Alduin fala

Égkoszorú mélyének rejtekében áll az ősi Mennyei Ég Temploma, a Pengék egyre fogyatkozó erőinek utolsó mentsvára. Itt rejtőzik egy ősi alkotás, Alduin fala, mely a faragott felszínén ábrázolt pusztító sárkányról kapta nevét. A fal gazdagon faragott domborműve egy történetet ábrázol, no és egy próféciát Tamriel legfőbb legendáinak egyikéről – Alduin történetéről.

A Skyrim előzetes videójában látott fal sokkal több mint egyszerű dísz. Egy valódi építmény Égkoszorúban.

A fal fontos szerepet játszik a történelemben, hiszen bemutatja Nirn történelmét attól a ponttól kezdve, amikor Alduin utoljára feldúlta, és átível azokon a főbb pontokon, ahol legyőzték őt, mint például a Káosz botjának összezúzása, a Numídium visszatérte vagy az Oblivion kapuk megnyílása.

A tegnap a Game Informeren megjelent leírást mára le is fordítottuk, hogy magyarul olvashasd végig a játék felvezető történelmét.

A teljes méretű falhoz és a pontos leírásához látogass el az Elder Scrolls Lapok Alduin fala cikkéhez.

14 Comments

 1. Killer Joe01-15-2011

  Köszi a leírást, érdekesnek tűnik.
  És infókat is nyertünk belőle: Égkoszorú csak most kezd el bomlani, a főhős megint egy rab stb.

  Amugy néhány napja észrevettem egy érdekes dolgot: ugyanúgy néz ki az akaviri lobogó, mint a Skyrim jele!!!! Ez véletlen egybeesés, vagy inkább az akavirieknek köze van a a sárkányokhoz?

  • Brenda01-17-2011

   Ha a rombuszba rajzolt sárkányra érted, az nem kifejezetten a Skyrim jele, inkább a TES játékoké. Már a Morrowind borítóján is ez szerepelt. Egyébként Akavirnek tényleg van köze sárkányokhoz, de hogy ezekhez-e, az jó kérdés. Ajánlom a Császári Könyvtárból a Titokzatos Akavir c. könyv elolvasását.

   • Killer Joe01-17-2011

    Jah, tényleg igazad van, ott is volt egy ilyen jel.
    Amugy szerintem simán lehet hogy közük van Akavirhoz.

  • Domasi01-18-2011

   Azt se felejtsük el, hgoy a császár hű védelmezőinek, a pengéknek akaviri páncélzatuk és fegyverzetük van. A jel tehát a pengékre is utalhat.

 2. Domasi01-16-2011

  A leírás alapján jogos a gyanúm, hogy a Skyrim főhőse egy Septim lesz??? A játék végére akkor akár még császár is lehetne belőle. Az baba lenne 🙂

  És minden részbe kell egy titokzatos, már kihalt faj akinek a romjait lehet túrni. Most bizonyára a falmerek lesznek azok a faj.

  • Bratak01-17-2011

   Igeeeen !!! a „romok túrása” tényleg az egyik legjobb, ha nem a legjobb foglalatoskodás a Tamrielben
   (hihetetlenül titokzatos és borzongató hangulata van az ősi Ayleid építményeknek) reméljük most sem hagynak bennünket elfoglaltság nélkül….

   • Killer Joe01-17-2011

    Jaja, jó dolog romokban kutakodni!
    Csak alig bírom el a sok cuccot, amit ott találok.XD

 3. Hasbal01-17-2011

  Csak lesz már külön backpack a cuccoknak.

 4. Tsingi01-17-2011

  Szóval a Septimek vérvonala megszakadt az Oblivion válság végén Martin halálával. De akkor ki ez a sárkány szülte zabigyerek? Ő is Septim leszármazott lenne, vagy csak reinkarnációja valamelyiknek? Hogy nagy tetteket fog végrehajtani, az nem vitás, de hogy ő lenne az új császár, aki egyesíti a birodalmat…?
  Gondoljatok csak bele, a főküldetéssel vége lenne a játéknak. Császárként nem kalandozgathatunk fel-alá a romokban. A Sárkányszülött históriával pont ez a bajom. Miért nem lehet csak egy senki, mint korábban is, aki azzá válhat, aki akar?
  Azért nem kizárt, hogy nem így lesz, hiszen megint a „hűvösről” indulunk, és egy börtönviselt hősből még bármi lehet.

  • Domasi01-18-2011

   A Morrowind hőse is Nerevar reinkarnációja volt. Attól még egy senkinek indult, csak végzete volt. Az, hogy az új hős srákányivadék lesz nem jelent semmit szerintem. A pengéken kívül mindenki körberöhögi majd és valószínűleg ebben a korban már a pengéknek koránt sincs akkora hatalmuk.
   Amúgy ezen én is gondolkodtam, hogy egy császár nem igazán lehet sírrabló, de nagyon tolvajvezér vagy orrgyilkos sem, de azért epikus befejezés lenne 😀 Lehet, hogy majd szülni kell gyorsan egy gyereket és őt fölnyomni a trónra xD
   Én a játék minden részében elkötelezett birodalom-párti voltam és furcsa lesz, hogy most meg már szétesik.
   Amúgy én úgy értelmeztem, hogy a birodalom haldoklik ugyan, de azért még úgy ahogy egyben van. A hősnek nem feltétlenül kell uralkodónak lennie, egyszerűen csak a birodalom erejét kell megszilárdítani amit egy ilyen konfliktus kezelése nagyban megsegít 🙂
   Nade várjuk ki a végét, találgatni azt lehetne végtelen verziót 🙂

 5. Reboot01-18-2011

  Nem unják még a börtönös sztorit?Kéne már valami újítás!!!

 6. Warhammer01-19-2011

  Igen.Még a legnagyobbaknak is kell újítás!

 7. […] leginkább a monumentális jelző illik. A képeken feltűnik a legalább két embernagyságú Alduin fala, egy hatalmas sárkány, illetve egy kőbe vésett sárkányírás. Címkék: Alduin, Alduin fala, […]

Szólj hozzá: