Boldog 10. születésnapot, Morrowind!

Morrowind Goty Borito 612

Tíz évvel ezelőtt adta ki a Bethesda a The Elder Scrolls sorozat harmadik részét, a Morrowindet. Lenyűgöző grafika, könnyű továbbfejleszthetőség, rengeteg küldetés, hatalmas bebarangolható táj, jellegzetes hangzás és mind a mai napig aktív közösség jellemezi ezt a korszakalkotó játékot.

Most pedig elérkezett megjelenésének tizedik évfordulója. Boldog születésnapot kívánunk, Morrowind!


Ezen alkalomból a Steam féláron kínálja a Game of the Year változatot; 10 €-ért (kb. 3000 Ft-ért) kaphatod meg az alapjátékot, a Tribunal és a Bloodmoon kiegészítőket, és természetesen hozzájuk teljesen ingyen letöltheted a játék magyarítását is 🙂 .

Ha pedig nosztalgiázni van kedved, látogass el az Elder Scrolls Lapokra, és válogass kedvedre a tudástárból, mint maga a Morrowind szócikk vagy akár Vvardenfell különböző régiói és városainak leírása.

Mi volt a kedvenc morrowindes élményed? Volt, ami nagyon megmaradt? Az évforduló alkalmából indítasz egy új karaktert?

Szólj hozzá a Morrowind fórumban is! Regisztrálni nem kötelező.

5 Comments

 1. Oszkár05-05-2012

  Hogy repül az idő!

  Az én életemben a Morrowind volt az első igazi klasszikus RPG. Általa lettem rajongója a stílusnak. Ha jobban belegondolok, azóta komolyabban szinte kizárólag RPG-kkel játszok. No meg persze időről-időre előveszem a régi nagy kedvenceket nosztalgiázás céljából. (Doom, Thief 1-2, stb.)

  • Krighsu05-10-2012

   Engem is a Morrowind vezetett át az RPG játékok kapuján! 😀

 2. somesz05-05-2012

  Asszem küldöm a cikkem Ákos… 🙂 A Morrowind megérdemel egy kis extrát.

 3. Vienna05-10-2012

  meg engem is a Morrowind tett az RPG játékok rajongójává 😀 🙂

 4. […] háttértárral. Azokban a „lassú időkben” jelent meg a Morrowind (és ezért nem mellesleg éppen az idén lett tíz éves).E tíz év alatt rengeteget fejlődött a technika, sokat javult a játékok grafikája, […]

Szólj hozzá: