Elindult a Skyrim magyarítás nyilvános tesztelése

Elindult a Skyrim magyarítás nyilvános tesztelése

2013. július 24-én lezárult a tesztelésre való jelentkezési határidő, kimentek a nyilvános béta tesztről szóló levelek, és elindult a tesztelés. 20 óra 20 perc körül. 🙂 Néhány technikai akadály elhárítása után augusztus végén a Citromail/Indamail címmel jelentkezettek is megkapták a levelet, amit addig hiába vártak. Azok viszont, akik a jelentkezési határidő lezárulta után próbáltak jelentkezni, főként úgy, hogy az e-mail címüket csak egyszerűen beírták a fórumra, vagy az előző hír hozzászólásaihoz, eleve kiestek, mivel a jelentkezést nem így kellett intézni.

A béta verzió elkészítése előtti kapkodásban sajnos történt néhány hiba, emiatt a magyarítás rosszabb állapotban került nyilvánosságra, mint a zártkörű magyarítás volt. Néhány – sok helyen előforduló – választási lehetőség, és pár könyv/cetli angolul maradt, illetve a nem hivatalos Skyrim foltot is meglehetősen hibásan sikerült hozzáigazítani a magyarításhoz.

Jelenleg 3381 db javított, és 2471 db elutasított hibajelentés van az adatbázisban. Az elutasított hibákról elmondható, hogy rengetegen jelentették hibának, hogy nem fordítottuk le a kiegészítőket, sokan csak úgy találomra jelentettek be hibákat („valaki valahol angolul beszél”), vagy szépen leírták, hogy a játékban hol található a hiba (de ezekkel nem tudunk mit kezdeni, mert a hiba pontos szövegére van szükségünk), illetve jó néhányan megpróbáltak minket meggyőzni arról, hogy a kohókban megolvasztott fémekre az öntecs nem jó fordítás.

Viszont fény derült rengeteg fordítási, helyesírási, karakter kódolási és szöveg egyeztetési hibára, ezeket rendszeresen javítjuk. A tesztelés eredetileg két hétre volt tervezve, ezt nyilván túlléptük, mert sok hibajelentés érkezett, és ezek átnézése időbe telik. Amint elkezdődik a második tesztelési kör, mindenki, aki oda bekerül (nem nehéz feladat), kapni fog egy új levelet a tudnivalókról.

Vannak olyan hibajelentések is, amikkel egyelőre nem tudunk mit kezdeni. Ilyenek pl. a hiányzó betű esete a mentéseknél (elvileg a magyar betűkészlettel működnie kellene), meg a konzolos kezelőfelület angolul maradt szövegei (az ilyen tesztelőket nyilván nem zavarta, hogy konzolra még el se készült a magyarítás).

54 Comments

 1. NihilWolf09-06-2013

  A „konzolos kezelőfelület”-et nem a ` (0)-ra előjövő command promt-ra értette a bejelentő?

  • Vik09-06-2013

   Nem, hanem játékkonzolra.

 2. Schmicu09-07-2013

  Sziasztok!

  Örömmel olvastam a hírt:) S gratulálok!
  Megjelenés óta töretlenül játszom a játékkal. Kérdésem annyi lenne, hogy van mód jelentkezni a nyilvános béta tesztre?
  email címem: northrendhorde@gmail.com

  Előre is köszönöm a választ!

 3. aPar aLyza09-09-2013

  Örülök, hogy a fordítási hibák (szövegértelmezés) előkerülnek.
  Az öntecs szót én is furcsának találom de helyes!

 4. Ádám09-10-2013

  Mikor jelenik meg a magyarositás?

  • Vik09-11-2013

   Amint végeztünk a javításokkal, meg a második tesztelési körrel. Plusz, ha valami csúszás közbejönne még a végén (bár ez nem valószínű), akkor azután.

 5. István09-12-2013

  Azért minden elismerésem, hogy önerőből, mindenféle külső támogatás nélkül lefordítottatok egy ilyen brutális szövegmennyiséggel rendelkező játékot. Én már elég régóta várom a fordítást, és amint fent lesz, biztos hogy bele is vetem magam a játékba, magyar nyelven.

  • Iran04-29-2014

   The accusations reiagdrng SPLC’s running of their organization has no bearing on the information Dan references. At the link provided in the description box there is a list of behaviors’ attributed to the person/organization referred to in the video. Several of these examples are hot linked. Of course, there are always google, bing, and a host of other search engines at your disposal to find more information.In fact, comparing SPLC to other sources would be beneficial.

 6. Esteban09-13-2013

  Egy becsült időpontot kérhetnék hogy kb mikor lesz letölthető formában a magyarítás?

 7. Tosiro09-14-2013

  Mitől függ,hogy ki kerül be a második fordulóba,és ki nem ? A beküldött hibajelentések alapján ? Ha mindenki 5 hibaüzenetet küldött be akkor,hogy döntitek el,és mikorra várhatóak az e-mailek ? Előre is köszönöm a választ.

  • Vik09-18-2013

   Öt darab javított hiba kell hozzá, hogy bekerüljön valaki a második tesztelési fordulóba. Azt nem tudom megmondani, mikor mennek ki az e-mailek.

   • Joel04-29-2014

    Dan, I wish you would stop using the Southern Poverty Law Center as the be-all-end-all-debate go-to list of hate groups. The SPLC has been ddetrsiiced many times for the way they run their operation and what little it takes to be listed as a hate group. By using an easily ddetrsiiced source, you thereby make your arguments more easily ddetrsiiced. Please find some other source to substantiate the hatefulness of anti-gay hate groups. Preferably citing their actual behavior.Thank You.

 8. Skull90609-22-2013

  A Második tesztelésre Lehetlesz Jelentkezni ?

 9. Skull90609-22-2013

  És ha igen akkor hogyan ?

 10. Bogyesz09-26-2013

  „rengetegen jelentették hibának, hogy nem fordítottuk le a kiegészítőket”: nem is lesznek lefordítva?

 11. KeV09-27-2013

  Biztos hogy idővel azok is le lesznek fordítva, mint ahogyan a Morrowind és az Oblivion hivatalos kiegészítői is.
  Engem inkább még az érdekelne, hogy az Arena és a Dagerfall honosítását vajon le lehet-e fordítani és ha igen, akkor a MorroHun csapata vállalná-e?

 12. Chubee09-29-2013

  Valószínűleg le lesznek fordítva a kiegészítők is, csak hadd végezzenek az alapjátékkal!

 13. Nagy János10-01-2013

  Emberek! Ha azt írták ki hogy „2013. július 24-én lezárult a tesztelésre való jelentkezési határidő” akkor minek kell olyan kommentet írni hogy jelentkeznétek tesztelőnek, eddig lehetett már most már késő bánat.

 14. Simó Sándor10-01-2013

  Kedves János!! A remény hal meg utoljára!! Hidd el tanult ember létemre még is megpróbáltam… te nem jártál úgy hogy bezárt a bolt mert későn értél oda?? És az eladó….??— hmm hogy is mondjam megkönyörült rajtad?? Így túlzás ez a példa.. de mielőt érdekes válaszod megírod erre a pár sorra ,kérlek szépen sőt tisztelettel megkérlek .. gondolkozz el rajta!! Üdv!

 15. Névtelen10-07-2013

  1 Éve várom már, hogy megszülessen magyar nyelven.. hetente nézem az oldalt van-e valami friss hír.. Eltelt egy hónap a rovat megjelenése óta és a kérdésem ez lenne:) Friss hír? hogy áll a dolog? Várom nagyon és köszönöm a munkátokát! De ahogy én nézegetem az oldalt gondolom ti is fel fel nézegettek.. remélem egy választ kaphatok! Köszönöm

 16. Clusters10-08-2013

  Sziasztok, nem tudom hogy él-e még ez az oldal, sajnos én angolul nem beszélek, csak spanyolul meg olaszul, de azért nagyjából megbírkózom a játékkal. 🙂 Sok minden hasznos dolgot találtam az oldalon, hálás köszönet érte. Lehet kicsit idegesítő kérdés lesz, és ahogy látom már sokan kérdezgették,de muszáj nekem is (:D): Mikorra várható kb. a magyarítás befejezése? Köszönöm előre is a válasz(oka)-t. 😉
  clusters2@gmail.com

 17. Tamás.10-08-2013

  Most akkor mizu van a magyarosítással? Valaki mondana valamit?

 18. Kerekes Máté10-08-2013

  De azért ez már tényleg idegesítő egy kicsit hogy még mindig nincs kész, jó tudom nagyon nehéz magyarítást csinálni megértem, de már egyesek a vérüket ontanák azért hogy meglegyen a magyarítás. Ha mondjuk előbb kiadnák nem hiszem hogy az embereknek szemet szúrna az ha mondjuk egy betű el van írva (pl tekercs helyett tekerc) főleg egy ilyen nagy játéknál mint a skyrim, most nem halna bele senki ha ilyen hiba lenne.

 19. Skyrim10-09-2013

  Én már annak örülnék ha 1-2 héten belül valami új hír jönne a magyarításal kapcsolatban. 🙂

 20. Clusters10-10-2013

  Ne legyetek már ennyire türelmetlenek… Azért annyira durva angol tudás nem kell a játékhoz.. Én mindössze 2 hónapja tanulom, saját kútfőből, mégis boldogulok vele. Becsüljétek már meg legalább valaki munkáját, ha már ennyit fáradozott vele. 🙂

 21. Xipor10-10-2013

  Nem az a problémájuk, hogy nem adják ki hanem, hogy 3 havonta adnak egy csipetnyi hírt. Én például 2 éve tanulok angolt és semmi problámám nincs a játék megértésével(tegyük hozzá nem túl komoly a történet sem), egyszerűen csak jó lenne a saját anyanyelvemen olvasni. Ha legalább annyit mondanának, hogy körülbelül december közepéig akarnak tesztelni nem lenne ez a sok kérdés, hogy „Mikor jön már ki?!”. Csak egy apró infó, hogy meglesz még az idén vagy nem. Nah mindegy ők tudják.

 22. Nab10-10-2013

  Ez már egy vicc amit csinálnak. Dobják már ki azt a szaros magyarítást, szart se érdekel pár elírás. Csinálják az eszüket, hogy nem adják ki, le se szarják a rajongókat, csak csinálják a fejüket, szerencséjük nem kaptam a magyarításból mert biztos feltoltam volna az ncore -ra.

 23. Skyrim10-11-2013

  Nab.Most álj le ! Nem foglalkoznak a rajongókkal ? Ők ezért nem kapnak fizetést.Szóval becsüld meg azt,hogy valaki fáradozik azért,hogy mások jót tudjanak játszani,és várj türelmesen.Azért nem adják ki előbb mert sokat dolgoztak vele,és tőkéletes állapotban akarják kiadni.

  • Hitetlen Tamás10-13-2013

   Türelmeteket kérjük, mivel most valami bla bla van. < – Ez már foglalkozás a rajongókkal, de 09.18. óta nincs semmi infó, és akkor is csak a 2. bétara való bekerülés lehetőségéről volt szó. Az is lassan egy hónapos infó. Még az sem derült ki, hogy egyáltalán ez a 2. kör elindult-e.

 24. Army10-13-2013

  Nab, Skyrim, Dini, Kon, Clusters egy smile-t dobjatok ha értitek mire gondolok. 🙂

 25. Bocsi10-13-2013

  Szerintem ez a projekt befulladt. Ha nem így lenne akkor foglalkoznának az érdeklődőkkel. És Vik, a hír írója nem úgy reagálna ahogy megtette 10-05-én 😉

 26. Hitetlen Tamás10-13-2013

  Ez a béta magyarítás egy átverés vagy beugratás. Szinte 100%, de ne legyen igazam.

 27. Thorin10-13-2013

  Azóta várom a magyarítást amióta elkezdődött.Ami tavaly ilyenkor lehetett,és érthető hogy a sok Skyrim fan kicsit már türelmetlen és szeretnének több hírt hallani a projectről, arra gondoltam heti 1 hír megnyugtatná a kedélyeket.Az emberek türelmesebben várnának, hogy hogy is állnak jelenleg vele.
  Nem értem hogy ha gondok merültek fel akkor miért nem dobják ki a „félkész” művet,1-2 elírástól még senki nem menne falnak.
  És az emberek is lenyugodnak, és nem cseszegetik a fordítókat.És így azok is nyugisabbak lesznek.
  Ki lehetne adni valami Béta magyarítást.Így mindenki jól járna,mert az emberek tudnak játszani és a fordítók nincsenek csesztetve.Csak az is baj hogy sokan azért vették meg a játékot mert hallották hogy lesz magyar felirat,és így nem lenne fair ha nem lenne kidobva valami ami mindenkinek jó lenne.
  Én is elkezdtem Skyrimmel játszani,nagyon tetszik,de nem értem.Tavaly ilyenkor kezdődött az egész hogy le lesz fordítva, de
  mint olvasható én is kicsit türelmetlen vagyok.Magyarul jobb játszani és azt legalább értem.
  Remélem, nem igaz a hír hogy megbukott meg a magyarítás.Sok sikert kívánok a fordítoknak,és hajrá.Kitartás, csak ki lesz adva valamikor.:)

 28. Army10-15-2013

  Srácok, köszönöm a válaszokat ám valami ujabb játékokra gondoltam, mert amit kültetek válasz e-mailba azzal minden játszom nagyrészt.
  Ezeket ne írjátok -> mmorpg: Tera, Lineage 2, Aion, Rift, Neverwinter, rpg & fps/rpg: The Elder Scrolls, Divinity 2, Drakensang, Reckoning, Sacred2, Two Worlds 2, Borderlands, Mass Effect, ezekkel már játszom minden más jöhet szívesen.

 29. Ribanc Gyilkoló10-15-2013

  Dobjátok már ki ezt a szart alig várom ti meg faragjátok az eszeteket amikor 2 hét akkor kb 6 hetet várattok … -.- 😀

 30. Vik10-15-2013

  Igaz.

 31. hedzsooo10-21-2013

  Thorin: OK, értem, köszi a választ! Kell RPG játék cím, az oldalaimon biztos találsz újat! 😉 Oldal neve: PC RPG Közösség Google-ben megtalizod egyből, van minisite és facebookos oldal is többek között, ezen a kettőn van a legtöbb infó megosztva az olvasókkal, feliratkozókkal.

 32. Sleth10-21-2013

  Kár, hogy ez a Vik-féle verzió, amit ingyen és bérmentve le lehet tölteni a nexusról, csak kitörölted a txt-ből a rá vonatkozó bevezetést. Úgyhogy sorry nem te vagy a nap hőse…

 33. Army10-21-2013

  Nekem ez volt meg… nem hös akarok lenni csak segítettem.

  • Sleth10-22-2013

   Army: De emiatt simán kinézem a fordítókból, hogy abbahagyják a fordítást, annak javítását, mivel ilyen tiszteletlen és illetlen bagázsnak minek készítsenek magyarítást. Így végső soron csak magad és a magyarítást használók alatt vágod a fát.

 34. Skyrim10-22-2013

  Ha felrakjátok valahova a MorroHun munkáját legalább írjátok oda,hogy ki készítette,és hogy nagy köszönet a MorroHun csapatának.Ők eleve nem akarták,hogy tovább küldjük másoknak a beta verziót,mert így már mindenkinek meglesz mire kijönn az eredeti.Ez olyan nekik,hogy kb mostmár be is fejezhetnék az egész magyarítást hiszen meglesz a beta mindenkinek,és akkor már senki nem fog foglalkozni a kész változattal.Ezt azért sajnálom.

 35. Egy türelmes ember10-25-2013

  Tisztelettel megjegyzem, hogy a néhány tucat gyökeret, tiszteletlent, és türelmetlent leszámítva szerintem, még sok százan szeretnének a skyrimmel fullos magyarítással játszani, és aki végigtolta angolul, és majd egyszer újra előveszi és rákeres a magyarításra, ne azt lássa, már hogy néhány kommentelő miatt elvesztette a kedvét a befejezéshez, a fordító csapat. Na meg elég értelmetlen lenne, ha a végén hagynák abba.

 36. KeV10-26-2013

  Tisztelt Fordítók!

  Nem hinném, hogy én lennék az egyetlen olyan vissza-vissza járó ember, aki már tűkön ülve várja a hivatalos magyarosítást. Ettől függetlenül türelmesen és csöndben, sőt néha buzdítva a csapatot többször is hozzászóltam már az oldalon fellelhető hírekhez.
  Most viszont hogy különböző másodkézből való fordítások is elkezdtek megjelenni egyéb oldalakon, bennem is felmerült a gyanú, hogy ugyan pontosan mi is állhat a magyarítás körüli nagy csönd és a fentebb említett „nem hivatalos”, „szivárogtatott” honosítások mögött.
  Örülnék neki, ha valaki a tisztelt fordítók közül írna egy hírt az oldalra, hogy eloszlassák a kételyeket és megnyugtassák azon „core” tagokat (is), akik már a Morrowind honosítása óta, hűen követik a munkátokat és megtisztelnek benneteket a folyamatos figyelemmel, biztatással és örök hálával.

 37. Skyrim10-28-2013

  KeV.Azok a másodlagos fordítások is a MorroHun munkája,amit egyszer kiadtak tesztelésre a beta verziója.Hiába kérték,hogy ne terjesszék akik kaptak e-mailt,(én is kaptam) a beta-t,de azért meg lehet érteni,hogy aki már azóta vár a játék magyarítására mióta kijött a játék,vagyis 2 éve körübelül,azoknak persze,hogy minél elöbb játszani akarják magyarúl,még ha az a beta is.Én most jelenleg magyarúl játszom a játékot,de ahogy kijönn a hivatalos magyarítás kész változata egyből szedem is le,és szeretném megköszönni a MorroHun egész csapatának,hogy vette a fáradságot,és elkészítik a Skyrim magyarítását,amivel nagyon sok embert tesznek boldoggá.Köszönjük szépen.

  • Nikusha04-30-2014

   Dan savage is the hate mnoger that he fakes being against, he and the SPLC are nothing but liars that perpetrate what they put forth to the world.While Peter LaBabera is a man of honor and values, what he writes is what does happen and is reality that is there and put forth by those that he does report on.Whom to believe ..liars or a man of honor ..well, I know whom I will go with.

 38. Balu10-29-2013

  Na, gyönyörű, amit műveltettek, ezzel a megosztósdival. Nem csodálkoznék, ha a fordítóknak elmenne a kedvük, úgy nagyjából minden közösségi jótéteménytől. Én kérek elnézést!

 39. Sangrian10-31-2013

  Szívesen segítenék a tesztelésben is. Tehát ha találok hibát, azt precízen jelezném az alkotók felé.

 40. Tillya11-02-2013

  Még mindig nincsen egy körülbelüli időmeghatározás, hogy mikorra lesztek kész a teszteléssel? Minden egyes nap nézem a honlapot és már nagyon várom 🙂

 41. Zsömi11-02-2013

  De türelmetlenek vagytok. Javítsatok ki ti 5-6000 hibát ennyi idő alatt….

 42. Gyula11-02-2013

  Mikor lesz végre vége és mindenkinek elérhető mert már régóta megy ez az egész mindenség?

 43. Tillya11-03-2013

  Már ne is haragudj Zsömi, de amit én írtam, az nem türelmetlenkedés, hanem szimpla kíváncsiság. Ne egy ilyen mondatra szólj már be légyszíves. Szerintem semmi bunkóságot nem írtam.

 44. Vik11-05-2013

  Visszaolvasol 8-10 hozzászólást, megtudod.

 45. ghgh06-29-2014

  hnh

 46. István06-29-2014

  Sziasztok!

  Nem tudom telepíteni a magyarítást mert azt írja ki a telepítő hogy frissitsem ujjabb verzióra holott a Steam automatikusan a legfrissebb verziót rakja fel. 1.9.32.0.8

  a játék exe-éje tévesen csak 1.9.32.0. ír
  MÁS IS SZENVED ETTŐL A PROBLÉMÁTÓL, NEM LEHETNE KIVENNI EZT A TELEPÍTŐBŐL?

Szólj hozzá: