Eeextra előzetes

Az egyik fórum Morrowind magyarítás témájában valaki felvetette a problémát, hogy neki bizony kevés az a néhány képernyőkép, amit eddig publikáltunk. Nagyon kevés. Ilyennel mi ne bolondítsuk őt – mondta.

Felbuzdulva javaslatán (?), gondoltam tényleg ideje valami hosszabbat, többet is mutatni a magyarítás jelenlegi állásáról, mint néhány egyszerű képernyőmentés. Így fogtam egy kis alkalmazást, elindítottam a játékot, választotta egy nem túl hosszú küldetést, megnyomtam a rec gombot ééés így készült az extra előzetes :).

A videón egy rövidke küldetést láthatsz, és igyekeztem közben bemutatni a legtöbb olyan játékbeli jelenetet, ahol szöveg van. Így került bele dialógus bőséggel, kis napló és felirat, no meg persze a végén a menürendszer és egy könyv is helyet kapott.

Ha a főoldalon lévő videó túl kicsi, akkor hadd ajánljam régi jó barátunkat, a Letöltések menüt. Ott megtalálod a videó 800×600-as felbontású változtatát. Itt szeretnék elnézést kérni a néha-néha előforduló szaggatásért. A gépem már legalább egy három-négy éves erőmű :), így a nagyobb szabad tereken egy-kétszer beakadt.
A lejátszáshoz nem árt majd egy H.264 videó és egy AC-3 ACM audio kodek. Ha olyan szerencsés vagy, hogy ismered az egyik legjobb, kodekek nélkül is működő lejátszót (google://VLC), akkor minden akadály elhárult a film megtekintése elől.

Kicsit más tészta, de ide tartozik. A kiegészítőkkel jelenleg van némi kis gond. Egészen pontosan annyi, hogy nélkülük még úgy, ahogy elindul a magyarítás, de velük már semmiképpen. Az ügyön dolgozunk 😀

A flash visszaszámlálóról is kell egy rövid mondatot ejtenem. Sajnos a böngészők úgy vannak kitalálva, hogy minél kevesebb dolgot töltsenek le a netről, és minél többet használják a saját kis tárolójukat, a cache-t. Ezzel annyi a probléma, hogy ha frissül valamilyen (például) flash tartalom az oldalon, akkor ők nem fogják újra letölteni, hanem az átmeneti tárolóból, a saját gépedről bányásszák elő. Ennek egyenes következménye, hogy ugyan gyorsan betöltődik, csak sajnos nem mindig a legfrissebb változat. Így fordulhat elő, hogy még mindig a „béta 2 nem kezdődött még el” szöveget látod.
De erre van egy remek gyógyír. Zárd be a MorroHun oldalát, ürítsd ki a böngésződ átmeneti tárolóját (cache), indítsd újra, és az újratöltött MorroHun oldalon már minden rendben kell, hogy legyen.

Jó filmnézést!

Szólj hozzá: