Skyrim hírmontázs

Lydia Szereplo 612

Az elmúlt héten több apró esemény is történt az Elder Scrolls V. része körül, így ezeket most szeretnénk is bemutatni, hogy semmi lényegesről ne maradj le.

Az egyik legviccesebb alkotás, ami az elmúlt napokban készült, egyértelműen Lydiának áldoz:

D. I. C. E.

A  D. I. C. E. (Design, Innovate, Communicate, Entertain) shown Todd Howard egy háromnegyed órás bemutató keretében prezentált egy pár perces videót. A Bethesdánál a Skyrim megjelenése után a fejlesztők azt a feladatot kapták, hogy valósítsák meg a játékban azt, amit mindig is szerettek volna benne látni mindössze egy hét alatt. „Nem tudom” – mondta Howard arra a kérdésre, hogy ezek a kísérletek megjelennek-e később egy letölthető kiegészítő (DLC) formájában.

Mindenesetre elég izgalmas látni, hogy a játék motorja mennyire rugalmas, hogy ennyi mindent bele tudtak tenni ennyire rövid idő alatt. A plusz képességek: sárkánylovaglás, harc lóháton, függő épületek, mozgó elemek a katakombákban, saját otthon építése, a vizek valóban folynak (shaderrel megjelenítve), lándzsák megjelenése, megölés utáni kameranézet, lopakodás fejlesztések, az őrök újra be tudják világítani az elsötétített területeket, új parancsok a követőknek, kedvenc felszerelések beállítása szintén a követőknek, gyerek örökbefogadása, tűzzombi, goblinok, Morrowind-stílusú térmágus kapuk, Kinecttel vezérelhető kiáltások, javított vízalatti megjelenés, havas felületek, jég- és tűznyilak, medveember, vámpirizmusos képzettségfa, repülő vámpírúrrá válhatunk, mocsárrák animációjának javítása és egy hatalmas mocsárrák ellenség.

Íme a videó:

Rejtett térképváz

Korábban, még a Creation Kit megjelenése előtt egy játékos rájött, hogy a Skyrim fájljaiban el van rejtve egy nagyon egyszerű térképháló, ami Morrowind és Cyrodiil tartományokat ábrázolja. Természetesen elindult a találgatás a miértekről. A legvalószínűbb az volt, hogy a Bethesda egy DLC-t szeretne kiadni, amivel majd Égkoszorú területén kívülre is ellátogathatunk. A „falon” kívül készült képek:

Todd Howard cáfolta a DLC-s találgatást. A nyilatkozata szerint végtelenül egyszerű a magyarázata a jelenségnek: ha Égkoszorúban felmászunk egy magas hegyre, akkor onnan rengeteg területet beláthatunk. Ezért pedig szükséges volt, hogy ne a nagy homályt lássák a játékosok, hanem egy bár kevéssé kidolgozott, de létező területet.

Adam Adamowicz

Adam az első Oblivion kiegészítők, 2007. óta a Bethesdánál dolgozott rajzművészként. Nemrég, 44 korában rákban elhunyt. A Bethesda összeállított az emlékére egy oldalt, ahol megtekinthetők az eddigi oblivionos, Fallout 3-as és skyrimes munkáinak legjobb darabjai. Nyugodjék békében.

Creation Kit

Miután pár hete megjelent a Creation Kit, a Bethesda elkészült mind a tíz oktatóvideójával. Ha mélyebben érdekel, hogy lehet profi plugineket készíteni, mindenképpen keresd fel a Creation Kit YouTube csatornáját.

A legelső megjelenés óta egy aprócska javítás látott még napvilágot hozzá, ami az 1.4-es Skyrim verzióhoz frissíti a szkripteket.

Ahogy várható is volt, rengetegen rákaptak a moddolásra. A megjelenés óta több mint kétmillió példányban töltöttek már le kiegészítőket a mods.elderscrolls.com oldalról.

 Skyrim díjai

A Skyrim eddig is rengeteg díjat zsebelt már be. A legutolsók ezek közül az AIAS (Academy of Interactive Arts and Sciences). Tőlük megkapta a „Legjobb történet”, „Az év MMO/szerepjátéka”, „Kiemelkedő rendezés” és „Kiemelkedő játékmenet” díjakat.

A Skyrim zenéjét jelölték az IFMCA (International Film Music Critics Association) „Videojáték vagy interaktív média legjobb műve” díjra. Eredményhirdetés február 23-án.

Egyéb rövidhírek

Todd Howard egy interjú során megemlítette, hogy a Skyrimhez készülő letölthető tartalmak (DLC-k) sokkal inkább egy nagyobb kiegészítőre fognak hajazni, mint egy apró pluginra. Elmondta, hogy a Fallout 3-hoz öt DLC-t adtak ki, ami eléggé próbára tette a csapatot. Most sokkal több időt fognak áldozni egy csomagra. Az is elképzelhető, hogy  a fenti videóból, amint azt hiba-tesztelik és kiegyensúlyozzák, jó pár dolog belekerül egy kiegészítőbe.

Időközben pedig mind a Sony, mind pedig a Microsoft engedélyezték az 1.4-es patchet, így jó néhány nap késéssel is, de a konzolokra is eljutott a legutolsó frissítés.

Illetve a végére egy  jó hír: a Steam Cloud mostantól engedélyezve van a Skyrim mentésekre is, így mostantól bárhonnan el lehet érni a játékunk mentéseit. Természetesen csak PC-re érvényes a Steam.

Szólj hozzá a Skyrim fórumban is! Regisztrálni nem kötelező.

14 Comments

 1. Jarl02-19-2012

  De jó is lenne, ha a videóban látottakat lehet majd alkalmazni a játékban…

 2. Impaiersz02-20-2012

  Ez a Lydiás videó kész. XD
  Annyit röhögtem,h megfájdult a hasam. 😀
  1000 hála,h megosztottátok. 🙂

 3. Dávid02-20-2012

  Ez a repülő vámpírúr hatalmas, a többi ötletről nem is beszélve. Ha nem is ebben a részben, de a következőben, jó lenne, ha mindegyik megvalósulna. 😛

 4. Lord Jack02-20-2012

  Az elején azzal kezdi, hogy ez csak ízelítő. Akkor mit rejtettek el még előlünk???

  • Hedzsooo02-21-2012

   …Igen, lesz meg boven tartalom hozza a Bethesda reszerol is, tuti!^ 😀

 5. azureknight9102-21-2012

  Akár ki akár mit is mond. A legjobb az a óriásrák:D Szerintem jó ötlet lenne ha mód formályába belerakják majd. Mindig is hiányoltam a óriás viziszörnyeket:D De a többi mód sem rossz:D

  • Hedzsooo02-21-2012

   …Oriasrakos mod mar van. Sot, az osszes vadallat es szorny meretet megnovelo is!^ 🙂

 6. Mark02-22-2012

  Sziasztok!

  mi a neve annak a modnak amivel a lándzsával szúrni lehet??
  a lándzsa megvan de csapdos vele 😀
  a ranged és a mage harchoz killcam is van ahogy láttam annak mi a neve?
  az évszakok modját se találtam
  a sötét barlangokat se
  a saját ház építős modot se
  akkor az amikor a víz alatt úszik és másképp lát 😀 azt se
  remélem tudtok nekem segíteni
  előre is köszi!

  • 11111102-22-2012

   ezeket a bethesda csinálta és letölteni nem is bírod 😛 max patchba v dlc-be

  • Hedzsooo02-23-2012

   Mark: Hali! A videoban lathato modok csak 1 proba volt a Bethesda reszerol, 1 het alatt ezeket hoztak ossze, de meg nem adtak ki ezeket a modokat, majd kesobb erkezik, ahogyan 111111 is irta. Lehet viszont, h nem egeszen ugy kapjuk majd, mint a vidiben lathatoak, mert addig meg akar valtoztathatnak ezeken a modokon.

   A Skyrim Nexus oldalarol, v. Steam-en, a Steam Workshop-rol viszont mar letolthetsz par olyan modot is, amik kozul van hasonlo a videoban latott nehany modhoz. 😉

   Persze nem mindegyikhez van alternativa, sarkanylovaglas pl. meg nincsen sehol sem elerheto a Skyrim-hez, de kijavithatna, ha valaki tud mar esetleg sarkanylovaglast lehetove tevo modrol a Skyrim-ben!^ 😉

 7. játszópajtás02-23-2012

  nagyon tetszenek a dolgok, örülnék neki ha Bethesda kiadná dlc-be. a legjobban a vámpír formát hiányolom, ha már van vérfarkas forma,,,
  másik ha invertory-ba, menübe v a favorizált eszközökhöz lépek akk ugye a játék megáll, valahogy ki lehet azt kapcsolni? hasonlóképpen, mint a beszélgetésnél korábban oblivionba is stoppolt a játék most már viszont nem áll meg
  esetleg ötlet van-e ilyen mod v mire kellene keresnem, én már kifogytam,,,

 8. Lord Jack02-23-2012

  Vámpír lehetsz és nincs olyan mod.

 9. Frozen02-25-2012

  JÓ nő ez a lydia :DDDD

 10. […] veszik a számszeríjak és a hóelfek megjelenését, illetve több mint valószínű, hogy a D. I. C. E. show alatt látott videóban található újítások egy része is megjelenik majd.Szólj hozzá a Skyrim fórumban is!Boldog […]

Szólj hozzá: