Pont három éve: az Oblivion aranylemezes lett

Ma van a PC-s és Xbox 360-as Oblivion három éves ünnepi évfordulója. Mit is jelent az aranylemez tulajdonképpen? Ha egy játék teljesen, minden elemében készen van, akkor végre mehet a sokszorosítóhoz, ami több millió lemezre fogja ugyanazt lemásolni. Az Xbox 360 és a PS3 konzolok esetében még emellé meg kellett szerezni a Microsoft/Sony tanúsítványát is, és ők küldték a sokszorosítóba a lemezt.

Érdekes: a legutóbbi december óta az Obliviont játszók száma emelkedett. Bár nincsenek pontos számok, az Xbox Live-on játszók száma a 2006 végi szintre emelkedett fel (körülbelül 8 hónappal a játék kiadása utánira). Több oka lehet ennek: növekedett az Xbox felhasználói bázisa, a Fallout 3 rajongók kipróbálják a cég előző játékát is, olcsóbb vagy akciós lett stb.

A Bethesda köszöni azoknak, akik megvásárolták és a mai napig játszanak vele és a kiegészítőivel. Mi is reméljük, hogy a magyarítás elkészültével jócskán megdobjuk a térség statisztikáját 🙂 .

5 Comments

 1. Vik03-04-2009

  Szerintem nem véletlenül fogyott el hirtelen mindenhonnan az Oblivion PC változata… 🙂

 2. irakika03-05-2009

  Biztos többen játszanak majd rajta, ha le lesz fordítva. Nem mindenki szeret ész nélkül rohangálni és hadakozni, anélkül, hogy értené a történetet.

 3. …és amint elkészülünk a fordításával, mehet platinára. 🙂

 4. irakika03-07-2009

  Úgy legyen :)) 😉

 5. Névtelen03-10-2009

  Platina!Platina!Platina!Huj!Huj!

Szólj hozzá: