Fama volat – elindult a Release Candidate 1 teszt!

Szárnnyal jár a hír, ahogy a latin (és Vergilius) mondja.
Nos, ez esetben a közvetítő eszköz az e-mail volt, csak sajnos történt egy kisebb gond (valószínűleg spamnek nézett néhány mailt a levelezőszerver), így voltak, akik nem kapták meg azonnal a levelet. De elvileg azóta már minden helyreállt, minden sima, minden gömbölyű.

Az RC 1 teszt, ami az első nyilvános tesztünk, pedig elindult.
Ennek első jelei voltak többek között a vizsgaidőszak vs Morrowind csata végkimenetelének fejtegetési, majd (az ezt talán eldöntendő) „fog-e futni a kiegészítőkkel” kérdés sokszori viszonthallása.
A fentebbi kérdésre a válasz pedig igen. Callisto tudta úgy módosítani a programot, hogy a két kiegészítő fájljának néhány részét lefordítottuk (ezek csak a magyar településnevekre és scriptekre terjednek ki), így hajlandó volt elindulni a magyarítással.
Ezért ez a két fájl is benne foglaltatik a telepítőben. Természetesen önmagában ezek nem változtatják magyarra a kiegeket, pláne nem telepítik föl azokat, ha még nem lettek volna fenn; csak a magyarítással együtt működnek.

Ami pedig változott a béta 2 óta:
– Oszkárnak hála az összes grafika le lett cserélve magyarra
– az indítómenü grafikái is egységesebbek lettek
– mind a hat videó immár magyar felirattal szerepel, sőt van egy saját menüpontunk is, ahol a Credits videót nézheted meg. Szerény véleményem szerint fantasztikusan jól mutat.
– az előző teszt óta 618 (!) darab hiba lett javítva. Az eddigi tesztek során összesen ~1900 hibát korrigáltunk.
– a telepítő sokat javult, de még mindig nem tökéletes
– nem elhanyagolható szempont (bár szerencsére egyre kevésbé lesz fontos) a telepítő méretének növekedése. Az új grafikák (töltőképernyők főleg) és a videók miatt a letöltés 150 MB-ot nyom.

Most pedig szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, akik a béta 1 és 2-ben tesztelték a játékot, és hozzásegítettek ahhoz, hogy ennyi rengeteg hiba legyen eliminálva.
Köszönöm.

Szólj hozzá: