Elindult az Oblivion magyarításának béta tesztje

Az Oblivion telepítője sikeresen elkészült, benne a magyarítással és mellette a legtöbb hivatalos (és néhány nem hivatalos) plugin magyar fordításával.

Ha jelentkeztél tesztelőnek, mára megkaptad az ID számod. Ezzel kérlek, jelentkezz be a Hibabejelentőbe, vidd be az adataidat megfelelően.

Ezután töltsd le a telepítőt az

Ha esetleg nem lenne kiválasztva,  mindenképpen jelöld be az indító > Data Files menüpontjában a „MorroHun.esp” és a „magyarjavitas.esp” pluginokat.

Az előforduló helyesírási hibákat, elírásokat és nem szép magyar mondatokat mindenképpen jelentsd a Hibabejelentőben! Ne feledd, legalább tíz hibát kell jelentened, hogy részt vehess a következő, RC tesztben, amely körülbelül két hét múlva veszi kezdetét.

Jó tesztelést és kellemes időtöltést kívánunk a magyar nyelvű Oblivionnal!

FRISSÍTÉS: Sokatoknak gondja akadt az Oblivion.esm átalakításával és a patchekkel.

FRISSÍTÉS 2: elkészült a telepítő egy újabb változata, amely innen tölthető le: http://tinyurl.com/m37ge8. A korábbi átalakított Oblivion.esm nem érhető el átmenetileg.

FRISSÍTÉS 3:

 • Úgy tűnik, hogy az Oblivion.esm átalakítása nem szükséges. Sőt, elképzelhető, hogy emiatt nem indul el a játék, így a telepítőben ne jelöld be, hogy kéred az átalakítást. Ha átalakítottad, de nem működik a játék, másold vissza a Backup mappából a Data\Oblivion.esm fájlt.
 • Ha már egyszer átalakítottad a Voices fájlokat, akkor nem szükséges még egyszer.

FRISSÍTÉS 4: Ha fagy a játék, bizonyosodj meg a következőkről:

 • Nem módosítottad az Oblivion.esm fájlt. Ha mégis módosította a telepítő, akkor másold vissza azt a Backup mappából az Oblivion\Data mappába
 • Az OblivionLauncher.exe fájlt indítva be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp
 • Megfelelő a képernyőfelbontásod beállítása. Ha nem, akkor változtasd meg a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion\Oblivion.ini fájlban az iSize W és az „iSize H” értékét a megfelelőre
 • Ha továbbra is fagy a játék első betöltése előtt, akkor érdemes letörölni a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárat.
 • Ha játék közben fagy ki néha, akkor az Oblivion Script Extender telepítése után érdemes még mellé másolni az Oblivion Crash Prevention System-et is;
 • Mindenképpen telepítsd fel a legfrissebb patchet a Bethesda oldaláról, ha még nem tetted meg. Ez megoldja a legtöbb fagyási gondot.

Ha a játék talaja érdekes színezetű lenne, és úgy nézne ki mint a térkép, akkor töltsd le és telepítsd az Egyesült Királyságbeli foltot, a visszajelzések szerint az megoldotta a problémát.

FRISSÍTÉS 5: frissültek a Hibabejelentő súgói, most már rendesen lehet az összeset használni, nem csak a párbeszédekét írja ki. Ezen kívül a megtekintésnél rendesen mutatja, hogy melyik hibát hova jelentetted be.

FRISSÍTÉS 6: Ha sok a sárga  „I’m missing” tárgy, bizonyosodj meg róla, hogy nem telepítetted fel a DLC, fizetős pluginokat anélkül hogy először megvásároltad volna őket. Ezek nem teljesek, csak a magyarítást tartalmazzák.

747 Comments

 1. pointer58606-30-2009

  nekem megvanak 10 hiba 😀 meg letöltötem a magyarositot modokat is és azok is jok 😀

 2. pointer58606-30-2009

  ja azok akiket zavarnak a nagy sárga csillagok 😀 na szval azt irják hogy megkel veni ezeket a modokat de minek ha le lehet tölteni torrentel 😀 és ha valaki beszol mer nem fizetek érte anak csak anyi hogy magyar vok 🙂

  • Luc06-30-2009

   Nagyot mondtál, ecsém! Kérsz te is verset? Írásodon nem látszik, hogy túlzottan magadon viselnéd a magyar nyelvet beszélők táborának legjelegzetesebb vonását! Tudniillik azt, hogy magyarul beszélnél. Amúgy sincs köze a származásnak semmi ilyesmihez, amire a magad felettébb egyszerű és művagány módján utalni szeretnél. Hülyék minden nemzet tagjai között vannak. Beszólni pedig lehet mondjuk a konyhára, hogy hozzanak még ki egy nagy tál levest, mert kevésnek bizonyult a korábbi adag. Esetleg a bakterházba lehet beszólni, hogy húzzák fel a sorompót, mert már rég elment a vonat. Netán a Hülyeség- és Szókincsszegénységügyi Minisztériumba, hogy küldjenek ki egy marhátlanító alakulatot, mert itt vészes elmehiányos állapot alakult ki bizonyos egyedeknél. Na, hát ez a beszólás. Jelentéssel bíró hangrezgést juttatni egy körülhatárolt térbe, azzal a céllal, hogy a bent lévők értesüljenek a külvilág eseményeiről. Ám ha jól sejtem, te valójában arra gondoltál, hogy mások, egyet nem értvén zavarosan vázolt mondanivalóddal, esetleg gúnyos megjegyzést tesznek túlzásba vitt fösvénységed, és oktalan megjegyzésed kapcsán. Amit joggal tennének. Ugyanakkor valószínűleg nem fektetnek még annyi energiát sem a reakcióra, hogy egyetlen félmondatot is írjanak mélységes egyet nem értésük jeleként, hanem hagyják, hogy céltalanul vergődj a saját, értelemhorizonton áttörni képtelen szellemed bűzlő dagonyázó pocsolyájában. Abban a pocsolyában, ahonnan ki bizonyosan nem látsz. Ez már csak azért is így lehet, mert más esetben tudnád milyen fórumra írtál és talán azt is értenéd, hogy itt most nem az a lényeg, hogy ki s honnan tud beszerezni különféle illegális dolgokat s ettől mennyire érzi császárnak magát.

 3. Zeaber06-30-2009

  Csalás: http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Console_Commands
  Előnyök?:
  1.: Gyorsan, akadály mentes haladás, ha nem kell az életed menteni, gyorsabban haladsz = több hiba megtalálás,.
  2.: Quest elakadás hiba miatt? -Csalás
  3.: Minden skill szöveg ellenőrzés? -Csalás (Aztán vissza és a fejlődő qkat is megcsinálni)
  4.: Esetleg könyv az a pár ami kimaradt? TES Construction Set vagy csalás.
  4.5.6…. stb

  ui.: Nem szükséges a tökéletes futtatáshoz egyetlen egy kieg sem, csak az amerikai legfrissebb patch feltétele.

 4. saska07-01-2009

  A mágus céh küldinél ha nincs meg a vérféreg sisakot örző ember hullája azt a nem hivatalos oblivion folt okozza. Datában x-et kivettem meglett a halott mágus.

  • Vito07-01-2009

   Köszi szépen! bár már megoldottam additem.playerrel, de idegesített, hogy ott álldogállt az egyetemen amikor már halott :/

 5. Zeaber07-01-2009

  Ammm, mikor spellt akartam létrehozni, aztán elnevezni, észrevettem, hogy nincs ékezetes betűm, ezt lehet valahogy orvosolni?

 6. Névtelen07-01-2009

  Hóó srácok! Eléggé le vagyok maradva, a múlt héten nem voltam itthon.
  Én ott tartok, hogy föltettem az Obliviont,(csak az alapjátékot), utána föltettem a magyarítást, követve az utasításokat. Nem tettem fel semmilyen patch -et. A játék mégis elindul, nem fagy ki. Egyetlen hiba, hogy gyakran kék halál áll be.

  • Vik07-01-2009

   „Nem tettem fel semmilyen patch -et.” – pedig kellene.

 7. Luc07-01-2009

  Na kérem, egy kis pontosítás. Amikro a telepítő esetleg az argóniai és északi könyvtárak miatt sír, akkor az ott írtakat tessék az alábbiak szerint értelmezni:

  Az \Oblivion\Data\MorroHunTemp\sound\voice\oblivion.esm\argóniai\ könyvtárban található könyvtárakat mozgasd át az Oblivion\Data\sound\voice\oblivion.esm\argóniai\ könyvtárba. Ott már jó eséllyel vannak hasonló bejegyzések, de ez ne tántorítson el 🙂
  Ezt még akkor kell megtenni, amikro kint van az üzenet a képernyőn, és csak akkor továbbmenni, ha már elvégeztétek az átmozgatást. Mondjuk én nem mozgattam, hanem másoltam, biztos ami biztos alapon 🙂

 8. Kissari1807-03-2009

  Na nekem van egy nagy gondom le fagy a játék nem tom hány percenként és nem akarok azzzal eltölteni az idtöt hogy mentcsek.De mindent ki probáltam itt is amit le írtak meg más oldalon is és semmi mindig lefagy hibá telepittem ujra vagy a beta2 vel játszani.de ha valki tud orvoságot az írjon pls mert ez gáz hogy lefagy.

 9. kaksihapsi07-12-2009

  Nálam is fagy vista 32 alatt.

  Régen xp alatt nem fagyott.

  Erdeti obli és rendszer.

  • Vik07-12-2009

   1.2.0416-os folt fent van? Illetve győződj meg róla, hogy a Dokumentumok\My Games\Oblivion.ini „SArchiveList=” kezdetű sora tartalmazza a dummy.bsa-t, de csak egyszer!

 10. grabo08-25-2009

  sziasztok nekem 1 kérdésem lenne .
  valaki tud valamit a magyarositás megjelenése időpontjárol?
  nemlátom sehol az oldalon feltüntetve ,csak anyit hogy 6 könyv és kész

1 10 11 12

Szólj hozzá: