5 új Skyrim videó

Az elmúlt néhány napban újra jó néhány új, a Skyrimet bemutató videó gyűlt össze, ezekből szemezgetünk most.

Mivel Amerikában most ünnepelték a Halloweent, így a Bethesdáék és a rajongók is készültek rá, természetesen. Egy ízelítő arról, hogy egy tökfaragó mester mit tud alkotni:

https://www.youtube.com/watch?v=4clFyPde-CA&

 

Halloween Jack-O-Lanterns

 

A következő videó egy vicces kedvű narrátor segítségével vezet minket végig Égkoszorún, bemutatva a terület legégetőbb problémáit:

A következő videót a Bethesda készítette, mely egy promóciós videó az Így készült a Skyrim, gyűjtői változatban megtalálható videó-összefoglalóhoz:

A Bethesda grafikusai és művészei, akik a Skyrimen dolgoztak, egy hosszabb írásában emlékeznek vissza arra, hogy hogyan készül egy egy művészi rajz, mit csinál pontosan a rajzoló, hogy a terveik alapján végül formát öltsön a játék. Ennek a leírásnak a része ez a videó, melyben az eddig összegyűlt, de ki nem adott rajzok szerepelnek:

Végezetül az utolsó videó pedig Égkoszorú városait mutatja be:

https://www.youtube.com/watch?v=MnsToGliqSA

 

További, a játékhoz kapcsolódó hírként említést kell róla tennünk, hogy a Skyrim XBox 360-as változatát valaki ellopta egy kereskedésből, és az interneten terjeszteni kezdte.

Őszintén sajnáljuk, hogy alig tíz nappal a hivatalos megjelenés előtt ez megtörténhet, és hogy az elkövetőben nem él akkora tisztelet az alkotók iránt, hogy ők arathassák le a babérokat akkor, amikor mindenki egyszerre hozzájut a játékhoz.

Mindemellett felhívjuk a figyelmet, hogy a MorroHun továbbra sem egy warez oldal, így semmiféle linket vagy akár homályos utalásokat nem tűrünk az oldalon ezzel a témával kapcsolatban.

Kérünk téged, hogy légy tisztelettel az alkotók iránt, és várd ki a hivatalos megjelenést. Köszönjük!

Szólj hozzá a Skyrim fórumban is!

25 Comments

 1. deathknight11-02-2011

  továbbá itt van az első 27 perces videó is 🙂
  [törölve]

  • deathknight11-02-2011

   sajnos most vettem csak észre az utolsó sorokat
   elnézést a linkért 🙁
   ha tudnám, törölném a linket!
   még1x elnézést

   • szotsaki11-02-2011

    Semmi gond, töröltem.
    A videó elég erősen spolieres, így nem is fogom megnézni, mert nekem kell ez az „ahhh” érzés, méghozzá a saját gépemen 🙂

    • Winkler Oszkár11-03-2011

     Én is pontosan így vagyok ezzel Ákos! Azért sem ajánlottam fel, hogy feliratozom… 🙂

 2. bulletproof11-02-2011

  ez az ucso video nagyon tetszik 🙂
  lassú lesz ez az egy hét..
  ahoz képest, hogy a playstation 3-at annak idején megjelenés előtt fegyveres őrök vigyázták, a skyrimra nem nagyon figyeltek 😉 bár egy szoftverre nehezebb vigyázni.. egyetlen hiba és az internetnek hála visszafordíthatatlan károkat okoz.
  mellesleg csak azért érdekes ez a dolog mert 1 héttel megjelenés előtt került fel a netre, 1 hét múlva már ígyis úgyis ott lenne. GTA4-nél ezt a megjelenés előtti kiszivárgást is belekalkulálták a védelembe és december előtt nem is lehetett használni a programot.
  mindenesetre ennek a malőrnek „köszönhetően” már most belenézhetünk a játék első 20 percébe.
  én nagyon élveztem 😀 szívesen belinkelném a videót de nem tudom a moderátorok vajon ezt is wareznek titulálnának-e.. (bár sztem egyáltalán nem az, inkább spoilernek nevezném)
  és talán órákon belül törlik is a videót..

 3. Winkler Oszkár11-03-2011

  A Bethesdának bizonyára fájhat, hogy egy bő héttel a megjelenés előtt így kislisszant a kezükből az X-Box-os verzió… bár gondolom sokan már jó előre megrendelték, főleg az ősfanok, szóval nem viszi csődbe a céget ez a lopás.

 4. Andos11-03-2011

  Most komolyan nem lesz választható a magyar nyelv a játékban? egyszerűen nem akarom elhinni…
  Milyen dolog az hogy a Dragon Age, meg a Fable III-ban alap volt a magyar nyelv ebben meg nem lesz. Ennyit a Bethesdáról…

  • Vik11-03-2011

   Miért, a korábbi Elder Scrolls játékok magyarul jelentek meg?

  • szotsaki11-03-2011

   Sajnos tényleg nem lesz magyar nyelvű a játék megjelenéskor. Hatalmas munka, és a Bethesda úgy gondolta, hogy a befektetett pénz nem térül meg kis hazánkban, így nem kért fel fordítókat. Ennek egyik oka az, hogy most mindenki kevesebbet vesz mindenből (l. válság), a másik pedig, hogy rengetegen warezolnak. Ez utóbbi ilyenkor egészen biztosan visszaüt.

 5. Womath11-03-2011

  De ezért vagytok itt nekünk Ti, akik hosszú fáradtságok árán, de magyar nyelvűre varázsoljátok ezeket a nagyszerű játékokat. 🙂

  • Brenda11-03-2011

   Hosszú fáradtság lesz, az biztos, de varázsoljuk. 😉

 6. TamrieliRocker11-03-2011

  Megrendeltem a játékot a pólóval. Szóval nem warezolok… (A warezról annyit, hogy nem is kell olyan hülye aki ezt reklámozná, mert beírod google-ba a játék nevét meg mögé, hogy torrent és kész is…) Zárójeleset törölhetitek, csak megemlítettem!

 7. AdAmS11-03-2011

  mekkora szemetseg az ilyen ellopni valamit, es meg nem is pc….hanem xbox…ez borzaszto:(

  • Vik11-03-2011

   Igen, ráadásul a PC-s fejlesztések elmaradásáért a PC-s kalózkodást szokták okolni, de nem ez az első eset, hogy Xbox-ra hamarabb elérhető a torrent, mint PC-re…

 8. Ja11-03-2011

  Utolsó videó a legjobb… a háttérzene meg nagyon kemény! 😀
  Nem bánnám, ha benne lenne az OST-ben 😉

 9. Ja11-03-2011

  U.i.: jól látom, hogy a mozgás néhol olyan „Morrowindes” (séta, szájmozgás), csak agyon vannak shaderelve a textúrák?

 10. tánod11-03-2011

  Azért is kell nekünk fordítanunk, mert itt nincs annyi rajongójuk és így nem éri meg nekik. sajnos.

 11. johnny11-03-2011

  Gyerekek én nem akarok „nagy szavakat” használni, de szerintem minden idők legjobb fantasy akció RPG-je jön most ki.

  • Névtelen11-04-2011

   Nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel. Bár szoros lesz holtverseny közte, meg a Morrowind között.

   • bulletproof11-08-2011

    Én azt mondom, amíg nincs kézben a játék és nincs mögöttünk minimum 10-20 óra játékidő, merész dolog előre jónak vagy rossznak titulálni, vagy esetleg hasonlítani. Ugyanis egyelőre csak elképzelni tudjuk a játékot azok alapján amit a marketing-guruk elénk raktak 😉 Velük viszont vigyázni kell.. Annak idején az Oblivion is fűt-fát ígért, mégis hagyott kívánnivalót maga után. Sőt RPG rajongó lévén szvsz minőségileg rosszabbra sikeredett mint elődje a Morrowind. A Morrowind a tipikus RPG mennyország volt, az Oblivion (célközönség igényei szerint) akció-RPG, a Skyrim pedig még nem igazán tudjuk melyik stílusra teszi a hangsúlyt, RPG vagy akció. Lévén a célközönség nem igen változott, az igényeik szintúgy nem (mára az akcióéhes vérpisti réteg a számottevő, ezért ők a potenciális célközönség), megkockáztatom, a Skyrim még inkább az akcióra, hentelésre teszi a hangsúlyt, és a jó öreg RPG elemek csak leszűkítve, butítva kerülnek a programba.
    Persze ez mind csak következtetés, adja isten, hogy tévedjek 😉 a valódi helyzetet jövőhét ilyenkorra mindenki tisztábban látja majd.

    • TamrieliRocker11-08-2011

     Ln már hétvégén… De ne aggódj, biztos hogy vérbeli RPG lesz!

 12. Farkas11-04-2011

  Az xbox verziót tuti hogy Gray Fox lopta el 😀

 13. Névtelen11-04-2011

  Gray Fox lopta el ez nagyon nagy szöveg 😀

 14. aPar aLyza11-05-2011

  XBoxra mindig előbb jön játék, szóval a történelem ismétli önmagát.
  Gray Fox pedig maga a történelem.

 15. TamrieliRocker11-05-2011

  Na addig amíg pénteken megérkezik a játék a pólómmal, én végigtolom a Age of Mythology-t meg a kiegjét, aztán ha nagyon unom a fejem az AoE 3-at, majd lehet, hogy egy kicsit wowozok is… Szörnyű ez a várakozás, addig ezt legalább megteszem. Lord Jack-t nem látta valaki?

Szólj hozzá: