TES V: Dragonborn, HD textúra csomag és PlayStation megjelenések

Dragonborn Szerzetes Langgal 612x234

Az elmúlt pár nap sok új bejelentést hozott a Bethesdától a Skyrimet és társait illetően.

Az első jó hír a PlayStation 3 játékosoknak szól. Tudvalevő, hogy ők azóta várnak egy Skyrim kiegészítő végigvitelére, amióta bejelentették a legelsőt, minden bizonnyal örülni fognak neki, hogy végre megjelenési dátumot adtak nekik:

 • Dragonborn: február 13;
 • Hearthfire: február 20;
 • Dawnguard: február 27.

A napokban észrevehetted, hogy egy új, igen nagyméretű frissítés érkezett a Skyrimhez: ha bírja a géped és korábban feltetted, akkor örömmel konstatálhatod, hogy a Bethesda frissítette a Skyrim HD textúra csomagját. A frissítés körülbelül 1,5 GB, friss telepítésnél pedig 4,7 GB méretű. A csomag csak PC-re érhető el, hiszen a konzolok nem rendelkeznek az igényelt erőforrásokkal, nem felelnek meg a minimum követelményeknek:

 • legalább 4 GB rendszermemória
 • legalább DirectX 9.0c-t támogató videokártya, benne 1 GB memóriával.

Dragonborn

Végül pedig egy kisebb csodáról szeretnék beszámolni: a Bethesda volt oly’ kegyes hozzánk, hogy látva az Internet elterjedtségét, a PirateBay közelségét, az offline üzletek messzeségét, másfél évvel a Skyrim kiadása után megengedte, hogy mi, magyarok is kattinthassunk a Steamen a „Vásárlás” gombra. Vagyis ennyi idő múlva végre sikerült feloldaniuk a régiózárat, és a „Skyrim” keresés már nálunk sem nulla találatot eredményez.

Ez pedig külön örvendetes, hiszen a héten jelent meg a Dragonborn (magyar feliratos videónkat megnézheted a róla szóló cikkünkben), így már Steamen is hozzá lehet jutni.

Szólj hozzá a Skyrim fórumban!

4 Comments

 1. éntdéln02-08-2013

  mit javít az új texture pack?

  • szotsaki02-08-2013

   A Dawnguard, Hearthfire és a Dragonborn nagy felbontású textúráit teszi elérhetővé, ha jól láttam.

   • Vik02-08-2013

    Meg az alapjátéké is benne van, csak azt nem (?) kellett frissíteni.

 2. Paradzy02-28-2013

  Kivttem Már 🙂 Csak ajánlani tudom mindenkinek 🙂 Szerintem 100szor jobb akármelyik DLC-nél 🙂 Csak Van 1-2 dolog amin még javitani kéne 😀

Szólj hozzá: