Szenzáció!

E3

Kiküldött tudósítónk, Fürge Gyopi jelenti élőben a helyszínről, Los Angelesből az Electronic Entertainment Expo 2016 rendezvényről a Bethesda híreit: Idén ősszel kiadják a The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition játékot jelenlegi generációs konzolokra és PC-re is.

A PC-s változat támogatni fogja a 64 bites rendszereket, ami azt jelenti, hogy megszűnik a 3,1 GB memória korlát, valamit átvihetőek lesznek a mentések a korábbi változatból. Lesz hozzá új Creation Kit is. Azoknak, akik rendelkeznek a Legendary Edition változattal, ingyenes lesz a játék. Ezenkívül a különleges kiadásban feljavították a textúrákat, a képi hatásokat, a művészeti elemeket, raktak bele volumetrikus fénysugarakat, dinamikus mélységélességet, fényvisszaverődést a környezeti tárgyakról, új hó- és víz árnyalókat, illetve konzolokra is bevezetik a mod támogatást. Vagyis akinek eddig nem volt kedve PC-n egy komolyabb Skyrim Mod Combiner + ENB (ENBoost, UnsafeMemoryHacks stb.) telepítéshez, az nagyjából megkapja gyárilag ugyanazt. Megjelenés 2016. október 28-án várható.

Todd Howard megerősítette, hogy már dolgoznak az Elder Scrolls VI. részén, viszont többet nem hajlandó elárulni róla, mert akkor mindenki azt kérdezgetné, hogy rendelkezésükre áll-e egyáltalán a szükséges technológia, meg egyébként is, jobban szeretnék, ha a bejelentés után pár hónappal már meg is kaphatnák a rajongók a játékot. Utána Pete Hines azt is elmondta, hogy még két másik játékon is dolgoznak, amik nagyobbak, mint eddig bármelyik munkájuk, ráadásul ezek valószínűleg előbb fognak megjelenni, mint az Elder Scrolls VI. Vagyis még valószínűleg évekig nem fogjuk látni az új részt (hacsak nem tartják be, amit a bejelentés és megjelenés közti pár hónapos eltérésről mondott, de az nem valószínű. Vagy ez még nem volt bejelentés.)

Volt még valami Elder Scrolls Legends bejelentés is, de Gyopi kollégánk ezt már nem várta meg, mert inkább rohant jelentkezni a Gwent: The Witcher Card Game béta tesztre… 🙂

Szólj hozzá az Elder Scrolls fórumban is! Regisztrálni természetesen nem kötelező.

13 Comments

 1. Névtelen06-19-2016

  Ugye majd hozzáigazítjátok a magyarítást? 🙂

 2. Atlaimond06-20-2016

  JÚÚÚJ! Ennek nagyon örülök, hogy át lehet vinni a mentéseget. Elkezdtem újra teljesen új karakterrel a játékot és a bejelentéskor abba is hagytam, reménykedve, hogy majd az új Skyrym-ban folytathatom. 🙂
  Köszönöm a híreket. +1

 3. Szilas06-20-2016

  Na egy kérdés rögtön felmerült: Nekem nem legendary edition van, de megvan hozzá minden dlc, ami ugye a legendary is. Akkor innentől kezdve nekem ez a verzió bukó? Amúgy elég lenne csak egy 64 bites engine is, a kinézetről már rég gondoskodtak a modderek….

  • Szilas06-21-2016

   No, közben utánanéztem, menni fog mindenkinek, akinek meg van az összes dlc.

   „Bethesda has confirmed that existing Steam users who own the original game and all DLC (Dragonborn, Hearthfire and Dawnguard) or the Legendary Edition will get a free “upgrade” upon the game’s release.”

 4. Laci06-23-2016

  Nagyon remélem hogy hozzáigazítják a magyarítást mert modern gépeken is kompatibilis lesz és még módtámogatással is rendelkezni fok. 🙂

  • Vik06-23-2016

   Szerintem jó esély van rá, hogy a szövegeken és az adatstuktúrán nem változtatnak, tehát menni fog vele az eddigi magyarítás. Ha pedig mégsem, akkor hozzáigazítjuk.

 5. Kull07-04-2016

  Feljavították a textúrákat, amit már feljavítottak rég a modderek minden téren, pl. testet máig nem tanult meg készíteni a Bethesda, sőt mi több lesznek fénysugarak is, váóó ez tényleg szenzációs!:D
  Ennyi év után már bőven a 7. résznek kellene megérkeznie na de, hogy a 6. részre is még éveket kell várni, hát ez aztán kedvesség a javából ha a rajongók iránti „szeretetről és figyelmességről” beszélünk, ami nincs.
  Mindenesetre most sem tudtak csalódást okozni..

  • Mechter János08-02-2016

   kurvaannyukat!

 6. Ternesz Loránd08-16-2016

  Inkább adnák ki bugmentesen a Daggerfallt!!!

 7. Viki10-27-2016

  Már csak pár óra a spec,csak menjen honosítás 🙂

 8. Fransisco10-27-2016

  Már megy az előletöltés! 🙂

 9. Szasza198310-28-2016

  Sajnos nem jó a magyarítás, nem lehet telepíteni a special változatra. Várnunk kell még hozzá igazítják. Remélem hamar elkészül.

 10. […] kerülte el figyelmünket a Skyrim felújított kiadásának (Special Edition) megjelenése, rögtön el is kezdtünk dolgozni a magyarítás aktualizálásán. […]

Szólj hozzá: