Skyrim előzetes videó magyar felirattal

Tegnapelőtt jelent meg a hír, hogy Todd Howard interjút adott egy hét perces játékbemutató keretében. Örömmel jelentjük be, hogy most már az angolul kevésbé értők is megérthetik a párbeszédet, a magyar feliratnak hála, itt a MorroHunon.

A fordításért és a felirat elhelyezéséért köszönet Oszkárnak!

Jó szórakozást kívánunk a videóhoz 🙂

Mondd el véleményed a Skyrim fórumban!

50 Comments

 1. Erik06-09-2011

  Igy azért minjárt jobb és érthetöbb kösz nektek!!!

 2. TamrieliRocker06-09-2011

  Nagyon köszi!

 3. Hufty06-09-2011

  Köszönjük szépen a feliratot! 🙂

 4. Winkler Oszkár06-09-2011

  Mindig örömünkre szolgál, ha kedveskedhetünk nektek valami aprósággal. 🙂

 5. TamrieliRocker06-09-2011

  A másik videóval is fogtok kedveskedni? Te amúgy mivel foglalkozol Oszkár? Mert lehet én programozó leszek. A Bethesdások bevesznek kívülállókat, ha van sok játékötletük (The Elder Scrolls-hoz) és anyanyelvi szintű angoltudásuk és nagyon profi programozók? Mert akkor én nekem teljesülne az álmom!

  • Winkler Oszkár06-09-2011

   Sajnos most vizsgaidőszakban vagyok, tehát jövő hét közepéig nem valószínű, hogy tudok foglalkozni a másik videóval, de utána valószínűleg kezelésbe veszem azt is.

   Jelenleg fogtechnikusnak tanulok Debrecenben, azonban ez afféle kényszerpálya nálam. Arra szolgál, hogy ha egyáltalán nem tudnám összehozni az életem úgy, ahogy elképzeltem, akkor is legyen egy biztosabbnak mondható anyagi forrásom. Egyébként jövőre végzek és utána terveim szerint elmegyek játékfejlesztőnek. Bár nem biztos, hogy ez olyan egyszerű. Az a poén, hogy a legtöbb fejlesztőgárdánál több éves szakmai előgyakorlatra van szükség ahhoz, hogy felvegyék az embert. Ezt kétféleképpen történhet. Korábban már valami csoda folytán kapcsolatba kerültél egy játékfejlesztő céggel, ahol több évet lehúztál, ismerettséeket kötöttél, stb., illetve a másik lehetőség, hogy képes vagy felmutatni valami önálló alkotást, projektet, ami a játékvilághoz kapcsolódik. Például egy komolyabb kiegészítőcsomag egy játékhoz, mely megállja a helyét a piacon, stb.

   Hallottam olyan vad történetet is régebben, miszerint a méltán híres pályatervező LeveLord éveket töltött a haditengerészetnél, mikor is egy szép napon valaki megmutatta neki a Duke Nukem 3D-t. Onnantól kezdve elkezdett foglalkozni a pályaszerkesztéssel. Valaki felfigyelt rá és szerződtette a 3D Realms-hez.

   Szóval sose lehet tudni, de én azt mondom, hogy színtisztán a játékfejlesztésre alapozni nem bölcs dolog a mai világban.

   • TamrieliRocker06-09-2011

    Azért sikerülne kapcsolatba kerülnöm a Bethesdával? Munkásként. Vagyis fejlesztőként. Persze csak ha elég tapasztalt leszek.

    • Winkler Oszkár06-09-2011

     Soha ne add fel az álmaidat! Esély mindig van, bár a Bethesdánál már most több, mint száz szakavatott ember dolgozik. Szóval vagy kimagaslóan jónak kell lenned abban, amit csinálsz vagy egy olyan posztot kell megpályázni, amire éppen igényük van. Ha már közéjük tartozol, könnyebb lavírozni… gondolom.

    • Winkler Oszkár06-10-2011

     Van még egy harmadik lehetőség is: Léteznek játékfejlesztést oktató iskolák, ahol elvileg bármit megtanulhatsz. Azt viszont már nem tudom, hogy ez ad-e biztos munkalehetőséget…

     • TamrieliRocker06-10-2011

      Köszi a választ! Nagyon hálás vagyok. Te melyiket ajánlanád? Mert én így nem igazán tudok választani…
      Ha készítek videókat Windows Movie Makerrel, az jó kezdésnek? Teljesen önállóan. Pl. Aljas Kúszóbab egyik számára 2-3 haverommal leforgatunk egy videót. Először azt hittem 1 hét, de már látom, hogy akár 2 is, mert nem mindenki ér rá egész nap!
      És sok sikert a vizsgákhoz!!!

    • Winkler Oszkár06-10-2011

     A választás valóban nem könnyű, mivel a maga módján minden munkakör elég nehézkessé válik egy bizonyos szint felett, bármilyen furcsán is hangzik. Hiába a rengeteg tapasztalat, állandóan belefut az ember újabb és újabb dolgokba, meg aztán a technika fejlődése egy percre sem áll le. Sok mindent kell mérlegelni.

     Kezdésnek tulajdonképpen bármi megteszi. A haverokkal való videózásnak számos örömfaktora létezik, de észre fogod venni néhány év múlva, hogy egyre többet és jobbat akarsz. Aztán egyszer csak belátod, hogy ahhoz pénz, szabadidő és felszerelés kell. Ekkor vagy megmarad hobbiként vagy megembereled magad és beleadsz apait-anyait a továbbfejlődésbe. Az élőszereplős videók amúgy is a médiaipar privilégiuma. Ha mindenáron játékfejlesztéssel akarsz foglalkozni, akkor inkább animálni tanulj meg, azzal sokkal többre mész. Nem a reklám helye, de ha már így megpedzetted a dolgokat, jómagam is foglalkozok videózással, bár eddig az égvilágon semmire nem mentem vele: http://ws.netai.net

     Persze nem akarom elvenni a kedved semmitől. A lényeg, hogy amit csinálsz, nagyon jól csináld. Akkor bármi lehetséges.

     • TamrieliRocker06-10-2011

      Akkor az is jó, ha modokat készítek a Morrowindhez, Oblivionhoz? A Skyrimhez mindenképpen akarok modokat készíteni. Előttem viszont még szabad az út, mert csak jövőre kell kiválasztani, hogy hova megyek. Akkor leszek nyolcadikos.:D
      És jó az oldalad. Tényleg köszi mindent. Nagyon sokat segítettél eddig is, és remélem továbbra is…

     • TamrieliRocker06-10-2011

      A másik álmom, hogy az egyik fordítótáborban részt vehessek. De ennek nagyobb a valószínűsége! Igaz?

   • TESMAN06-10-2011

    Sok sikert a vizsgákhoz! 🙂

 6. Womath06-09-2011

  Köszönöm én is a feliratot. A sok játéknak köszönhetően kb a 60-70%-át értettem élőben is, de így jobb, és pontosabb. 😀

 7. gmolitor06-09-2011

  Hálás köszönet!

 8. Tsingi06-09-2011

  Így mindjárt más. Köszi Oszkár! Igényes, minőségi fordítás, mint mindig.

  • Winkler Oszkár06-09-2011

   Köszönöm szépen! 🙂

 9. Oblivionboy06-10-2011

  Lesznek benne leszedhető virágok az alkímiához? Mert nemláttam belőle egyet sem…:(

  • Winkler Oszkár06-10-2011

   Lesznek benne. A kibővített videóban el is hangzik.

 10. Eric06-10-2011

  Elképesztő ez a Skyrim remélem a befektetett rengetek munka és idő meghozza majd a gyümölcsét.nem tudja valaki mennyi fegyver és páncélzat lessz a játékban??

 11. Winkler Oszkár06-10-2011

  TamrieliRocker: Persze, kezdj el foglalkozni valamivel, ami érdekel. Fejlesztgesd magad, aztán majd kiderül, hogy mihez van több affinitásod. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még MorroHun táborok a jövőben. Szívesen látunk Téged is. 🙂

  • TamrieliRocker06-10-2011

   Ennek örülök. Nagyon köszi… Tényleg.
   A hét legnagyobb hülyesége:
   Winkler Oszkár és a MATRIX ügynökök:D
   Jó az oldalad. Nekem is van kettő is külön témában. De még nagyon szerkesztés alatt vannak.
   Többek között a http://www.warriorsofhungary.5mp.eu is. Azt gondolom a végigjátszások miatt sokan keresik fel. A nézettsége majdnem 5000.

   • Winkler Oszkár06-11-2011

    Fiatal korod ellenére meglepően éretten gondolkozol. Ehhez csak gratulálni tudok. Azonban ne siesd el nagyon a dolgokat. Van még időd és csak egyszer él az ember. (azt mondják)

    • TamrieliRocker06-11-2011

     Nem akarom elsietni, csak sokszor túlságosan is beleélem magam…
     Köszi mégegyszer. Videó készítéshez melyik programot ajánlanád?
     És összeszedtem néhány oldalt, ahol jó számítógépalkatrészeket árulnak. Mivel annyi pénzem még pár évig nem lesz (450000 Ft), ezért azt szeretném kérdezni, hogy mennyiből hozható össze egy olyan gép, amin max grafikán is szaggatás nélükl fut a Skyrim?

     • Winkler Oszkár06-11-2011

      A Ulead Media Studio Pro 8.0 egy kiváló program, de ha HD videót akarsz szerkeszteni, akkor vagy Corel Video Studio X4 (lehetőleg ne Win7-en próbáld), esetleg Adobe Premiere Pro. Valamennyi fizetős program, de Trial-ként ki tudod őket próbálni.

      Szerintem még maguk a fejlesztők sem tudnák megmondani, hogy milyen gép kell majd a Skyrim-hez. Az előző TES játékoknál is mindig kellett várni néhány évet a megfelelő géphez.

   • Killer Joe06-11-2011

    Tied a warriorsofhungary? Akkor ezúttal szeretném megköszönni, h fenn van Tamriel története, amit már jó ideje kerestem.

    • TamrieliRocker06-11-2011

     Szívesen. A másik a ww.darking.5mp.eu
     Fizetősre nincs pénzem sajnos. De majd azokat is megprobálom kicsit kipofásítani!

 12. AdweeX06-10-2011

  Olvastam ezeket a szerkesztéseket. Én gyereknek, vagy legalábbis gyerek fejjel kezdtem neki a videó szerkesztéseknek. Nem sok mindent értem el anno a Movie Makerrel szóval idővel nagyobb programokra váltottam, és pár hét alatt megtanultam jó pár hatásos Trükköt. Grafikusi ágazattal kezdtem el foglalkozni úgyhogy neki álltam egész kis pofás dolgokat csinálni. Feladtak egy hírdetést, hogy videó szerkesztőt keresnek, teljesen mind1, hogy milyen. Készítsen egy jó hirdető videót és küldje be. Mielött még beküldtem volna, már kint volt egy másik ember munkája…
  Úgyhogy befürödtem vele, és talán még pénzt is kerestem volna.
  Ha az ember ezzel akar foglalkozni nagyon abíciózusnak kell lennie, és nagyon nagyon kreatívnak. Itt nem szabad rossz munkát készíteni mert különben kiesel. Persze alternatíva mindig van 🙂

  Én tanulok programozni Turbo Pascal-on Delphin, és főleg C# -on. De grafikusi résszel még nem foglalkoztam. Ajánlok egy könyvet ha jobban érdekel ez a dolog. Head First C# vagy Head First C++ – vagy bármelyik Head First könyv nagyon jó! A könyv teljesen angol úgyhogy ez a tudás kell hozzá. 🙂

  Úgyhogy sok sikert ha érdekel 🙂 (bocsi ha rosszul írtam de késő van alig látok, és nem szeretném végig olvasni megint a hozzászólást 🙂 )

  • TamrieliRocker06-10-2011

   Neked is nagyon köszönöm. Majd utánanézek. Holnap.

  • TamrieliRocker06-11-2011

   Megvan a Head First. De olyat nem találtam hogy Head First++-!

 13. TamrieliRocker06-14-2011

  Ennél még jobb lesz a grafika? Mert akkor már el sem indul a gépemen…

  • Vik06-15-2011

   Azt ugyan nem tudom, milyen géped van, de az biztos, hogy nem kell majd neki egy mai csúcsgép, mert a 6 éves konzolokon is működnie kell a játéknak.

 14. TamrieliRocker06-15-2011

  Ilyen garfikával? Elég régi gépem van. Majd nemsokára veszek egy újat. Remélem azért, hogy akkor működni fog. Mert az enyém még csak 5 éves technológia!

 15. TESMAN06-17-2011

  enyém 1 éves 😀

 16. TamrieliRocker06-17-2011

  Leht, hogy addigra összejön rá a lóvém!

 17. Usshgw07-01-2011

  És mi az izzadt, büdös, véreres lóf*aszért nem lehet magyarul kiadni????????????

  • lacko9607-02-2011

   Nem baj szeretjük a morrohun team munkáját. 🙂
   És mert nem vagyunk nemzetközileg annyira elismertek hogy figyelembe vegyenek.

  • Vik07-14-2011

   Mert 1-2 millió Ft lenne csak a fordítók tiszteletdíja, plusz az egyéb költségek, és nem valószínű, hogy annyi eladott példány lenne belőle, ami visszahozná a befektetett összeget. Egyébként miért nem lehet finoman megfogalmazni?

  • Dunmerbá08-22-2011

   tanulj meg angolul

 18. Usshgw07-01-2011

  Mármint a játékot. Jó kis videó ez is.

 19. Eric07-07-2011

  semmi új hír nagyszerü ….:S

 20. Ja07-08-2011

  Köszönjük a (f)ordítást. Ez az első videó, amit a játékból láthattam. Nagyon kíváncsivá tett, mert bevallom őszintén, kezdem unni az Obliviont. Roppantul bejön, hogy az embereknek rendes mimikájuk, és arcuk van, nem olyan kombájn-ajkú figurák. Remélem, ismét sok faj lesz választható.
  Még annyit hadd tegyek hozzá, hogy jó lenne, ha több fegyvert raknának bele a játékba, mert egem nagyom zavar, hogy a fantasy csak kardot, és íjat használ. Hol a lándzsa? Hol a számszeríj?
  És bízok hozzá, hogy a zenék is jók lesznek. Ami a TES IV-nél elhangzanak, az valami fantasztikus.
  További sok sikert mindenkinek!

 21. dávid07-24-2011

  a másik videó is le lesz forditva?

 22. BEST HIRO03-07-2012

  hé figyu hogy kell fölltenni 1 videót??????

  segííííííííííííííítsééééég

  • Hedzsooo03-07-2012

   Regisztralsz egy videomegoszto oldalon, pl. a YouTube-on. Aztan ott feltoltod szepen, a linket pedg akar meg is oszthatod rola itt is, ha akarod!^ 😉

 23. BEST HIRO03-07-2012

  és amúgy kérlek mindenki írja le milyen karival indult pl orc high elf argonian stb ha nem nagy kérés

  kösz

  • Hedzsooo03-07-2012

   Nem nagy! 😀 Nekem egy khjaiit, de hibrid, azaz keverek szegenyke, elejen szenvedtem is vele, de nem szetek CSAk tolvajt, v. csak harcost krealni, szoval picit ert mindenhez. Magiat, tolvajlast, szemtol szembeni harcot is szereti. Mondjuk ijaszat talan amire legkevesbe gyurt eddig, meg a holtak feltamasztasa sem megy meg annyira neki mester fokon. 🙂 Ja, tobb karim is van, de ez a legjobb, legutobb 72-es szinten volt mar azt hiszem.^ 🙂

Szólj hozzá: