Skyrim gyűjtői kiadás

A nemrég lezajlott QuakeCon konferencián Todd Howard bejelentette, hogy a Skyrim kiadásából gyűjtői változat is készül, korlátozott példányszámban.

Az Xbox 360 és PS3 konzolos verzióból, illetve természetesen az asztali PC-s változatból is készítenek ilyen speciális kiadást, melyet már most elő lehet rendelni, és ugyanúgy, idén november 11-én szállítják majd ki, ahogyan a rendes játékot is.

A Skyrim gyűjtői változatának tartalma

A speciális változat, ahogy a fenti képen is látható, a következőket tartalmazza:

 • Alduin, a Világfaló sárkány szobrát 30 cm-es méretben. A szobrot jó minőségű műanyagból készítette az IP Factory, akik a Team Fortress 2 szobrokat is gyártják 🙂 . A szobor az egyik, a játékban is fellelhető sárkányfalon áll, amely a játékost tanítja a sárkánnyelvre. Nézd még meg a kapcsolódó Alduin fala cikkünket is!
 • A „Skyrim művészete” c. könyvecskét, amelyben több mint 200 színes oldalon lapozhatod végig a rajzokat, korai skicceket, modelleket. Mindemellett bemutatják benne a különféle karaktereket, teremtményeket, a környezetet és Égkoszorú fegyvereit. A képeken pedig a Bethesda Game Studios művészeinek megjegyzései vezetnek végig.
 • Egy „hogyan készült” DVD-t, melyben egyedi, eddig még nem látott kulisszatitkokat osztanak meg a csapattal történő interjúk formájában, melyben elmesélik, hogyan is készül egy ilyen játék, egészen az ötlettől kezdve; betekintést nyerhetsz a történetbe vagy az Elder Scrolls sorozat hagyatékába is.
 • Bónuszként az előrendelők pedig hozzájutnak egy műanyag vászon (nem textil) térképhez is.

Előrendelni pedig az Amazonon, a GameStopban, a WalMarton vagy a Best Buyon lehet.

Most pedig a feketeleves: a gyűjtő változat ára Amerikában 150 $, nálunk viszont, Európában 150 €, azaz 40 000 Ft (ami majd’ 50%-kal drágább az amerikai verziónál).

Sajnos nem jár mellé a játék zenéjét tartalmazó DVD sem, pedig Jeremy Soule művei igazán megérnének egy teljes korongot.

Összehasonlításképpen a tízezer forintba kerülő Witcher 2 alapváltozata, mely rengeteg minden pluszt tartalmaz, nem négyszer kevesebb tartalommal bír.

Szólj hozzá a Skyrim fórumban is!

10 Comments

 1. psy-08-10-2011

  Nagyon jól tudják, hogy rengeteg a TES fanatikus.
  Azt mondom, megérdemik.
  Tényleg egyedit alkotnak. Ha magamból indulok ki, 34 éves fejjel már nem kötnek le az egymásra épülő fps játékok, max a gametrailers-en követem hogy mégis mi hogy néz ki, de eszemben sincs megvenni egy játékot sem… És mégis … ez az egy sorozat valamiért kivétel ez alól. Eszemben sincs kihagyni 😀

 2. AdweeX08-10-2011

  40.000???!!! Nem tudom hova gondolnak komolyan már!

 3. Womath08-11-2011

  Nagyon vártam a gyűjtői kiadást, de ennyit nem ér. Egy műanyag szoborért, meg egy képgyűjteményért, amit 3 nap múlva úgyis bárki leszedhet a netről, sok pénz ez.

 4. Csenky08-11-2011

  Hát elég szép ára van. SC2 gyűjtői is csak 24k körülre jött ki nekem, és még talán korrektebb tartalommal is, mint ez a fenti doboz. A zene CD lenne a minimum még pluszba, esetleg 1-2 item mása, meg minimum valami ingame extra, akár külsőség (ruha, haj, fegyver skin), akár extra item/quest… És még így sem lenne túl reális a 150€.

 5. Eztmostjólmegmondtam08-11-2011

  Majdnem 40 perces gameplay video

  http://www.megaupload.com/?d=16D1TDA3

 6. somesz08-13-2011

  Ez a legnagyobb szemétség amit az USA-EU árakkal csinálnak. A Steam is ezt csinálja. Csak kicseréli az USD-t EURO-ra és ennyi. A szám ugyanaz marad.

 7. Ja08-13-2011

  Egy plusz merchandise-ból kapott pénz mindig jól jön a fejlesztőknek…
  (lehet, hogy nem ide tartozik, de elmondom: a Spicy Horse is ugyanezt csinálta az Alice Madness Returns játékhoz. Pólók, könyv, zenei CD elérhetőek. Mi ez, ha nem plusz pénz a konyhára?)
  40.000? Nos, akinek megéri, az megveszi, másnak meg elég a játék. Én az utóbbiak közt vagyok…

 8. NoobKiller3208-20-2011

  Ez a USD=EURO rendszer engem nagyon undorít, nem vagyok gazdasági géniusz, de szerintem nagyon randa módon használják ki az amerikai monopol helyzetű cégek az európaiakat, főleg a mostani ingadozó árfolyamoknál. Ahogy Niko Bellic mondta a GTA IV-ben: „Capitalism is a dirty business”. 😉

 9. Dunmerbá08-22-2011

  elmehetnek vele a francba, 40k-t csak a millerekből meg a miniszterek kölkeiböl fognak kihúzni ..
  semmi ingame bónusz nincs, engem meg nemérdekel a könyv, térképet kap az aki előrendeli a rendes gémet, a szobrot meg fél év múlva meg lehet venni a vaterán..

 10. Arcturus09-16-2011

  Roppant csábító pakk, de ha megvenném akkor az épp megvételre készülő PC-mből ekllene lefaragnom. Az pedig kell magához a játékhoz hogy kellően élvezhető legyen.

Szólj hozzá: