Megjelent az Enderal: The Shards Order!

Logo

Az egyik legjobban várt Skyrim total conversion immár angolul is elérhető. A hangulatteremtő könyv első két fejezete pedig magyarul is olvasható!

Korábbi cikkekben már írtunk az Enderalról, a Skyrim motorjára épült játékról, mely teljesen önálló történettel és harcrendszerrel rendelkezik. A német SureAI csapat készítette több, mint száz önkéntes segítségével. A történet kapcsolódik a szintén általuk készített Oblivion total conversion, a Nehrim eseményeihez, de azok számára is érthető és élvezhető játék, akik nem játszottak az előzővel. Az Enderal Vyn világában játszódik, ahol teljes káosz uralkodik a két évvel az előtti történéseket követően, az emberek Enderal békés kontinensére vándorolnak, de még nem sejtik, milyen megpróbáltatások várnak ott rájuk.

A SureAI csak júniusban tette közzé a megjelenési dátumot, amihez tartották is magukat, a német verzió július 3-án jelent meg, a tervek szerint. Az angol változatot pár héttel az után szerették volna megjelentetni, lehetőleg még júliusban, de végül erre csak augusztus 13-án került sor. Annyira sokan indították el a letöltést, hogy a ModDB-s oldalt egyből sikerült túlterhelniük, így a készítők torrenten is elérhetővé tették az Enderal: The Shards Ordert.

A megjelenés alkalmából feltettünk még pár képet a galériába.

A fejlesztés során a SureAI csapat hangulatfestésként folyamatosan közzétette a Butcher of Ark (Ark mészárosa) című könyv különböző fejezeteit, melyek a játékban is szerepelnek. A története Jaélről, egy falusi papról szól, aki egy furcsa rémálmot követően útra kel Arkba, Enderal fővárosába. Úgy érzi, ott megtalálja a választ a kérdésekre, melyeket álma keltett benne. Igen lassan bontakozik ki a történet, az első vérengzésre csak a negyedik fejezetben kerül sor, utána viszont egyre több mészárlásról vall Jaél a naplójában. Naturalista ábrázolásmóddal ír a gyilkosságairól; az ő szemszögéből ez az egész csak egy szent küldetés része, melynek során megtisztítja áldozatait a bűneiktől. Aztán belekeveredik egy fekete mágiát használó vallásos szektába, és velük folytatja a vérengzéseket. A történet vége viszonylag meglepő fordulatot vesz, érdemes beleolvasni, ha felkeltette az érdeklődéseteket.
Az Ark mészárosa első két fejezetét mi is lefordítottuk, bár ezek inkább csak a játék hangulatvilágának bemutatására szolgálnak, mivel a történethez csak kis részben kapcsolódik. Ezeket az alábbi linkeken olvashatjátok:

Ark mészárosa I:
Bevezetés
Ark mészárosa II:
A névtelen

Az Enderal: The Shards Order pedig innen tölthető le, a pontosabb gépigényről is itt találtok leírást. Mindenképpen érdemes kipróbálni, rengeteg munka van benne, és az eddig látott játékmenet videók alapján is nagyon szép lett.

Szólj hozzá az Enderal fórumban! Regisztrálni természetesen nem kötelező.

6 Comments

 1. XERXES08-16-2016

  Mikor indul a fordítás? 😀

 2. Multusz08-16-2016

  Amúgy tényleg,terveztek hozzá magyarítást ?

 3. tgwh08-20-2016

  Izé, mind a két link az első fejezetet tartalmazza…

  • szotsaki08-22-2016

   Köszi, javítottuk!

 4. Dremari12-19-2016

  Sziasztok!

  Végig játszottam, és ez legalább olyan időt álló játék lessz mint a mass effect sorozat. Szeritnem sokan örülnének egy forditásnak hozzá azok közül akik nem tudnak eléggé angolul. Egy csodás játék jobb mint az eredeti Skyrim! Nem egyszer az ember keze ökölbe szorul vagy sírni van kedve. Zseniális alkotás.

 5. […] cikkeinkben részletesen beszámoltunk erről a rendkívül jól kidolgozott Skyrim total conversionről, ami akkora sikert aratott, hogy a […]

Szólj hozzá: