Oblivion könyvei élőben, bőrkötésben

Ha végigjátszottad az Obliviont, tudod, hogy rengeteg könyv található benne; jó néhányat közülük már nálunk is elolvashatsz a Császári Könyvtárban. Michael Kirkbride és Ted Peterson történetírók a Bethesdánál rengeteg időt fektettek a játékban fellelhető könyvekbe.

Gondolkoztál már azon, hogy nézne ki, ha fognád ezek szövegeit, kinyomatnád, majd egy igazi hatalmas könyvbe rendeznéd? Notadoctoreither, egy Reddit felhasználó elhatározta ezt, így először tördelte, majd kinyomtatta és végül saját maga bekötötte.

De most nem egy egyszerű nyomtatóról és kartonkötésről beszélünk, hanem igazi, minőségi papírról és bőrkötésről. Az egész ötlet megvalósítása körülbelül 25 000 Ft-nyi dollárjába és egy hónapnyi munkájába került. Az idő felét azzal töltötte, hogy a nyomtatásra előkészítse a szöveget. Sőt, volt olyan nagylelkű, hogy az egész, nyomtatásra kész szöveget elérhetővé tette a nagyérdemű számára.

Bár nagy sikere lett, nem tervezi, hogy „sorozatgyártásra” adná a fejét. Ha szeretnél egy ilyet elkészíteni otthon, az ő általa használt könyvkötési útmutatót segítségül hívva ez már csak pénz és idő kérdése.

Ha szeretnél további Elder Scrolls-os könyveket magyarul olvasni, érdekelnek a történetek, látogass el a Császári Könyvtárba!

Szólj hozzá: