Könyvajánló: Tamriel híres ereklyéi

A Császári Könyvtárba folyamatosan kerülnek be a könyvek a Morrowindből, így a következő is, Tamriel híres ereklyéi.

Egy igazi műgyűjtő alighanem elsápadna, ha a Mournholdi Ereklye Múzeum eme remek katalogizálását fogná kezébe, amelyben Tamriel 33 híres és legendás alkotását gyűjtötték össze:

Koponyazúzó

A Koponyazúzó meglepően nagy fegyver és igen nyomós érv vitás esetek erőszakos módon történő megoldásánál. A harci kalapácsot Dorach Gusal varázstüzében edzette minden trollkoponyánál keményebbre Hilbongard Rolamus, a nagy fegyverkovács. Ezt a bámulatosan könnyű fegyvert egy kiállításra készítették, de a tolvajok hamarabb jöttek, mint a megnyitó ünnepség. Ezután a Koponyazúzó egész Tamrielt bejárta készítőit keresvén.

Ezen kívül szó esik még benne a rejtélyes maszkról is:

Aljas Clavicus Maszkja

Aljas Clavicus igen hiú lévén készített magának egy saját személyiségére szabott maszkot. Ez a maszk pozitívabb reakciót váltott ki Tamriel lakóiból a viselőjével szemben, mint amire az a maszk nélkül számíthatott volna.
A legismertebb, maszkhoz tartozó történet Avaleáról szól, a nemes nőről. Fiatal lányként rettenetesen megcsúfította egy rosszindulatú szolga. Avalea sötét alkut kötött Clavicusszal és cserébe megkapta a maszkot. Bár a maszk nem változtatta meg kinézetét, hirtelen mindenki szimpátiát és csodálatot érzett iránta. Egy jó összeköttetésekkel rendelkező báróval kötött házassága után egy évvel és egy nappal Aljas Clavicus visszakérte a maszkot. Noha áldott állapotban volt, Avaleát száműzték a báró udvarából. Huszonegy évvel és egy nappal később, Avalea lánya beteljesítette bosszúját, mikor meggyilkolta a bárót.

További 31, teljesen különféle dologra felhasználható fegyverről és páncélról olvashatsz ebben a műben.
Lesznek köztük harcban erősítők és az életbeni helytállást segítők is. Egyvalami viszont kimarad: az átlagos kreálmány.

Jó olvasást kívánunk!

Szólj hozzá: