The Elder Scrolls V: Skyrim

Égkoszorú Tamriel legészakabbi, hideg és hegyvidékes része. Lakói kevésbé vendégszeretők, de olyan erőforrásokban gazdag mint az ében, nyersüveg és bőséges fatermékek. Jelenleg az északiak lakják. Ez egy teljesen lepusztult, forradásokkal teli vidék, sok múltbéli csata helyszíne.

ÉgkoszorúThe Elder Scrolls V: Skyrim. A Bethesda Softworks több mint négy évvel az Oblivion kiadása után bejelentette az Elder Scrolls sorozat következő részét, a Skyrimet.

Túl sok részletet még nem árultak el a fejlesztők a játékról, de az egy év múlva, 2011. november 11-én esedékes megjelenésig biztosan mindent megtudunk róla.

Addig is itt, a MorroHunon, azonnal közlünk minden hírt, ami a játékkal kapcsolatos, és közben körbejárjuk Égkoszorú történelmét is.

Az előzetes pedig (HD minőségben):

21 Comments

 1. Killer Joe12-12-2010

  Végre valahára! Már évek óta erre vártam! El sem hiszem…
  Ez a 11 hónap nagyon lassan fog telni…

 2. gandrus12-12-2010

  Ez remek hír! Remélem jó lesz! (Bár Elder Scrolls 1 Chapter one: Arena hangulata biztos nem lesz 🙁 )
  Egy Morrowind vagy Oblivion minőséggel (hangulat terén) már kiegyeznék.

  Killer Joe!

  11 hónap, ha nem késik.

 3. Killer Joe12-12-2010

  Legyünk pozitívak gandrus! Még ez a 11 hónap is sok…
  Amúgy én is remélem hogy minden téren hozza az Elder Scrolls minőséget, bár egy kicsit több település és küldi jobb lenne.

 4. gandrus12-12-2010

  Persze, nem akartam negatív lenni, csak gondoltam megemlítem, hogy manapság késés előfordulhat. Nem akartam, hogy nagyon várd a játékot novemberre, majd esetleg csalódj. 🙂

  A minőséggel kapcsolatban: gyanítom a Morrowind/Oblivion szintjét hozza (nyilván grafikailag fejlettebb lesz, nem arra gondoltam), de kétlem, hogy az Arena hangulatát (vagy területi méretét) elérné. Persze a mai grafikai színvonal mellett ezt nem is nagyon lehet elvárni (nyilván sokkal több időbe/pénzbe kerülne a fejlesztés).

  Szóval én is várom a játékot, valószínűleg ezt is megveszem, mint az elődöt.

 5. Killer Joe12-12-2010

  Jó, tudom hogy a mai világban gyakori a késés, de szerintem nem lesz ez egy Duke Nukem Forever.:)

  Én fejlett grafikát várok, király zenéket és Morrowind hangulatot(a hangulat szerintem az Oblivionban nem volt olyan jó). Skyrimben elég nagy lehetőségek vannak, úgyhogy a játékmenetnek is jónak kellene lennie.

  Szerintem amúgy lehet hogy kisebb, de jobban kidolgozottabb lesz mint az Oblivion.

  Már várom a játékmenetet bemutató trailert.

 6. Killer Joe12-12-2010

  Háttérképnek már ki van téve a „The Elder Scrolls V Skyrim” felirat, ami a trailerben van és a visszaszámláló is megy az asztal egyik sarkában.

 7. Hasbal12-12-2010

  Na végre már mióta ezt vártuk. :DDDD
  Nemhiába mindig jót alkotnak, de remélem sokkal interaktívabb lesz az elődeinél.

  Killer Joe: Ugye nem a Valve-t fikázod ezzel? 😛

 8. Killer Joe12-12-2010

  Dehogy is, csak a DNF már 13 éve készül…
  Amúgy igazad van, a Bethesda mindig jót alkotott, remélem ez erre is igaz lesz.
  Mit értesz interaktív alatt??

 9. Totjunke12-12-2010

  EZAAAZ!!!

  Végre valami dátum X)

 10. Grayfox19912-13-2010

  Végre valahára! Remélem, ha már Skyrim területén játszódik, méltó folytatása lesz a Bloodmoon-nak! 🙂 Ami szerintem még az alap Morrowindnél is jobb volt! Nincs is jobb, mint vérfarkasként terrorizálni a népet! 😀

 11. AdweeX12-13-2010

  Egy igazi RPG nem arról szól, hogy milyen a grafikája 🙂 Persze az is számít. Szerintem egy RPG legyen részletes, jól kidolgozott. A Nehrim is jó lett:) Remélem hatalmas nagy RPG feelinget tesznek bele.
  Hajózás, halászat (nem úgy mint az oblivionos Fishing Quest, hogy kardal meg mágiával kell a tóban úszkálni és gyakni a halacskákat 🙂 )
  Férj, Feleség — > Tán öregedés is…
  És a legfontosabb a GYEREKEK. Én kicsit hiányoltam a boldogságot a kacagást 🙂
  De még számos dologgal lehetne dúsítani a játékot.
  Szerintem a grafikája nem lesz egy nagy dolog 🙂 De felülmúlja majd az oblivion megjelenítését!

 12. Killer Joe12-13-2010

  Ez a hajózás, halászat jó ötlet, bányászás-kovácsolás talán favágás is mehetne bele, akkor jó lenne a hangulata.
  Az öregedés rossz ötlet lenne, végén még meghalna a karim…
  Mondjuk olyan még mehetne bele, hogy minden nap kell enni és aludni, különben legyengülsz. És kéne néhány társ is néha.
  És amit már említettem: több település, és örülnék ha a kisvárosok nem halnának el.(ez alatt azt értem, hogy Morroban 3-4 napig elvoltam Seyda Neenben és környékén, míg az Oblivionban a nagyvárosokonn kívül nem lehet meglenni kis településeken)

 13. AdweeX12-13-2010

  Az öregedést nem halálra értettem, hanem azért valamennyire öregedne a karakter. Csak egy keveset.
  A Fallout New Vegasban eljátszották ezt az éhénységet, szomjasságot, alvás hiányt. Igazából nem nagy volt a lényege mert 1 naponta kelett inni, 2 naponta enni, és 3 naponta aludni. Semmi extra – Hát ott az lenne a hardcore mode. Remélem az Skyrim azért eltalálják, hogy lesz víz is és nem csak bor meg sör 🙂 Nagy piás játék!:D

 14. Killer Joe12-13-2010

  Jah, víz jó lenne, meg még valami: lóról lehessen harcolni végre!!!!!
  Oblivionban jön egy medve, lóról le, kard ki, leszúrom, vissza a lóra. 20. alkalommal már kissé idegesítő volt.

  Mivel Skyrimben sok harc volt, lehetnének elhagyott csataterek, elpusztított faluk.

  És örülnék ha nem rabként kezdenénk megint. Mondjuk legyünk hajótöröttek. Ehhez még tutorial is lehetne: felvesznek a hajóra a Birodalmi Városban kifutás előtt(faj és kinézet), kimegyünk a hajóról a partra vadászni(harc). Aztán a hajótörés, minden használható összeszedése, majd irány a legközelebbi kis falu, aminek a kémény-füstjei látszanak a távolban. Útközben besötétedik, hirtelen farkasvonítást hallunk…
  Baromi hangulatos lenne:D

  • Vik12-18-2010

   Halálos reflex (+OBSE) segítségével már régóta lehet harcolni Oblivionban lóról. Nem könnyű, de működik.

 15. Tsingi12-13-2010

  Nem olcsó mulatság lesz, ha majd játszani akarok/unk vele. Ahogy a Bethesdától megszoktuk, a legfullosabb (leendő) számítógép konfiguráció fogja csak elbírni. Bár, lehet hogy pár dologgal spórolni tudnak, mert mindenhol hó lesz, télen meg hat hónap sötétség =)

 16. […] eddig a játékmotorról tudni lehetMagyarul feliratozott Skyrim videó!Bár még csak tegnap lett bejelentve a Sykrim, de mára már el is készítettük a bevezető videó feliratozott változatát!Először […]

 17. Dawe12-18-2010

  Az imáim meghalgatásra találtak!

 18. alehandrow12-26-2010

  fú bakker majdnem elélveztem a gépnél xD annyira várom már 😀 amúgy az a gyerekes ötlet az jó lenne, már nem tom ki írta, de az is kéne hogy egy kis malackodás xD kufircolni, meg hogy mutassák, házasság, egy jó kis hangulatos game, ha megöregszik a kari( és talán még meg is halhatna) akkor gyengébb lenne, könnyebben megsérülne, és akkor a gyerekeivel kéne játszani, és továbbvinni a történetszálat 😀

 19. -XY-10-06-2011

  A régi szép idők, s már oly közel a vége. A bejelentés napján fogom feltenni és kipróbálni. Remélem, ha szaggatással is de egy pár órán át bírja majd a gépem!

 20. […] 97 hozzászólássalMajd’ egy évvel ezelőtt, 2010. december 11-én a Bethesda Softworks bejelentette az Elder Scrolls ötödik részét, a Skyrimet. Akkor még mindössze annyit tudtunk, hogy […]

Szólj hozzá: