Elder Scrolls Online – készül a Bethesda MMO-ja

ESO

 

A Bethesda május 3-án bejelentette az Elder Scrolls Online-t, ami címéből sejthetően egy MMO lesz. A játék kiadását 2013-ra tervezik, PC és Mac platformokon lesz elérhető. Matt Firor, a fejlesztés vezetője így nyilatkozott a játékról:

A játékosok az Elder Scrolls történelmének egy teljesen új fejezetével ismerkedhetnek meg, amely ezer évvel a Skyrim történései előtt játszódik, mikor is Molag Bal daedra herceg megpróbálja egész Tamrielt démoni birodalmába olvasztani. Óriási érzés lesz a világ szeme elé tárni a játékot, amelyen évek óta dolgozunk. Az egész csapatunk kötelességének érzi, hogy a valaha látott legjobb MMO-t készítsük el, és olyat, amely méltó az Elder Scrolls névre.

Bár sokak szerint a Bethesda neve egyet jelent a minőséggel, a csapat most új vizekre evez: ez lesz az első MMO-juk. De hogy ne ugorjanak az ismeretlenbe, felvették Matt Firort, a Dark Age Of Camelot vezető fejlesztőjét, és kinevezték a csapat élére. Matt a Mythic Entertainmentet elhagyva rögtön nekilátott az Elder Scrolls Online munkálatainak.

A fejlesztők olyan játékot szeretnének készíteni, amelyben visszaköszönnek az Elder Scrolls szériára jellemző elemek, mint a szabad felfedezés, az érdekes és szerethető karakterek, az eltérő kultúrát képviselő építmények. A tervezés során különös figyelmet fordítanak arra, hogy a játék mind az Elder Scrolls rajongók, mind a sorozattal csak most ismerkedők számára szórakoztató és érthető legyen.

Az Elder Scrolls Online minden népszerű MMO-ból merít ötleteket, a fejlesztők megpróbálják összegyúrni a konkurencia legütősebb elemeit egy játékká. A World of Warcrafthoz hasonlóan lesz benne kötetlen PvP (játékos – játékos elleni harc), közösen végrehajtható küldetések, dungeonok, illetve egy innovatív harcrendszer, amiről egyelőre még nem sokat tudunk. Nagy hangsúlyt fektetnek még arra, hogy megőrizzenek mindent, ami miatt szeretjük a Skyrimet, ez valószínűleg főleg a fentebb említett kötetlen kalandozást és az ismerős világot jelenti. A játékos három választható frakció mellett kötelezheti el magát (Aldmeri Dominion, Daggerfall Covenant, Ebonheart Pact), ezekről egy későbbi cikkben írunk.

Végezetül következzen az egyperces trailer:

Egy új fórumtémát is nyitottunk a TES Online-nak; ha beszélgetni szeretnél a játékról, nézz be ide: TES Online > Még a megjelenés előtt. Regisztrálni természetesen nem kötelező.

3 Comments

  1. TGWH05-27-2012

    Félünk, nehogy Skyrim 2 legyen… igaz, esély nem sok, hogy visszatérnek a Morrowind gyökereihez…

  2. pukika06-04-2012

    jajj ne 🙁 nem akarok MMO-t 🙁

  3. TGWH06-04-2012

    Nem rossz az mmo, azaz nem lenne rossz, ha tényleg olcsó lenne, és napi negyed óráért is érdemes lenne leülni mellé…

Szólj hozzá: