RC 2 előtt de sok meló, hej :)

Június 26. Számomra az volt az a nap, amitől mindenki (na jó, sokan) négy évig úgy fél, mint a tűztől. Aztán rá kell jönni, hogy bezony van valami abban az „Áh, hagyd, nem lesz az nehéz!” felkiáltásban is. És mit ne mondjak, valóban elég szépen sikerült minden.

Ehhez a szép eredményhez viszont sajnos egy jó ideig hanyagolnom kellett a Morrowindet és mindent, ami vele kapcsolatos. A fórumra be-be néztem egyszer, de ennél többet tényleg nem tudtam tenni. Túlságosan lekötött Az ember tragédiája 🙂

Most viszont, frissen érettségizettként újra belevetem magam a magyarítás teendői közé, és elsőként megválaszoltam azt a rengeteg levelet, ami felgyülemlett ezen néhány hét alatt. Itt is szeretnék elnézést kérni azoktól, akiknek sokat kellett várniuk a válasz megérkezésére.

A magyarítás következő állomása a Release Candidate 2 teszt lesz, viszont azelőtt még sok dolgot el kell simítani. Többek között:
– Kijavítani vagy 1700 hibát. Elég szép mennyiség, tekintve, hogy átlagban 100 bejelentett hibából 11 hibás, és 138 hiba lesz javítva. Ez van most a legmagasabb prioritáson.
– Pluginokat át kell nézni rendesen. Ugye azt ígértük, hogy a magyarítással együtt kézhez kapod a hivatalos pluginok fordítását is, így azok lektorálása és fordítása folyamatban van.
– A válaszokat kell megjavítani. A magyar játékban sokszor előfordult olyan válasz, ami egyáltalán nem illett a szövegkörnyezethez. Ezeket kell javítani még egy külön pluginnal.
– A könyvek és a cetlik lektorálásának végére kell érni. Ez már elég szépen halad, tekintve, hogy Pécsett volt egy újabb fordítótáborunk, ahol nagyon jól haladtunk az ellenőrzéssel. A fordítótábor szervezéséért hatalmas köszönet jár Brendának és Bushmannak, és Pazzolnak, aki időt tudott szakítani erre és részt tudott venni rajta.
– Készre formálni a TNPC plugint. Ez egy olyan kiegészítő lesz a játékhoz, ami a fordítók, lektorok és segítők alteregóit tartalmazza.
– Átfutni a végigjátszást. Ígértünk olyat is :), hogy a magyarítás mellé kapsz még egy teljes, komplett, a honosításhoz igazított végigjátszást is. Ennek megírásáért hála a MorrowindHQ csapatának és PiszkosFrednek, formába öntéséért és az igazításokért pedig hatalmas köszönet AbiTominak.
– A „Beauty Pack” és a „Sound Enhancements” pluginokat, melyeket (oh’ már hányadszor mondhatom el 🙂 ) szintén megígértünk a magyarítás mellé, le kell tesztelni.
– Javítani a telepítőn. Sok véleményt kaptam a telepítővel kapcsolatban, így ezeknek eleget téve fogom bővíteni a tudását.

Ahogy látható, a fenti felsorolás elég terebélyesre sikeredett, de sajna, mivel ez az utolsó tesztünk a végleges kiadás előtt, így mindenképpen most kell elvégeznünk az előttünk álló feladatokat.

Perpill azt saccolom, hogy az RC 2 teszt olyan két hét múlva fog indulni, de természetesen ezt nagyon sok minden befolyásolja.
Addig is, ha tesztelő vagy, gyűjtsd és jelentsd szorgalmasan a talált hibákat.

Szólj hozzá: