The Elder Scrolls IV: Oblivion: a teljes magyarítás elkészült

Nyugodtan jöjj csak be. Most gyönyörű az idő a szigeteken egy kis látogatásra.

/Sheogorath, az Őrület hercege/

Másfél évvel ezelőtt jelentettük be az Oblivion alapjáték magyarításának elkészültét. Ezen másfél év alatt elkészítettük A Kilenc Lovagjai (Knights of the Nine), a Reszkető-szigetek (Shivering Isles), illetve nyolc letölthető, fizetős plugin (DLC)  magyarítását.A letöltésekhez fáradj át az Oblivion magyarításának letöltéseihez. A telepítő mindent tartalmaz, amire szükséged lehet:

 • Az alapjáték és a hivatalos nagy kiegészítők teljes fordítása
 • A menük és grafikák magyar változata
 • A Fighters Stronghold, a Horse Armor, a Mehrunes’ Razor, az Orrery, a Spell Tomes, a Thieves Den, a Vile Lair és a Wizards Tower pluginok magyarítása. Fontos megjegyezni, hogy ezen fizetős beépülők fordításának telepítésével nem válik elérhetővé maga a DLC, azt korábban meg kellett vásárolnod!
 • A Dark Seducer, a Golden Saint, a DarkUI, az Anti-DarkUI, a Hadarath’s Tower kiegészítők magyarítása
 • A MorroHun Teamet bemutató kis plugin, a TNPC, melyben egy küldetés révén megtudhatod, hogy miért nem készül olyan gyorsan a magyarítás
 • Az Unofficial Oblivion Patch és az Unofficial Shivering Isles Patch mind olyan javításokat és kiegészítéseket tartalmaznak, amelyek szinte nélkülözhetetlenek a magyarításhoz.
 • Egy teljes, az alapjátékot, illetve a két nagy kiegészítőt felölelő végigjátszás (alapja a GumininjaHQ-n szereplő végigjátszások), korrektúrázva és a magyarításhoz igazítva.

Ha még ezek után is plusz magyar nyelvű beépülőkre vágynál, mindenképpen keresd fel a pluginok oldalunkat!

A telepítőben nagyon sok változás, hibajavítás történt. Legfőbb javításként a szükséges hangátalakítások hibáit igyekeztünk kiszűrni; sőt most már bármiféle plusz kérdés nélkül felismeri az át nem alakított hangokat, tehát felhasználói közbeavatkozás nélkül teszi a dolgát. De ez továbbra is hosszú időt vesz igénybe, így arra kérünk, hogy semmiképpen se zárd be a megjelenő fekete Windows Parancssort.

Ha korábban telepítetted az Oblivion magyarítását, azt töröld le a Vezérlőpulton keresztül, csak utána telepítsd a jelenlegit. Minden egyéb tudnivalót megtalálsz az Oblivion fórumban.

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Viknek, aki idejét nem kímélve foglalkozott a bejelentett hibák felkutatásával és javításával. Rengeteget segített mind az alapjáték, mind a kiegészítők magyarításánál is; nélküle egészen biztosan nem lenne ilyen minőségű a fordítás!

Köszönöm a Csapatnak a kiváló minőségű fordítást, és a türelmet, hogy a sokszor elhúzódó teendőim ellenére is hittek abban, hogy a következő héten már tényleg kint lesz a telepítő :).

Végül, de nem utolsó sorban pedig köszönöm neked, hogy türelmesen vártad ezt a napot; reméljük, hogy bőven megérte a várakozás, és nagyon jól fogsz szórakozni Tamriel új tájain!

Ezzel a telepítővel elkészült – az Arena és a Daggerfall kivételével – a teljes, eddig PC-n megjelent The Elder Scrolls sorozat minden részének magyarítása.

Nagyon jó szórakozást kívánunk a magyarításokhoz, és örömteli barangolást Cyrodiilben!

32 Comments

 1. baly13105-11-2011

  Nagyon köszönöm a magyarítást! Régebben elterveztem, hogy addig nem kezdek bele a Shivering Isles kieg-be, amíg nem lesz magyarítás, de most már hozzá is fogok! Még egyszer köszönöm! És tisztelet a sok energiáért, amit belefektettetek a fordításba!

 2. Kosi05-11-2011

  Koszonjuk szepen, nagyon sok oromet szereztetek nekunk, a jo munkatokkal, csak igy tovabb.

 3. Kool05-11-2011

  Nagyon, nagyon köszönöm! Már végigtoltam egyszer a két kieget, de azóta eldöntöttem, hogy nem játszok addig velük, míg nem lesz kész a fordítás. Már nagyon vártam! Köszi még egyszer!

 4. norlwinder05-11-2011

  Minden elismerésem a tiétek! Fogadalmam ezennel letelt, és újra az Oblivionnak szentelhetem a szenvedélyemet! Köszönöm!

 5. Winkler Oszkár05-11-2011

  Ha valakinél rosszul jelennének meg a grafikák és/vagy egyéb elemek, pedig a fájlok megfelelő helyen vannak, akkor érdemes kipróbálni az Oblivion Mod Manager programot. Azon belül a „Utilities”-nél válasszuk ki az „Archive Invalidation”-t. Jelöljük be a bal felső sarokban a „BSA invalidation”-t, kattintsunk az „Update now”-ra, majd tegyük ugyanezt a „BSA redirection”-nel! Nálam minden esetben megoldotta a problémákat.

 6. KeV05-11-2011

  Kedves MorroHun team! Teljes szívből gratulálok a kész fordításhoz nem csak a saját, de az egész RPGames nevében is (még ha őket nem is kérdeztem meg, de ahogy ismerem őket, ők is gratulálnak 🙂 ). Ha nem jelent gondot, akkor kitettem az oldalunkra a hírt, így még több emberhez jut majd el munkátok gyümölcse.
  Linket nem írok be ide, nem biztos hogy örülnétek neki, de a Google segítségével megtaláltok minket.
  Még egyszer gratula és hajrá a jövőbeli projektekhez 😉
  Tisztelettel:
  – KeV

  • szotsaki05-11-2011

   Köszönjük szépen! Természetesen egyáltalán nem jelent gondot, sőt örülünk neki 🙂
   Még talán egy linket sem bánnánk 🙂

   Ahogy nézem, nagyon belassult a magyarítás letöltése, ezért feltettem egy sokkalta gyorsabb szerverre. Ha valakinek nagyon lassú lenne most, próbálja meg újraindítani a letöltést az oldalról, és elvileg száguldania kell.

   • Csaba5705-12-2011

    Köszönjük, én már száguldok.

 7. Tsingi05-11-2011

  Juhéé!

  • Kusadasi04-29-2014

   Haven’t played Saints Row 3, but loved the secnod one. I’m PS3-only at the moment, loved the first two gears, but haven’t been able to play the third yet. And this is the first year in a while I didn’t get COD. While I did enjoy the last two Modern Warfares, particularly the multiplayer, I just wasn’t feeling this one. And it wasn’t as high up my wishlist as some of the other games above. Might pick it up for cheap in a few months though.

 8. Womath05-11-2011

  Gratulálok az összes eddigi munkátokhoz. Remélem nem ez volt az utolsó TES magyarításotok. 🙂

  • Vik05-11-2011

   Azt mi is reméljük. 🙂

 9. Twister05-12-2011

  Nagyon szépen köszönöm! Egyszerűen nagyszerűek vagytok és kész!!! :-)))

 10. TamrieliRocker05-12-2011

  Megtudod tippelni, hogy a Skyrim megjelenésétől számítva, mennyi idő után fog megjelenni a magyarítása?

  • Womath05-12-2011

   1,5 – 2 év. Szerintem.

   • TamrieliRocker05-12-2011

    Az nem is lenne rossz! Majd oda már én is megpróbálok besegíteni, meg lehet hogy jönne néhány haverom is fordítónak! Akkor még hamarabb is meglenne. Vajon mik lesznek a kiegészítők. Szerinted abból megint 2 lesz, vagy mostmár több?

 11. Csaba5705-12-2011

  Köszönet minden KÖZREMŰKÖDŐNEK.Megértük és remélem megérte.

 12. hanog05-12-2011

  Gratulálok és köszönet ezért a műremekért!

 13. Atyesz05-12-2011

  A teljes Magyar RPG társadalom nevében KÖSZÖNJÜK!

 14. andok vodak05-12-2011

  köszönöm szépen a honosítást, már nagyon vártam 😀 és gratulálok a kiváló munkátokhoz, mert már régen is játszottam az alapjáték honosításával, és nagyon tetszett!!!! szinte minden nap fel is jöttem az oldalra, és ezután is felfogok, már az Elder Scrolls 5 hírek magyarra ültetése miatt is 😉 A BIG THANK!!!!! 🙂

 15. hedzsooo05-13-2011

  Koszi a teljes, DLC-ekkel kiegeszitett forditast, nagy-nagy hala es koszonet erte ! Tovabbi sikerekben gazdag, jo munkat a csapatnak ! 😀 🙂

 16. Obi-One05-13-2011

  Én már a morrowind alapjáték elkészülte elött óta nyomon követem munkátokat és élvezem gyümölcseit, ÓRIÁS köszönet a hatalmas és elképesztően igényes munkátokért! Morrohun 4ever! 😀

 17. Kovu05-17-2011

  Nagyon jó lett a magyarosítás de 1 hibát találtam amikor sőtétszívet kell megölni a harcosok céhe küldiben ott 2X is elakadtam és csak akkor frísített naplót és akkor jelent meg oreyn (remélem jól írtam a nevét ő adja a küldit és végig elkísér az úton)-nél a párbeszéd ami továbbvisz ha kikapcsoltam a magyaríttást

 18. Rudee05-19-2011

  Köszönjük az áldozatos munkátokat!

 19. oblivionboy05-19-2011

  Jó reggelt, szép napot! Lécci segítsetek! Tudtok olyan videókártyát ami 10-20ezer között van, és szépen fut rajta az Oblivion (jó grafikával). Pl GeForce videókártyát…

 20. Winkler Oszkár05-19-2011

  Az én gépemben egy GeForce 9800 GT videokártya dübörög. Na jó, mai szemmel már annyira nem dübörög hangosan, de az Oblivion-t nagyon szépen viszi. Persze önmagában a videokártya nem sokat ér, ha a géped összkeresztmetszete alacsony, tehát ha a többi alkatrész nem képes felzárkózni a kártya teljesítményéhez. Egyébként meg ha olyan kártyát akarsz, ami az újabb játékokat is flottul viszi, akkor érdemes kicsit még spórolni és nem elkapkodni a vásárlást.

  http://www.argep.hu/trend/NVID/NVIDIA-GeForce-9800-GT.html

 21. oblivionboy05-21-2011

  Sziasztok! Ezzel a videókarival milyen minőségben fut az Oblivion?:
  Geforce 7600 GS 256MB Videókártya

  • Winkler Oszkár05-21-2011

   Régebben pont ilyen kártyám volt. Sok mindent visszább kellett venni a játékban, pl. a textúrákat közepesre állítani, hogy ne szaggasson annyira.

   • Misaki04-29-2014

    I’ve done this here at home.Arranged alphabetically by tbteliy hardback then paperback or vice-versa, which is likeby size, taller to shorter, or v-versa.By color of jacket or spine. I don’t like the look of all one color together, and I think it makes items harder to distinguish.Some of mine have gold lettering on spine, and they get special display, lying flat in a stack.By date of publication; with longest-ago author coming first or v-v Some of mine flow upward in reverse chronology, it just seemed to happen.Favorites could be placed where easiest to reach.If you were really pressed for shelf space, one row could be behind the other; some of my videos are.Can arrange authors by alphabetor by subject: maybe Western comes after Adventure in your mind.They’re all men. In several cases I have women authors of about same time grouped together.By rank in the world outside books: Clancy had military rank, I think the books are upstairs. Asimov had a Ph.D. Lamour, no title that I’m aware of.Your favorite author could come first. Maybe you love and/or live in the South West, so that might be Lamour.Individual books ;might have personal significance for you. Those might be first within each author’s group.You could use one method for one author, another for another or not.Or you could mix all of this up, which seems not like arranging at all.This si not a math answer, but I would arrange them in the way that most suits you!

 22. oblivionboy05-21-2011

  És ez?:GeForce 9800 gtx+ 512 MB videókártya, VGA, 256 bit

 23. rostos05-22-2011

  Ezzel nekem simán fut full baálításon

 24. Kovu05-27-2011

  8800 GTS 640MB VGA-val simán fut maxon 1680×1050 felbontáson

Szólj hozzá: