Elindult az Oblivion magyarításának béta tesztje

Az Oblivion telepítője sikeresen elkészült, benne a magyarítással és mellette a legtöbb hivatalos (és néhány nem hivatalos) plugin magyar fordításával.

Ha jelentkeztél tesztelőnek, mára megkaptad az ID számod. Ezzel kérlek, jelentkezz be a Hibabejelentőbe, vidd be az adataidat megfelelően.

Ezután töltsd le a telepítőt az

Ha esetleg nem lenne kiválasztva,  mindenképpen jelöld be az indító > Data Files menüpontjában a “MorroHun.esp” és a “magyarjavitas.esp” pluginokat.

Az előforduló helyesírási hibákat, elírásokat és nem szép magyar mondatokat mindenképpen jelentsd a Hibabejelentőben! Ne feledd, legalább tíz hibát kell jelentened, hogy részt vehess a következő, RC tesztben, amely körülbelül két hét múlva veszi kezdetét.

Jó tesztelést és kellemes időtöltést kívánunk a magyar nyelvű Oblivionnal!

FRISSÍTÉS: Sokatoknak gondja akadt az Oblivion.esm átalakításával és a patchekkel.

FRISSÍTÉS 2: elkészült a telepítő egy újabb változata, amely innen tölthető le: http://tinyurl.com/m37ge8. A korábbi átalakított Oblivion.esm nem érhető el átmenetileg.

FRISSÍTÉS 3:

 • Úgy tűnik, hogy az Oblivion.esm átalakítása nem szükséges. Sőt, elképzelhető, hogy emiatt nem indul el a játék, így a telepítőben ne jelöld be, hogy kéred az átalakítást. Ha átalakítottad, de nem működik a játék, másold vissza a Backup mappából a Data\Oblivion.esm fájlt.
 • Ha már egyszer átalakítottad a Voices fájlokat, akkor nem szükséges még egyszer.

FRISSÍTÉS 4: Ha fagy a játék, bizonyosodj meg a következőkről:

 • Nem módosítottad az Oblivion.esm fájlt. Ha mégis módosította a telepítő, akkor másold vissza azt a Backup mappából az Oblivion\Data mappába
 • Az OblivionLauncher.exe fájlt indítva be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp
 • Megfelelő a képernyőfelbontásod beállítása. Ha nem, akkor változtasd meg a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion\Oblivion.ini fájlban az iSize W és az “iSize H” értékét a megfelelőre
 • Ha továbbra is fagy a játék első betöltése előtt, akkor érdemes letörölni a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárat.
 • Ha játék közben fagy ki néha, akkor az Oblivion Script Extender telepítése után érdemes még mellé másolni az Oblivion Crash Prevention System-et is;
 • Mindenképpen telepítsd fel a legfrissebb patchet a Bethesda oldaláról, ha még nem tetted meg. Ez megoldja a legtöbb fagyási gondot.

Ha a játék talaja érdekes színezetű lenne, és úgy nézne ki mint a térkép, akkor töltsd le és telepítsd az Egyesült Királyságbeli foltot, a visszajelzések szerint az megoldotta a problémát.

FRISSÍTÉS 5: frissültek a Hibabejelentő súgói, most már rendesen lehet az összeset használni, nem csak a párbeszédekét írja ki. Ezen kívül a megtekintésnél rendesen mutatja, hogy melyik hibát hova jelentetted be.

FRISSÍTÉS 6: Ha sok a sárga  “I’m missing” tárgy, bizonyosodj meg róla, hogy nem telepítetted fel a DLC, fizetős pluginokat anélkül hogy először megvásároltad volna őket. Ezek nem teljesek, csak a magyarítást tartalmazzák.

747 Comments

 1. Cain06-28-2009

  a voice 1-2nél egyedül az átnevezési hibára kérdezett rá, de ott minden rendben (magyar volt mind) és gond nélkül áthelyezte magát a program, ez a gond amibe elakadtam ez: “hiba történt a korábbi átnevezésnél. Sikerült őket javítani a javaslatnak megfelelően? Ha nem, a DLCShiveringIsles – Voices.bsa nem módosul, de valószínűleg nem lesz hangja néhány NJK-nak” már rég igen-re nyomtam volna ha az Oblivion\Data\MorroHunTemp\sound\voice\oblivion.esm nem lenne az aranyszent és a sötét csábító angol néven még (maga a mappa ami a voices 1-2nél magyar volt).

  u.i: vagy lehet csak én bonyolítom a dolgot? 😀

  • Cain06-28-2009

   hehe másolás nem jött be, rögtön a játék indítását követő morrohun videónál megfagy és kidob

   • Cain06-28-2009

    ok, indítás megoldva de a nemes elfeknek ismét nincs hangjuk, Team valami ötlet? (sry tudom sokat írok)

 2. spiritke06-28-2009

  Vik a Handbill és a shopping list cetlik egyátalán nem lettek fordítva ügye ? Mert amilyeneket eddig találtam csak angolul voltak!

  • Vik06-28-2009

   Bizony, azok még hátra vannak.

 3. Goblin2106-28-2009

  Nem tom nálam jó xD A telepítő amit kiír megcsináltam azt ja jó a menü nem

 4. Zomby06-28-2009

  Nekem a fighters guildes újságcikk nem magyar,és egyik elfnek sincs hangja.

 5. Goblin2106-28-2009

  Na megyek megnézem az elfeket xD

 6. Cain06-28-2009

  ezaz akkor nem csak nálam nincs az elfnek hangja, Team valami ötlet? =/

  • spiritke06-28-2009

   Cain írd le hgoy melyiknél nincs hangja és hol található, és megnézem hogy nálam van-e

 7. szotsaki06-28-2009

  Felhívás! Elfek elkóborolt hangját keressük. A becsületes megtaláló végighallgathatja teljes történelmüket.
  Azaz dolgozunk rajta 🙂

  Még egy kérés: a tájékoztató levélnek megfelelően kérlek titeket, hogy NE jelentsétek be az angol könyveket és cetliket, mert tudunk róla, hogy nincsenek lefordítva.

  • spiritke06-28-2009

   akkor most igazából mit kéne néznünk ? A könyveket átolvasni, meg a párbeszédeket nézegetni hogy van-e hiba ? Jó lenne írnátok 1 teljes összegzést hogy mégis mik a legfontosabbak amit nézegessünk, illetve hogy miket egyáltalán ne!

 8. Cain06-28-2009

  Yeah Áki annyira de annyira örülök neked/nektek ez azt jelenti h van remény ^^

 9. Vito06-28-2009

  Nálam mindenkinek van ahngja, csak a menü nem jó. (telepítési útmutató:)
  -Szűz obli fel
  -Hiv. addonok fel
  -UK patch fel
  – magyarítás fel
  -Scriptes cucc fel
  kész!

 10. Cain06-28-2009

  aham ebből csak az SI maradt ki ami miatt a gond adódik

 11. Goblin2106-28-2009

  Nálam fent van a si és MEGY rendesen

 12. Cain06-28-2009

  jó neked, nálunk nem, pedig 1-2 módszert már próbáltam (és úgy telepítettem ahogy a telepítő adta), minden magyar aminek kell, de a nemes elfeknek nincs hangjuk, szájuk nem mozog, és 3mondatot 1-2 másodperc alatt lezavarnak.

 13. Zomby06-28-2009

  Nekem meg ki van állítva a si és azt hiszem le is van törölve(már a data filesbe sincs benne ha elindítom az exe.-t)és mégis megjelenik az a küldetés,hogy van 1 átjáró…

  • Vik06-28-2009

   Ez azért van, mert ha már telepítetted egyszer, akkor benne marad a játékban. Nálam az előbb, amikor tesztelgettem valamit, még egy Shivering Isles töltőképernyő is előjött, pedig nincs bekapcsolva…

 14. Vik06-28-2009

  1. Telepíted az Obliviont.
  2. Felrakod az 1.2-es UK javítást. (Ha hibaüzeneted küld, akkor a másikat.)
  2.5. Ha van Shivering Isles kiegészítőd, azt is rakd fel, ekkor csak a hozzá való 1.2-es foltot kell kiválasztani.
  3. Magyarítás telepítése. Ha még nem tetted meg, akkor voices 1 és 2 .bsa-kat át kell alakítani. Hagyd, hogy végezze a munkáját, ne zárd be a fekete ablakot. Ha olyan üzenet jönne, hogy “Hiba történt a korábbi átnevezésnél. Sikerült őket javítani…,” akkor mondd azt, hogy igen.
  3.5. Ha felraktad a Shivering Islest, akkor természetesen át kell alakítani a DLCShiveringIsles – Voices.bsa-t, és telepítsd a golden saint és dark seducer beépülőket is.
  4. Oblivion.esm átalakítást ne válaszd ki, alapjátéknál hibás. Mint kiderült, nincs is rá szükség.
  5. Ha olyan hibaüzenetet kapnál, hogy nem sikerült átnevezni az északi vagy argóniai könyvtárat, az azért lehet, mert már korábban átalakítottad a voices 1, 2 bsa-kat. Nézd meg az Oblivion\Data\sound\voice\oblivion.esm alkönyvtár tartalmát, és ha kell, másold bele az Oblivion\Data\Mororhuntempből a dolgokat.

 15. Cain06-28-2009

  nanehogymár az lesz a gondja h nem tettem fel az SI patchet csak a simát :S ezért nincs hangja a nemes elfeknek? mert csak az ő hangjuk hiányzik (eddig) xD behalok 😀

 16. spiritke06-28-2009

  akkor most igazából mit kéne néznünk ? A könyveket átolvasni, meg a párbeszédeket nézegetni hogy van-e hiba ? Jó lenne írnátok 1 teljes összegzést hogy mégis mik a legfontosabbak amit nézegessünk, illetve hogy miket egyáltalán ne jelentsünk!

  • szotsaki06-28-2009

   Pontosan ezeket: párbeszédek, könyvek, köszönések stb. Abban a tájékoztató levélben, amelyben az ID szám szerepelt, írtuk, hogy miket nem kell jelenteni, mert nem fognak számítani (ilyenek a kiegészítők, angol könyvek és cetlik, angol menük stb).

   • spiritke06-29-2009

    Tényleg ott írtátok, csak annyira elvoltam ezzel hogy müxik-e a magyarítás telepítése hogy erről meg is feledkeztem, ok, akkor már látom mi a főfeladat.. könyvem elég sok van.. Amúgy a játékban létezik valamerre könyvtár ?
    Mert akkor oda is érdemes lenne elnézni. Aki tud ilyet írja meg merre van

    • Zomby06-29-2009

     A főváros,piac negyed,első kiadás(remélem jól adtam meg!)

 17. Xianon06-28-2009

  Srácok aki nem jelentkezett tesztelőnek az mikor kaphatja kézhez a magyarosítást? Vagy lehet még jelentkezni valamire mivel kiérdemelném? 😀 😛

 18. Cain06-29-2009

  oooké, Vik útmutatása szerint pontosan ugyanúgy feltelepítettem úúúújra, és se az erdei se a nemes elfeknek nincs se szájmozgásuk, se hangjuk, és ezek nélkül csak egy gyors olvasó tudja követni a kimondatlan szavait. Tudom, tudom biztos én vok a hozzá nem értő (annak ellenére h semmi különbség nincs a telepítések között a leírtak szerint).
  Nos asszem feladom. ='(

  • Zomby06-29-2009

   Nekem is ugyan így van a hiba!
   kb. 100x kell rákattintanom ugyanarra a szövegre,míg végig tudom olvasni! 😀

   • Vik06-29-2009

    De ugye pontosan követtétek az útmutatást, és nem maradt semmi az előző kísérletezésből az Oblivion mappájában?

 19. Winkler Oszkár (MorroHun)06-29-2009

  Ez a beta kiadás talán egy kicsit még korai volt…

  • Cain06-29-2009

   nem feltétlen volt korai, hiszen ha 50ből 2nek nem működik (valami érthetetlen okból) akkor valószínűleg nálunk van valami olyan gond ami biztos h tök alap gond, csak a franc sem gondol rá (és ez nálam csak akkor nyilvánul meg ha az SI-t felrakom), és mielőtt valaki félreérti nem panaszkodom csak segítséget kérek nálam tapasztaltabbaktól 🙂

 20. spiritke06-29-2009

  Mondok egy érdekes x-akta történetet:feltettem új dirextxt 9-st ,restartoltam, és elindítottam a játékot, a datába eltüntek a magyarítás fájlok. Ezt vajon mire lehet vélni ? Most telepítem újra az egészet.. az új telepítőt legalább tesztelhetem..

 21. spiritke06-29-2009

  a programok telepítése/eltávolításában még ott van!,egyszerűen a datából vesztek el!

 22. Cain06-29-2009

  esetleg ha adódik egy ráérős pillanatotok MorroHun, a módosított “DLCShiveringIsles – Voices.bsa”-t elérhetővé tudnátok tenni? Elméletileg nekem és lehet a többieknek is ez okoz gondot, (nekem ennél hozta elő az áthelyezés, törlés gondot csak) :S Sztem egy próbát megér, hátha bejön.

  • Cain06-29-2009

   hopp lehet mégsem az lesz a bűnös, biztonsági másolatot készített a ‘Oblivion – Voices1.bsa’ fájlról, viszont az oblivion\data mappába ez a fájl nem található meg :O és merül fel a kérdés, ha nem írta felül (mert hát ugye nincs a helyén) akkor minek tette, illetve minek kezelte felülírandó fájlként? Oo

 23. Cain06-29-2009

  Igen!!!!!!!!!! és megvan!!!!!! ^^
  Na szóval a lényeg akinek hiányoztak rajtam kívül még az ELF hangok (ami SI utáni magyarítás után előfordulhat) azok szedjék le a magyarítást, a backup-ból a voice1 és voice2-t másolják be az oblivion\data könyvtárba, telepítsék a magyarítást úgy h csak a voice1 és 2-t módosítsák (persze pluginok meg grafika saját döntés), és úgy tökéletesen működik! A gond a fentebb leírt Voice1 hiánya miatt lépett fel, h miért nem tudom, de ez így működik.

  • Cain06-29-2009

   (ha valakinek megoldotta rajtam kívül a gondot ez a módszer, kérem jelezze)

  • szotsaki06-29-2009

   Akkor valószínű az volt a gond, hogy a telepítő egy korábbi telepítésnél letörölte a Voices1.bsa fájlt, és szerencsére sikerült az újbóli átalakítása.

 24. Luc06-29-2009

  Van rá megoldás, de nem egyszerű. Vagy azt rakom ki, vagy új telepítő lesz. Türelem.

 25. Luc06-29-2009

  Szóval a néma elf és társai.
  A voices1 hiányát úgy tudjátok megoldani, hogy kicsomagoljátok az Oblivion – Voices1.bsa file-t (remélhetőleg van biztonsági mentésetek) átnevezitek benne a különféle fajokhoz tartozó könyvtárakat a magyar fordításnak megfelelően és visszacsomagoljátok bsa-ba az egészet. Az így kapott Oblivion – Voices1.bsa az Oblivion/Data könyvtárban kell legyen. Ezenkívül, ha jól emlékszem akkor az előbb átnevezett könytárak közül az ékezeteseket nem csak a bsa-ban hanem a Data könyvtáron kívüli könyvtárszerkezetben is szerepeltetni kell. Azért nem írtam ennél konkrétabbat, mert a dolog bonyolult lehet és akinek ennyiből nem tiszta az elképzelhető, hogy csak még jobban összekavarja az egészet. Szóval aki nem érti, az megvárja a következő verziót, aki meg bátor (vagy okos 🙂 annak itt a lehetőség, hogy a maradék hangot is eliminálja a játékból >:-)

  • Vik06-29-2009

   Luc, szerintem ennél egyszerűbb lekapni a magyarítást, törölni az Oblivion\Data\Sound\voice\Oblivion.esm mappát, majd újrarakni a magyarítást.

  • Vik06-29-2009

   Plusz amit Cain mondott, vagyis a backup-ból a voice1 és voice2-t másolják be az oblivion\data könyvtárba a magyarítás telepítése előtt.

 26. Mikiszke06-29-2009

  Nekem a talaj textúrájával volt gond ,de ezt valóban megoldotta ,hogy az amerikai patch-ot tettem fel az európai helyett

 27. Zomby06-29-2009

  Letörlöm Zusammen,és újrarakom az egészet! (pillanat…)

 28. zonya10106-29-2009

  Sziasztok!
  4x-re végre sikerült, eddig minden ok, visszatöltésnél is!
  Grat, csak így tovább!!!

 29. pointer58606-29-2009

  azt magyarázátok meg hogy a hibabejelentöbe az van beirva nekem hogy érvényes hibák -18 ? mikor ez hogy lehet?

 30. curseblade06-29-2009

  bízom benne, hogy egy csoport oblivion-fan is van a béta tesztelők között, meg olyan is, aki érti is amit csinál….mert így első elolvasásra a béta jelentkezésre egy csomó olyan is hozzá juthatott, aki csak “idő előtt” akart hozzá férni a fordításhoz és ha játék közben lát valamit esetleg szól….a béta teszt meg nem igazán erről szól….
  nos…csak az aggodalmamnak adtam “hangot” vagyis betűs képet….remélem nem így van, és a béta hamar befejeződik, hogy olyan halandók is megkaphassák, mint jó magam… 🙂

  • Zomby06-29-2009

   Értem mit mondasz ISTEN…XD

 31. Goblin2106-29-2009

  Most a Telepítést letesztelem megszereztem az összes olyan DLC-t ami benne van a telepítőbe Újrahuztam az Oblit is a voice1.bsa-t alakítja majd kiderül de már tudom mit kell csinálni….

 32. Zeaber06-29-2009

  Curseblade. Ne aggódj dolgozunk az ügyön 😉 Már majdnem 1000 hiba jelentve és alig 3-4 nap telt el 🙂

 33. Zomby06-29-2009

  Na megcsináltam,most már az elfnek is van hangja! 😀
  (Bár valami dummy.bsa fájlról csacsogott a telepítő…de az a lényeg,hogy most már jó minden!)

 34. viharmadar06-29-2009

  Elfüstölt tegnap az alaplapom,elveszett az ID számom. Hol van egy emlékeztetö? 🙁

 35. Larion06-29-2009

  Áhhhh én ezt feladom, már azota probálom megcsinálni ezt a … telepitöt miota megjelent az oldalon de egyszerüen nem lehet megcsinálni. nincs hangja az npc knek és angol minden csak a betütípusa más.

  • Cain06-29-2009

   a patchet fel tetted? mert anélkül reménytelen h valami is jó lesz

 36. viharmadar06-29-2009

  Az E maiek nem maradtak meg mert Outlookból olvastam be.Elveszett az ID.Elküldené valaki ujra a csapatból?

 37. Larion06-29-2009

  Akinek sikerült megcsinálnia az segitene nekem?

 38. Larion06-29-2009

  Én véletlenül kétszer regiztem igy most van 1 fölös ID m. kéred?

 39. viharmadar06-29-2009

  Jo lenne,mert nem akarják elküldeni ujra.Nincs reakcio.

 40. Larion06-29-2009

  Csak nem akaraom itt publikálni inkább küldj e mailt [rayman16@freemail.hu] és elküldöm.

 41. viharmadar06-29-2009

  Ez normális dolog.Én is a csapattol vártam,de ugy látszik semmi.

 42. AdweeX06-29-2009

  Basszus én egy csomó újságot, Handbill-t, Shopping listet jelentettem hibának. Akkor az most nem is fog bele számítani? :O

 43. Larion06-29-2009

  Írjam ide?

 44. viharmadar06-29-2009

  Remélem megkaptad

 45. Larion06-29-2009

  amugy megprobáltam felteni a patch et de valami registry.ini vel baja van és kilép

 46. viharmadar06-29-2009

  Elküldtem az E-mailt.Ide ne ird.:D

 47. viharmadar06-29-2009

  Megnézem ezt az uj telepitöt is,hátha tudok segiteni a telepitésben

 48. Larion06-29-2009

  elküldtem

 49. viharmadar06-29-2009

  Köszi.Nem tudom miért nem csinált a csapat egy emlékeztetöt erre a célra.De remélem jo lesz igy is.

 50. Larion06-29-2009

  ömm CAIN vagy valaki. mit csináljak a patch nél mert valami registry.ini vel van baja.