Gyorsabbak vagyunk. Sokkal.

DL380G7 612

Mint azt az elmúlt pár napban bizonyára észrevetted, az oldal csak olvasható állapotban volt elérhető. Ennek az volt az oka, hogy a MorroHun Team weboldala három és fél évnyi amerikai (és egyben írországi) tartózkodás után végre hazatért.

2008 januárjában, mikor a MorroHun saját domaint kapott (azaz elérhető lett a morrohun.hu), egy féléves itthoni lét után az oldal az Egyesült Államok közepére költözött, Utahba. Ennek oka főként az volt, hogy elérhető áron kínáltak tárhelyet az akkor itthon még egyáltalán nem elérhető szolgáltatásokkal együtt.

Miközben a látogatók folyamatosan jöttek, beindult a fórum, az Elder Scrolls Lapok és a hírek részleg is, a mögötte lévő szolgáltatás szűkösnek és lassúnak bizonyult. Ennek ideiglenes ellensúlyozására a statikus tartalmat (képek, videók stb.) Írországba helyeztük át, hogy ezek gyorsabban betöltődjenek. Ettől függetlenül a szerver maga már egyre kevésbé volt alkalmas egy ekkora honlap kiszolgálására (hiszen sok másik oldallal kellett rajta osztoznunk), és egy bizonyos felhasználószám fölött már be sem engedte az oldalra a látogatókat.

Ebben a helyzetben kaptunk a Lunir Kft-től egy hihetetlen lehetőséget, hogy a saját szerverük erőforrásainak egy részét a rendelkezésünkre bocsájtják, és így Magyarországról, egy villámgyors gépről válik elérhetővé a MorroHun oldala.

A költözéshez szükséges előkészületek pár héttel ezelőtt kezdődtek. Beállítottuk a szervert, hogy maga a migráció teljesen simán folyjon le. A héten, pár nappal korábban pedig megkezdődött az adatok áthozatala Amerikából. Három nap alatt sikerült is beállítani minden szükséges alkalmazást, hogy az oldal továbbra is szinte változások nélkül működjön tovább. Külön büszkék vagyunk arra, hogy mindeközben a régi oldal is teljesen használható maradt, mindössze az adatvesztés elkerülése végett olvasható állapotba tettük (ugyanis a régi oldalon írt hozzászólások a migráció után már nem jelentek volna meg itt).

Az új szerver finomhangolása folyamatos, így ha bármilyen hibába futnál, kérjük, hogy jelezd itt vagy a fórumon.

Nagyon szépen köszönjük a Lunir Kft-nek ezt a lehetőséget, igazán nagyra értékeljük!

További jó böngészést a villámgyors MorroHun oldalon 🙂

2 Comments

  1. NoobKiller3212-31-2011

    Nem mondom de tényleg 10x gyorsabban tölt be mindent 🙂

  2. Lord Jack01-05-2012

    Nálam még mindig lassú az ElderScrollsLapok betöltése és a képeit sem jeleníti meg a kezdőoldalán…

Szólj hozzá: