TES Online frakciók – Daggerfall Covenant

ESO21

Következzen hát az utolsó frakció, a Daggerfall Covenant bemutatása. Kezdjük megint egy fejlesztő, ezúttal Matt Firor szavaival:

Nagyon sok közös van a bretonok és a ragadák történelmében: számos háborút vívtak egymással az évek során. Legalább annyiszor harcoltak egymás ellen Sziklaföldön, mint más népek ellen a környező tartományokból. Ennek ellenére Sziklaföld valamivel békésebb hely, mint sok más terület. A bretonok nagylelkűen az orkoknak ajándékozták országuk egy részét, és általánosságban elmondható, hogy a három faj kedveli és tiszteli egymást. Ez a frakció sokkal demokratikusabb, mint a másik kettő.

A három faj tehát a breton, a ragada, és az ork. Az előbbiektől eltérően azonban ők mindössze két területen osztoznak, ahogy arra már rájöhettetek Matt Firor nyilatkozatából.

Breton

A bretonok Sziklaföld telepeseinek leszármazottjai. Kinézetük és magasságuk teljesen átlagosnak mondható. Nem úgy intelligenciájuk és akaraterejük. A bretonok híresen jó mágusok, és a nemes elfekkel ellentétben ellenállóak is a varázslatokkal szemben.

A bretonok természetesen Sziklaföldön élnek, amit a régi Elder Scrolls játékosok a Daggerfallból ismerhetnek (a fővárost is így hívják egyébként). A tartomány Tamriel északnyugati részén helyezkedik el, és Pörölyfölddel, illetve Égkoszorúval határos. Sziklaföld belseje hegyvidék, a külső, termékeny területeket pedig erdőségek borítják. Éghajlata mérsékelt.

Sziklaföld térképe

 Ragada

A ragadák gyorsak és mozgékonyak, ezért különösen ügyes kardforgatók. Adottságaiknak hála kitűnő felfedezők válnak belőlök. Pörölyföldöt tekintik otthonuknak, azonban imádnak kalandozni, és a tengereken utazva világot látni. A többi emberi fajtól eltérően a ragadák nem Atmorából származnak.

Pörölyföldet túlnyomórészt sivatagok alkotják, a legnagyobb ezek közül az Alik’r sivatag. Ezeken a kihalt területeken főleg nomád népek élnek, a populáció túlnyomó része a partvonal mentén telepedett le, ahol termékeny füves területek találhatóak. A fő bevételi forrás a kereskedelem: mind a tengerparti, mind a szárazföldi városok lakói nagyrészt kereskedők.

Pörölyföld térképe

Ork

Az orkokat néha Orsimernek is szokás nevezni. Híresek megrendíthetetlen bátorságukról és kitartásukról, amelyet már nem egy háborúban bizonyítottak. Az orkokat régen rettegték egész Tamrielben, mára azonban már sikerült elfogadtatni magukat a társadalommal, főleg a Birodalmi Légiónak tett szolgálataiknak hála. Az orkok kiválóak közelharcban, hagyományosan nehéz páncélzatot viselnek, és nem találni náluk jobb frontvonalbeli harcosokat. Orsimer hagyomány, hogy a gyerekeket már kiskorukban elkezdik oktatni a kovácsmesterségre. A bretonokhoz hasonlóan ők is Sziklaföldön élnek, egy déli városállamban, amelynek neve Orsinum.

Ez volt tehát az Elder Scrolls Online utolsó frakciója. Javában zajlik azonban az E3, és amint újabb információmorzsákra bukkanunk a játékról, nem késlekedünk azt megírni. Addig is várjuk hozzászólásaitokat, és továbbra is ajánlom figyelmetekbe fórumunkat: TES Online – Már a megjelenés előtt.

4 Comments

 1. TGWH06-05-2012

  Várjuk a további híreket. Igen, tényleg nem lesz nehéz összehozni egy mmo-t… egy mocsár, egy sivatag, és egy köves, Skyrimes táj kell még 😀
  Itt talán egyedül a breton nép szimpatikus, hisz inkább mágussal játszom, bár mostanság harcosokat is befogadok.

 2. GL06-07-2012

  Lesznek Dwemerek?

 3. szs99010-03-2012

  Dwemerek elvileg nem lehetnek, mint ahogy a játék bemutató cikkében is írták, a Tribunal már létezik ebben az időben. Márpedig ők a Dwemerek eltűnése után jöttek létre.

 4. GL10-07-2012

  Igazad van, utánanéztem. Köszi a választ!

Szólj hozzá: