a folytatás, a Pillars of Eternity 2!

A fejlesztők újra a rajongókhoz fordultak, és gyűjtést szerveztek, hogy minél inkább kiaknázhassák a következő részben rejlő potenciált, és még jobbá, tartalmasabbá tegyék a játékot.
Maga a játék már finanszírozva van, a kampány olyan célok megvalósítására szolgál, amelyekre esetleg nem maradna a cégnek elég pénze, és persze a rajongóknak is kedvezni szeretnének az olcsóbb digitális kódokkal és különféle a játékhoz kapcsolódó termékekkel.

Ezzel a videóval jelentették be a játékot:

A kampány hónapja alatt a rajongók szabadon mérlegelhetnek, hogy milyen összeggel és milyen jutalmakért cserébe szeretnék támogatni a játék készítőit. A közösségi gyűjtés egyértelmű előnye, hogy a fejlesztők még a játék megjelenése előtt extra forrásokat kapnak, melyeket a játék még jobbá tételére fordíthatnak. Azt viszont ne felejtsük el, hogy itt nem előrendelésről van szó, hanem lényegében jótékony adományról, amit a cég a választott formában viszonoz, ha minden jól megy. Ezt fontos megjegyezni, mert vannak olyan projektek is, melyek sajnos félbemaradtak, és csak csalódott rajongókat hagytak hátra. Ez a stúdió egyszer már szállított, amikor a Pillars of Eternity hasonló finanszírozása után egy lehengerlően jó játékot jelentetett meg. A nem olyan régen megjelent Tyranny is hasonlóan elképesztőre sikerült. Én személy szerint bízom benne, hogy ezúttal is szavuknak állnak majd, de ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie!

A legkelendőbb jutalom a játék digitális formában 29 dollár áron. 59 dollár a dobozos verzió, a gyűjtői kiadás pedig 149. Ennél is többért aláírásokat kaphatunk a dobozunkra, vagy éppen bekerülhetnek ötleteink, arcképünk vagy akár a saját kocsmánk is a játékba. Pólókat, festett és festetlen figurákat, digitális javakat is lehet választani. Egyik kedvencünk az újonnan bejelentett PDF formában megjelenő asztali szerepjáték segédlet, mely kb. 30 oldalas terjedelemben segít majd, hogy saját kalandot indíthassunk Eora világában.
És ez csak egy apró ízelítő a jutalmak terjedelmes listájáról.

A játék Linux, Mac és Windows operációs rendszerekhez készül.

A gyűjtés január 26-án indult, és kevesebb, mint egy nap alatt el is érték a kitűzött célt, az 1,1 millió dollárt. A cél elérésével viszont még közel sem ért véget a történet, igazából csak most kezdődik! A kampány során rendszeresen újabb részletek látnak majd napvilágot. Az első ilyen frissítésben az Obsidian közzétette első extra céljait. A következőket már el is értük:

 1. 1,4 millió dollárnál lehetővé teszik, hogy a karakterek egy második kaszt tagjai is lehessenek, így még egyedibb kalandozókat kreálhatunk.
 2. 1,6 millió dollár elérése után megemelik a karakterek maximális szintjét, ezzel együtt új nagyhatalmú képzettségeket/varázslatokat is adnak a játékhoz. Ezen kívül oroszra is lefordítják majd a játékot.
 3. 1,8 millió dollárnál új szövetségest (Xoti, a pap/szerzetes) adnak a játékhoz, és lengyel fordítást készítenek.
 4. 2 millió dollár elértével több portrét készítenek a nem játékos karaktereknek, többféle lehetőséget adnak a társak viselkedésének beállításához, és spanyolra is átültetik a játékot.
 5. 2,2 millió után a játék extra beállításokat kap a kezelőfelület kényelmesebbé tételéhez, és olasz nyelvű fordítás is készül.
 6. 2,4 millió dollár elérése a szinkronizált sorok számának megduplázását és koreai fordítást hoz magával.
 7. 2,6 milliónál a játékosok lehetőséget kapnak, hogy Berath különleges áldásával indulhasson a karakterük, ha új játékot kezdenek. Ezeket az áldásokat a játékban elért teljesítményekkel lehet elérhetővé tenni, ezzel is növekszik majd a játék újrajátszhatósága.

A következő célt még nem érte el a támogatás összege: 2,8 milliónál élő zenekarral veszik majd fel a játék teljes zenéjét, és a karakterek maximum szintjét húszra (20) emelik, mely ismét új képességeket hoz magával. Ezen kívül karakterosztályonként egy extra specializáció lesz elérhető minden karakter számára, ami további variációkra ad majd lehetőséget.

Tegnap Valentin napja alkalmából bejelentették a 3 milliós célt: szeretnék részletesebben kibontakoztatni a karakterek közötti kapcsolatokat, melyek mélyíthetik a játékélményt.

A fejlesztésbe be is lehet fektetni, hogy később a nyereségből részesedést kaphasson az ember. A minimum támogatási összeg 1000 dollár. Itt is ki kell emelni, hogy előre nem megjósolható, hogy valóban nyereséges lesz-e a játék, így a meggazdagodás nem garantált!

Ha szeretnétek beszállni a támogatásba, itt találjátok a kampányt.
A játékot e honlapon keresztül február 25-ig lehet támogatni.

Jó szurkolást!

Szólj hozzá a Pillars of Eternity fórumban is!

A Pillars of Eternity-hez még mindig toborzunk fordítókat, nézzetek be ide, ha szeretnétek jelentkezni, és osszátok meg a cikket, ahol csak tudjátok:

Akcióba lendülünk!

Köszönjük szépen! (-:

4 Comments

 1. Budos02-24-2017

  Ma este veget er az akcio, mar osszeszedtek majdnem 4 MILLIO DOLLART!!!!
  Fiuk-lanyok huzzatok bele, mert mar nagyon jatszanek… 😉

 2. Névtelen02-26-2017

  Sziasztok srácok . Valami százalékjelzőt emlegetett itt valaki . Vagy közben elaludtatok a volánnál.
  Tudom hogy dolgoztok, de hogyan küldjem a pozitív energiáimat ha még a százalékot sem tudom 🙂
  Így hát nincs mit tenni várunk az Örökkévalóság Pilléréig. 🙂

Szólj hozzá: