Elindult az Oblivion magyarításának béta tesztje

Az Oblivion telepítője sikeresen elkészült, benne a magyarítással és mellette a legtöbb hivatalos (és néhány nem hivatalos) plugin magyar fordításával.

Ha jelentkeztél tesztelőnek, mára megkaptad az ID számod. Ezzel kérlek, jelentkezz be a Hibabejelentőbe, vidd be az adataidat megfelelően.

Ezután töltsd le a telepítőt az

Ha esetleg nem lenne kiválasztva,  mindenképpen jelöld be az indító > Data Files menüpontjában a „MorroHun.esp” és a „magyarjavitas.esp” pluginokat.

Az előforduló helyesírási hibákat, elírásokat és nem szép magyar mondatokat mindenképpen jelentsd a Hibabejelentőben! Ne feledd, legalább tíz hibát kell jelentened, hogy részt vehess a következő, RC tesztben, amely körülbelül két hét múlva veszi kezdetét.

Jó tesztelést és kellemes időtöltést kívánunk a magyar nyelvű Oblivionnal!

FRISSÍTÉS: Sokatoknak gondja akadt az Oblivion.esm átalakításával és a patchekkel.

FRISSÍTÉS 2: elkészült a telepítő egy újabb változata, amely innen tölthető le: http://tinyurl.com/m37ge8. A korábbi átalakított Oblivion.esm nem érhető el átmenetileg.

FRISSÍTÉS 3:

  • Úgy tűnik, hogy az Oblivion.esm átalakítása nem szükséges. Sőt, elképzelhető, hogy emiatt nem indul el a játék, így a telepítőben ne jelöld be, hogy kéred az átalakítást. Ha átalakítottad, de nem működik a játék, másold vissza a Backup mappából a Data\Oblivion.esm fájlt.
  • Ha már egyszer átalakítottad a Voices fájlokat, akkor nem szükséges még egyszer.

FRISSÍTÉS 4: Ha fagy a játék, bizonyosodj meg a következőkről:

  • Nem módosítottad az Oblivion.esm fájlt. Ha mégis módosította a telepítő, akkor másold vissza azt a Backup mappából az Oblivion\Data mappába
  • Az OblivionLauncher.exe fájlt indítva be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp
  • Megfelelő a képernyőfelbontásod beállítása. Ha nem, akkor változtasd meg a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion\Oblivion.ini fájlban az iSize W és az „iSize H” értékét a megfelelőre
  • Ha továbbra is fagy a játék első betöltése előtt, akkor érdemes letörölni a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárat.
  • Ha játék közben fagy ki néha, akkor az Oblivion Script Extender telepítése után érdemes még mellé másolni az Oblivion Crash Prevention System-et is;
  • Mindenképpen telepítsd fel a legfrissebb patchet a Bethesda oldaláról, ha még nem tetted meg. Ez megoldja a legtöbb fagyási gondot.

Ha a játék talaja érdekes színezetű lenne, és úgy nézne ki mint a térkép, akkor töltsd le és telepítsd az Egyesült Királyságbeli foltot, a visszajelzések szerint az megoldotta a problémát.

FRISSÍTÉS 5: frissültek a Hibabejelentő súgói, most már rendesen lehet az összeset használni, nem csak a párbeszédekét írja ki. Ezen kívül a megtekintésnél rendesen mutatja, hogy melyik hibát hova jelentetted be.

FRISSÍTÉS 6: Ha sok a sárga  „I’m missing” tárgy, bizonyosodj meg róla, hogy nem telepítetted fel a DLC, fizetős pluginokat anélkül hogy először megvásároltad volna őket. Ezek nem teljesek, csak a magyarítást tartalmazzák.

747 Comments

  1. Zeaber06-27-2009

    Érdekes.. Mesh felírat látható hibátlan telepítő után a sárkánykarom-hegységtől északra lévő Kígyó nyoma helységben. (barlang) Bent 1-1 kapu után az oltárok előtt-mögött. Küldjek screenshotot?

  2. Zeaber06-27-2009

    Tévedtem. Ezeken kívül még több is fellelhető ott. A Mesh meg nem jelenített tárgyakat jelenti amúgy?

  3. szotsaki06-27-2009

    A mesh a 3D-s képalkotásban egy hálót jelent, ami az objektumok teste. Képzeld el, hogy sok háromszög alkot egy-egy testet. Erre a testre aztán egy grafikát húznak fel, ez az úgynevezet textúra. A test és a rajta lévő grafika együtt pedig kiadja azt a látványt, amit egy 3D-s modelltől elvárunk.

    Bővebben itt olvashatsz róla: http://en.wikipedia.org/wiki/Polygon_mesh

    • Zeaber06-28-2009

      Így mér értem. Köszönöm.

  4. Kissari1806-27-2009

    Zeaber:Igen a mesh csilag aszt nm tudja megjeleniteni mert ojan file nincs és ezért egy csilaggal jelzi én is mikro a kalozost csináltam akkor a hajonál mesh csillagot jelez es lebegö ajtok mg csomagok vanak és ha oda akrorok menni közel akkor lefagy a játék.

  5. Vik06-28-2009

    spiritke: a magyarítás az a morrohun.esp és a magyarjavitas.esp. Knights.esp, DLC Shivering Isles.esp meg ami hozzá tartozik, nincs lefordítva. Aki pedig a kalózos, meg a többi kiegészítőt akarja kipróbálni, azoknak előbb meg kell venniük ezeket a fizetős tartalmakat a Bethesdától a http://obliviondownloads.com/ címen. (Jelenleg nem működik.)

  6. Kissari1806-28-2009

    Akkor meg mondaná valki hogy mit kel az oblivion data ban kiszedni asztat hogy ezek a küldetések ne legyenek benne ????

  7. Névtelen06-28-2009

    Érdekes, egyik telepítő sem jó nálam, itt szívom már vele 3-3,5 órája dehogy sem akar jó lenni…
    Mindjárt két óra…mennék aludni, de ez akkor sem működik 😀

    • Cain06-28-2009

      nos én kb ma 22óra felé tudtam úgy összerakni h van hang, van kép, és van magyarítás 😀 (pedig az első letöltők között voltam csak eddig kellett vele szenvednem, holott a magyarítással és az oblivion telepítéssel együtt az egész nem foglalt volna magába 1órát ha tudtam volna amit most)

  8. Névtelen06-28-2009

    Másik furcsaság, miután rakat hibát kiszór, megcsinálom amit ír a telepítő, elindítom a játékot az összes .esp fájl ami kell be van kapcsolva, a játék teljesen angol, az NPC-k nem vesznek észre, nem beszélnek, a börtönből sem lehet kijutni, mivel a szemben lévő cellában a dark elf sem vesz észre így nem kezd el beszélni…
    Egyedül az elején a videóban a felirat jelenik meg magyarul azt ennyi az egész.
    Szóval valami nagy balhé van itt nálam ezzel a magyarítással, valami ötlet?

    • xido06-28-2009

      Ez a cellában nem vesznek észre dolog akkor állt fenn nálam,mikor felraktam egy szépített karakterek csomagot és übertündért csináltam,ami ráadásul az alapban nem is létező faj volt..az elején csak alapfaj leyél,a csatorna végén úgyis lesz még egy lehetőség változtatni a karakteren…

  9. Névtelen06-28-2009

    Ja bocsi a sok kommentér, amúgy vagy 3 alkalommal töröltem le és tettem újra a játékot, próbáltam mindkettő telepítőt…de halott ügy mindkettő sajnos…pedig vártam már a 100%os magyarítást 🙁

    • szotsaki06-28-2009

      El tudod küldeni nekem a szotsaki@gmail.com címre a feltelepített MorroHun.esp fájlt? Illetve meg tudod mondani byte-ra pontosan az Oblivion.esm fájlod méretét?

      A patchelés sikeres volt, minden rendben lefutott? Mi történik ha most a másik patchet teszed fel? A Shivering Isles kiegészítőd fel van telepítve?

  10. xido06-28-2009

    hihetetlen ez a peccselős rész…de már évek óta..soha az életben nem sikerült egyikkel sem,mert mindig old file not found…

    • szotsaki06-28-2009

      Igen, ez sajnos ilyen… És az a gond, hogy teljesen lutri kideríteni, hogy éppen melyik patch szükséges.

  11. szotsaki06-28-2009

    Frissült a hír: a hibabejelentő súgói és a megtekintett hibák listázása már rendesen működik, köszönöm az észrevételeket.

  12. felic55506-28-2009

    Ezt már lehet kérdezte valaki de én megkérdezném mégegyszer akkor. A Mehrunes Razor és a Vile Lair (vámpíros dlc) nincsenek fordítva? Mert nekem nem magyar. Viszont ezeken kívül a többi DLC magyar. Ja és szerintem aki jót akar magának az ne rakja fel a Shivering Isles-t meg a KotN-t. Így (nekem legalábbis) nem volt baj az argóniai és az északi mappákkal, mindenki beszél, mozog a szája minden NJK-nek. Tehát csak simán a 1.2 patch kell az Oblira, aztán magyarítás.

    • Vik06-28-2009

      felic555: A Mehrunes Razort nem fordítjuk le, mert akkor nem kellene megvenni az eredetit. A Vile Lair fordítását már elkezdtem, RC kiadásban benne lesz.

  13. Vik06-28-2009

    Anonymus és xido: kapcsoljátok be az Unofficial Oblivion Patch-et, az kell az extra fajokhoz.

    Anonymus: Ha a játék teljesen angol maradt telepítés után, nézd meg az indító menü Data Files-ban bekapcsolódott-e a morrohun.esp és magyarjavitas.esp. Ha nem, tedd meg. 1.2-es javítast felraktad a telepítéskor, vagy az előtt? Végül ellenőrizd, jó-e az oblivion.esm. Esetleg másold vissza a biztonsági mentés mappából, ha átalakítottad a telepítéskor.

  14. Vik06-28-2009

    Kissari18: azokat, amelyek leírásánál (a telepítőben) nagy betűkkel azt olvashatod, hogy ezek nem teljes beépülők, csak magyarítások.

  15. Vik06-28-2009

    Végre rájöttem, hogy működik ez az újfajta válasz rendszer! 🙂

  16. spiritke06-28-2009

    Vik na már csak a sima obliviont használom minden kiegészítő kilőve találtam is érdekes dolgot!
    z első kép azt mutatja ami a zsákomba van. http://kepfeltoltes.hu/090628/Oblivion_2009-06-28_11-14-45-54_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A második kép miután ledobtam ezt a ismeretlen tárgyat http://kepfeltoltes.hu/view/090628/Oblivion_2009-06-28_11-05-39-50_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Sajna nem emléxem hogy mit lophattam:(

    • Vik06-28-2009

      Ez egy hiányzó tárgy, hiányzik hozzá a 3D háló, meg a mintázat is. Gondolom ahhoz a kiegészítőhöz tartozik, amit kikapcsoltál.

  17. Zeaber06-28-2009

    „Hiányzó név” nevű könyvem nekem is van, nem kieghez tartozik. Egy sima, és azt hiszem még lenem fordított könyv.

  18. spiritke06-28-2009

    ilyen papírra vetett írások sok nincs lefordítva, küldök is be párat.. azokra majd odaköll figyelni :):):

  19. spiritke06-28-2009

    a boroknak a tulajdonságai szinte kivétel nélkül nálam elvannak csúszva.

  20. Cain06-28-2009

    Kedves Team ha felrakom a Knights of the nine-t is még pluszba lehet belőle valami hátrányom? (pl magyarítási gondok)

    • Vik06-28-2009

      Különösebb gond nem, csak angol szövegekkel fogsz találkozni.

    • spiritke06-28-2009

      Szerintem ne tedd fel a ninet, mert így nem tudod hogy mit felejtettek lefordítani, én is így jártam.

  21. Zeaber06-28-2009

    Egyébként nekem a random crash-t a korábban leírt „OSE” és „OCPE” kombinálása nem oldotta meg. Talán kicsit tovább húzom, de nagy valószínűséggel játék hiba, ami elég kellemetlen.

  22. Vito06-28-2009

    Hmm nekem most olyan probléma adódott, hogy: A Mágus céh küldetéssorát csinálva majdnem az utolsónál járok, a „kukacok sisakja”-t kell visszaszereznem (vagy mit), leölök csomó mindenkit, és ott állok ahol a sisakos csávónak lennie kéne (ill.a hullájának) de nincs itt .:/ A játékom eredeti, UK-s patchet tettem fel, ileltve a maygarítás jól működik kivétel az összes menü.

  23. Vito06-28-2009

    Na de mivel nem lehet így a Q-t megcsinálni, megkérnélek titeket, hogy írjatok már le egy Cheat kódot ami teljesíti a küldetést… előre is köszi….

    • Vik06-28-2009

      Ezen az oldalon leírták. Alul keresgélj. http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:The_Bloodworm_Helm

      • Vito06-28-2009

        Ez mind szép és jó, és köszönöm szépen. most már tudom, hogy mit kell beírni 😀 player.additem [0007BE43] [1] , ezzel csak 1 marha nagy baj van, a játék nem fogadja el a 0-t, ugye a consolt a 0 gombbal kell előhívni, újbóli lenyomásra viszont be is zárja, Num billentyűt meg el sem fogadja :/ (bemásolni meg nem lehet)

        • Vito06-28-2009

          Én ostoba! elnézést a zaklatásért, 0-kát el lehet hagyni… bocsi

          • Vik06-28-2009

            Megpróbálhatod az ö betűt is…

        • Luc06-28-2009

          Mert nem a 0-val hívod elő a konzolt, hanem a ~ gombbal, csak a magyar billentyűzeteken „rossz helyre” rakták a 0, y, z, , [, ], |, \, ~ és még egy pár gombot, nehogy véletlenül valamivel ne kelljen vacakolni 🙂
          Nézz meg egy „eredeti” billentyűzetet, azaz angolt. Ott van a nulla a kilencestől közvetlenül jobbra.

  24. Goblin2106-28-2009

    Legalább értem mit kell csinálni hang az nincs nálam /párbeszéd/ de Magyar…. DLC ket kikapcsolva meg rendesen fut Meek tesztelni!!

    • Vik06-28-2009

      Telepítéskor át kell alakítani a voices 1 és 2 .bsa-kat.

      • Goblin2106-28-2009

        Átalaítottam az első telepítésnél de nem lett jó a második nál már csak a szöveget meg a alapokat 😀 de rá probálok

  25. Dániel06-28-2009

    Hali. Nekem már csak egy problémám maradt, minden tökéletes, csak a grafikák nem magyarok. Ebbben tudna valaki segiteni?

  26. Xianon06-28-2009

    Valaki tud egy rendes patchet ami müxik is? Mert mintha olvastam vna hogy nem mindegyik hatékony…

  27. Dániel06-28-2009

    Ez a hivatalo oldal. De valki segitentene a grafikákban? hogy pl miért nem magyarok a cégérek a boltokon?

    • Vik06-28-2009

      Azért, mert hibás az Oblivionnak ez a része, és nem engedi csak úgy megváltoztatni a grafikákat. Keresd meg a Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárban az oblivion.ini-t, abban pedig az SArchiveList=Oblivion – Meshes.bsa szöveget, majd cseréld ki erre: SArchiveList=dummy.bsa, Oblivion – Meshes.bsa.

      • Dániel06-28-2009

        Köszönöm szépen Vik, sikerült 😀

  28. Goblin2106-28-2009

    Mostani telepítő az ujjabb a tegnapinál azt szedjem le ??

  29. Goblin2106-28-2009

    Telepítem a magyarítást ezt írta ki:
    Nem sikerült áthelyezni a z argóniai könyvtárat probáld meg ézzel
    kérdés minden mappát másoljak ki a temp mappán kivülre és pontosan hova?

  30. Kissari1806-28-2009

    Ez az oldal már nem nagyon müködik:http://elderscrolls.com/home/home.php
    De ez viszont jó oldala:http://planetelderscrolls.gamespy.com
    de amgy ki is van irva hogy át költösztek ide.

  31. petike06-28-2009

    nekem nem magyar csak a videó. pedig bepipáltam a data ban a cuccokat. valakinek valami ötlet?

  32. petike06-28-2009

    ja, és nem raktam fel semmilyen javítást, mert nekem azokkal csk bajom származott.

    • Cain06-28-2009

      tedd fel a patch-et

  33. Zeaber06-28-2009

    A csaláshoz visszatérve:

    completequest Complete current quest.
    Quest ID számot pedig( vagy bármi mást) a http://www.uesp.net/wiki/ oldalról tudtok lenézni. A „0”-ás betüt „ö” betűvel tudod előteremteni. Quest keresésénél, ha esetleg nem tudod visszafordítani angolra érdemes a keresőbe a quest giver nevét beírni és kifogja dobni. Onnan old meg 🙂

  34. wandula06-28-2009

    nekem is csak a video a magyar

  35. Dániel06-28-2009

    Tévedtem Vik, mégsem jó. Most az egérmutató fehér kocka, meg a töltő képernyő is fehér.

    • Dániel06-28-2009

      Próbáélkoztam hogy csak ezt az áltatld leirt sort másolom be, de mostmár el sem indull.

    • Vik06-28-2009

      Van dummy.bsa az Oblivion\Data könyvtáradban?

  36. Dániel06-28-2009

    Tudna ebben valaki segiteni?

  37. Zomby06-28-2009

    Na hazaérkeztem!(2 napig nem voltam otthon)
    „Belevetem” magam oblivion világába!

  38. Larion06-28-2009

    Ez az egész ugy rossz ahogy van. Telepités közben egyfolytában hibákat jelez [pl: a nemes elf könyvtárat nem sikerült átnevezni] stb. és a vége az hogy teljesen angol és nincs beszéd hang tehát én csak azt remélem hogy a normális cuc jó lesz.

    • szotsaki06-28-2009

      És megteszed, amit kér? Azaz átnevezed a könyvtárat? Mert ha nem, akkor valóban hibás lesz.

  39. Cain06-28-2009

    Drága Team, mi a teendő ha az SI telepítése előtt hibátlanul működött a magyarítás, hang grafika minden, most h feltettem az SI-t a nemes elfeknek eltűnt a hangja, a grafika és a többi hang megvan :S a kérdés az h mit ronthattam el telepítés közben, rakjam-e fel még1x vagy meg lehet oldani egyszerübben is =/

    • szotsaki06-28-2009

      Az SI-t a magyarítás előtt kell feltelepíteni, különben nem alakul át a kiegészítő hangfájlja, és így nem lesz hangjuk a szereplőknek. Erre figyelmeztetünk is a letöltésnél.

  40. colly06-28-2009

    Mi lehet a gond ,ha már bent vagyok a főmenübe és rámegyek a Start a new game -re és nem történik semmi?

    • Cain06-28-2009

      a backup mappából az oblivion.esm-et másold vissza az Oblivion data mappájába

  41. Dániel06-28-2009

    Valaki segitene hogy a grafikai elemek visszajöjjenek? már el sem indul a jaték.

  42. Dániel06-28-2009

    Módositottam az ini fillét és azóta nem jó 😀

  43. Vik06-28-2009

    Látom, sokasodnak a gondok, úgyhogy elő a mentett hozzászólásssal… 🙂

    Hibás telepítés helyrehozása, vagy ha fagy a játék, bizonyosodj meg a következőkről:
    » Nem módosítottad az Oblivion.esm fájlt. Ha mégis módosította a telepítő, akkor másold vissza azt a Backup mappából az Oblivion\Data mappába
    » Az OblivionLauncher.exe fájlt indítva be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp
    » Ha továbbra is fagy a játék első betöltése előtt, akkor érdemes letörölni a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárat.

    Ha semmi se segít, akkor szedd le a magyarítást, Obliviont, töröld le a könyvtárát teljesen, és

    1. Telepíted az Obliviont.
    2. Felrakod az 1.2-es UK javítást. (Ha hibaüzeneted küld, akkor a másikat.)
    2.5. Ha van Shivering Isles kiegészítőd, azt is rakd fel, ekkor csak a hozzá való 1.2-es foltot kell kiválasztani.
    3. Magyarítás telepítése. Ha még nem tetted meg, akkor voices 1 és 2 .bsa-kat át kell alakítani. Hagyd, hogy végezze a munkáját, ne zárd be a fekete ablakot. Ha olyan üzenet jönne, hogy „Hiba történt a korábbi átnevezésnél. Sikerült őket javítani…,” akkor mondd azt, hogy igen.
    3.5. Ha felraktad a Shivering Islest, akkor természetesen át kell alakítani a DLCShiveringIsles – Voices.bsa-t, és telepítsd a golden saint és dark seducer beépülőket is.
    4. Oblivion.esm átalakítást ne válaszd ki, alapjátéknál hibás. Mint kiderült, nincs is rá szükség.
    5. Ha olyan hibaüzenetet kapnál, hogy nem sikerült átnevezni az északi vagy argóniai könyvtárat, az azért lehet, mert már korábban átalakítottad a voices 1, 2 bsa-kat. Nézd meg az Oblivion\Data\sound\voice\oblivion.esm alkönyvtár tartalmát, és ha kell, másold bele az Oblivion\Data\Mororhuntempből a dolgokat.

    Nálam ez így még mindig működött, akkor is, ha szóközt, vagy legutóbb őű betűket is tartalmazó alkönyvtárba tettem az Obliviont.

  44. Goblin2106-28-2009

    Pont így csinálom kiderül de remélem menni fog 😀

  45. Cain06-28-2009

    Vik nekem a DLCShiveringIsles – Voices.bsa-nál hibát jelez a morrohuntemp… mappába argóniai – birodalmi – breton – dark seducer – északi – golden saint – nemes elf – ragada – sheogorath almappák vannak, a golden saint és a dark seducer is magyar volt (sheogorath ugye nem volt még), kérdés az h át kell-e írni itt is magyarra, vagy hagyjam így?

  46. Goblin2106-28-2009

    Jó lettxD

  47. Goblin2106-28-2009

    Cain másold át a sima voice mappába amit a telepítő csinált a temp mappába én is így csináltam mukdik

    • Cain06-28-2009

      jó de:
      1. az nem gáz h a másik 2 bsa-nál aranyszent és sötét csábító néven fut, az SIjében meg golden saint és dark seducer?
      2. a nemes elfnek van hangja nálad? mert nekem pl az hiányzott egy másik módszerrel
      ezért kéne letisztázni h s miként kéne ezt a lépést pontosan, elbarmolni még1x nagyon nem szeretném :S

  48. Goblin2106-28-2009

    Gondolom be x elted a voice 1-2t azt írta a telepítő hogy másol d onnan ki ? \Program Files\Bethesda Softworks\Oblivion\Data\MorroHunTemp\sound\voice\oblivion.esm innen IDE \Program Files\Bethesda Softworks\Oblivion\Data\sound\voice\oblivion.esm és lessz

  49. Goblin2106-28-2009

    Meek játszok vagyis tesztelek

Szólj hozzá: