TES Online: PvP rendszer és a bemutató videó magyar felirattal

Untitled 1

Rég esett szó az Elder Scrolls Online-ról, és azóta sok új hír és információ látott napvilágot a játékról. Most a PvP rendszert vesszük górcső alá.

A PvP egy rövidítés, ami annyit tesz: Player versus Player, vagyis játékos játékos elleni harc. Ez a harcrendszer klasszikus része az MMO játékoknak, nincs ez másként az Elder Scrolls Online esetében sem. Sokan szívesebben küzdenek hús-vér ellenfelekkel a különböző mesterséges intelligencia vezérelte szörnyek és bossok helyett.

Az Elder Scrolls Online-ban a PvP harc túlnyomó része az Oblivionból megismert Cyrodiilban fog zajlani. A történet szerint három frakció küzd egymás ellen Tamriel trónjáért, és gyakorlatilag ennek a viaskodásnak a színtere Cyrodiil. Az ígéretek szerint azonban ez nem csak egyfajta hely lesz, ahol másokkal harcolhatunk pusztán szórakozásból, az eredményeink kihatással lesznek a történetre. A játék legsikeresebb, élen álló játékosát császárrá koronázzák majd, és különböző jutalmakat kap. Azonban valószínűleg gyakran fognak majd cserélődni az uralkodók, nem tudom ez mennyire jó ötlet a készítők részéről, személy szerint úgy gondolom, rossz hatással van a történetre és a hitelességre egy ilyen húzás.

A PvP harcot 10. szinttől kezdhetjük el. Jelenleg nincs a játékban külön PvP-re alkalmas felszerelés, de ez még a megjelenésig változhat. Hasonlóképp nincsenek olyan tulajdonságaink sem, amelyeknek kifejezetten PvP-ben vehetnénk hasznát (mint pl. WoW-ban a resilence). A többi MMO-hoz képest sokkal grandiózusabb csatákra számíthatunk, akár több száz játékos küzdhet egymás ellen a harctéren. El is foglalhatunk kisebb városokat, és stratégiailag fontos helyeket, sőt, néhány nagyobb harc során ostromgépeket is használhatunk majd. A játék véletlenszerűen generál majd különböző eseményeket, úgymint ostromok vagy különböző méretű csaták, így biztosítva minden játékos számára a folyamatos kihívásokat.

Mindössze két szerver lesz, egy az amerikai, egy pedig az európai játékosok számára. A lagot egy ún. mega-szerver technológiával próbálják majd elkerülni. Erről egyelőre nem árultak el sokat, csupán annyit tudunk, hogy a technológiának köszönhetően sok játékos egyidejűleg kapcsolódása esetén sem tapasztalunk majd semmiféle késést.

Mennyire vagytok PvP orientált játékosok, és mit gondoltok a TES Online PvP rendszeréről? Várjuk hozzászólásaitokat itt és a fórumban egyaránt!

A videó feliratozását köszönjük szépen Oszkárnak!

16 Comments

 1. Oszkár11-11-2012

  Az ugye mindenkinek leesett, hogy ma 1 éves a Skyrim?

  • Vik11-11-2012

   Nekem igen. 🙂

 2. 11-11-1111-11-2012

  jó lesz csak 1 idő után ráunnak […]

  Moderátor szerkesztés: kérlek a kulturált fogalmazásmód- és a mondatrészek közötti írásjelek használatára.

 3. AdweeX11-11-2012

  Azt hiszem eljött az a dolog amitől nagyon nagyon féltem. Már láttam, hogy elkezdik megcsinálni, de nem gondoltam, hogy komoly lesz. Az alap ötlet nem rossz, viszont a megvalósítástól félek. Mit szerettem az Oblivionban és a Skyrimban? A harc rendszert, hogy szabadabb volt. – Viszont, hogy elveszik a belső nézetet az zavar.
  Megaszerver. Na tegyük fel, hogy egy szerveren játszik körülbelül 10.000 ember. Ha nem elég nagy a terep, nem lesz megoszlás. De ha jó pár ezren bekapcsolódnak a játékba szerverindításkor, egy rohadt questet nem lehet majd megcsinálni…

  Remélem dolgoznak rajta még sokat. – Egyébként jó lenne. De én kicsit félek tőle.
  (+ ha havidíjjas… )

  • Oszkár11-11-2012

   Úgy tudom, nem lesz havi díjas. Megveszed és játszol. Viszont biztos lesznek olyan extrák, amikért fizetni lehet. Én úgy képzelem el, hogy lesz lehetőség „kikapcsolni” a többieket, tehát szólóban játszani és csak azok jelennek meg a játéktérben, akiket felvettél a barátok listádra. Legalábbis így lenne logikus.

   • Vik11-12-2012

    Honnan tudod? Pár napja a hivatalos FAQ-ban még nem tudták megmondani, milyen üzleti modellt választanak.

    • Oszkár11-12-2012

     A hivatalos fórumon írta valamelyik fejlesztő pár hete. Mondjuk most, hogy próbáltam rákeresni, már nem találtam meg, szóval lehet azóta törölték a hozzászólását.

 4. Oszkár11-11-2012

  Ja és a belső nézetet lehet mégis visszaállítják teljes értékűre.

 5. Tsingi11-11-2012

  A régen várt nagy dobás. Eddig nagyon jól hangzik. Cyrodiilban jó pár száz órát (~800h) eltöltöttem, unásig játszottam vele. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz „ismeretlen” a terep.

 6. krAven11-12-2012

  A fizetési modellről semmi konkrétat nem tudni egyelőre, ahogy Vik mondta, de nagy valószínűséggel fizetős lesz, és a havidíjra is jó esély van. A fejlesztőket idézve: „erre azért van szükség, folyamatosan hogy minőségi tartalmat tudjunk szolgáltatni a játékosoknak”.

 7. Hufty11-12-2012

  Mondjuk szerintem is fizetős lesz. Bár ha ilyen 7-8.000 Ft lesz mint a legtöbb MMO játéknál, akkor lehet kihagyom. Sok azért ennyi pénzt ölni egy játékba hónapokig.

 8. KeV11-12-2012

  Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy készülődik a TES: Online, mivel már a Morrowind óta foglalkoztatott a gondoltat, hogy egy ekkora világ egész egyszerűen MMO-ért kiált. A Morrowind után pedig mind az Oblivion, mind a Skyrim kezdett egyre inkább MMO játékelemeket felmutatni, így csak idő kérdése volt, hogy mikor rukkolnak elő vele. Főleg, hogy anno talán 2007-ben voltak is róla pletykák és híresztelések, hogy nekikezdtek egy TES MMO-nak, valamint már akkor lefoglalták a domain-t is.
  Véleményem szerint először fizetős, azaz p2p játékmodellt fog követni a TES: Online és majd csak az idő lesz a megmondhatója annak, hogy mikor vált át f2p-re, amely manapság nagyon divatos és kelendő. Logikus is lenne először p2p modellt választani, hiszen amíg új és friss a játék, amíg még az emberekben dúl a kíváncsiság, addig biztos hogy sokan meg fogják venni és képesek lesznek érte kiadni havi szinten nem kevés összeget. Ha pedig majd drasztikusan csökkenne a játékosok száma a kezdeti arányokhoz képest, akkor rövid időn belül áttérnének f2p-re, természetesen sok-sok megkötéssel az ingyenesen játszani akaró emberek számára.
  Köszi szépen a feliratozott videót Oszkár!

 9. Impaiersz11-13-2012

  Hát én nagyon örülnék neki ha nem lenne sem fizetős/havidíjas,sem pedig pénzért megvásárolható,mivel nincs rá semennyi pénzem sem.A szituáció pedig így elég egyszerű…….fizetős-nincs pénz-nem játszhatok.Amúgy is ellenkezik ez „elveimmel” ,hogy egy játékért fizessek.Bár az egyetlen játék amiért szívem szerint kiadnák valamennyit az a TESO,vagy a TES sorozat egyikéért. 🙂
  Viszont sajnos szerintem is fizetős lesz.Legalább az első pár hónapban. :S

 10. KeV11-14-2012

  Egyedül azt sajnálom ebben a TES:O-ban, hogy vélhetőleg nem tudjátok majd lefordítani, hiszen a forrásfájlokhoz nem lesz könnyű hozzányúlni (meg mondjuk ki a fene akarna egy állandóan változó, grandiózus méretekkel rendelkező projektet fordítgatni).
  Nagyon remélem, hogy lesz még offline TES játék is, amire van is némi halovány remény, hiszen az offline és az online játékokat két külön divízió készíti (Zenimax Media és Zenimax Online Studios). Valamint a TES:O 1.000 évvel a múltba visz minket, míg a TES offline részei az időben előre haladnak. Szerintetek?

 11. Lord Jack11-16-2012

  Biztos,hogy lesz a single részeknek folytatása.

 12. Yodu12-27-2012

  Hello!

  Csak a Skyrim-l játszottam,de mikor leültem éle kb 1 óra útán azt mondtam .hogy ez a világ legjobb játéka/részemről/Ha ugyan azt vissza tudják az online verzióban mint amit a Skyrim-ben akkor sztem nagy sikere lesz a játéknak.Még egy bunkkano lehet ,ha a max szint ami elvileg /50 ha jól olvastam /ha nagyon hamar érik el az emberek akkor unalmas lesz a játék mint pl : Aion Tera talán meg a Star Wars is bár azzal nem játszottam.jah és a harc rendszert nehogy kivegyék belőle 🙂

Szólj hozzá: