Creation Kit és Steam Workshop információk

Creation Kit 612

A Construction Settel, az Oblivion és a Morrowind játékszerkesztőjével rengeteg rajongó készített millió kiegészítőt, melyek jobban vagy kevésbé jobban sikerültek.

A jobban sikerültekhez érdemes csak rápillantani a Tamriel Rebuiltre, Nehrimre vagy a Morrowind Overhaulra. Hatalmas vállalkozások ezek, hatalmas sikerekkel.

A Skyrimhez még nem jelent meg ilyen szerkesztő, de anno, még mikor bemutattuk a Creation Engine-t, ígéretet kaptunk, hogy ezt is közkinccsé teszik. Ennek a szoftvernek a neve pedig Creation Kit (CK).

Valószínű, hogy a Bethesda először a Skyrim alapvető hibáit javítja ki (melyeket nem lehet orvosolni egy sima pluginnel), és miután elég szilárdak az alapok, bocsájtja közkézre a szerkesztőjét. Ennek időpontja pedig január eleje. Természetesen csak a PC-n játszók élvezhetik ki ennek a szabadságát, a konzolokon ugyanis nem lehet modifikációkat használni, így az CK által készítetteket sem.

A megjelenéssel együtt pedig egy új, a szerkesztőhöz kapcsolódó wikit is írnak, rajta többféle videóval, hogy igazán minőségi munkák születhessenek.

A Steam Workshop a Valve plugin- és modgyűjtő oldala, mely egyelőre még csak a Team Fortress 2-höz érhető csak el. De a sorban álló játékok között már ott van a Skyrim is: a Bethesda ugyanis az elmúlt hónapokban együttműködött a Valve-val, hogy a Creation Kitbe beolvassza a Workshopot, hogy egy gombnyomással publikálni lehessen az új, frissen alkotott tartalmakat. A feltöltött kiegészítőt pedig az arra járók értékelhetik és megjegyzésekkel láthatják el.

Természetesen ez nem kizárólagos, azaz egy plusz lehetőség a tartalom publikálására, tehát ettől függetlenül ugyanúgy lehet majd exportálni a programból, és kézzel feltölteni valamelyik ismertebb oldalra.

Addig is, míg ez elkészül, kísérd figyelemmel, és szólj hozzá a Skyrim fórumban a modok témához! Regisztrálni nem kötelező.

6 Comments

 1. Winkler Oszkár12-07-2011

  Alig várom már, hogy kiadják a Creation Kit-et!

  • Vik12-08-2011

   Rajtad kívül még néhány százezer ember is így lehet ezzel…

 2. KeV12-08-2011

  Én is várom, mert akkor a MorroHun csapata nekikezdhet annak az irtózatos munkának, amit a Skyrim magyarítása rejt. Ha pedig minden jól megy, akkor talán már jövő karácsonykor ünnepelhetjük is a magyar verzió megjelenését. Persze csak tippelek, de a tapasztalatotok és a nagy számok függvényében optimista vagyok 🙂

 3. […] tartalmát módosító pluginek fejlesztése, így ez szükséges a majdani magyarításhoz is. A Creation Kitről korábbi hírünkben bővebben olvashatsz.Az 1.4-es javításA folt mindhárom platformra […]

 4. […] Creation Kitet, és meglepetésként mellé egy hatalmas textúracsomagot is.A Creation Kitről egy hosszabb leírást olvashatsz korábbi cikkünkben. Az elmúlt héten napvilágot látott egy bemutató videó, hogy pontosan […]

 5. Vik10-16-2013

  Steam

Szólj hozzá: