Pozitív kilátások

Nemrég rendeztünk egy újabb tábort Brendánál. Összesen hat napig tartott, és ezen idő alatt rengeteg dolgot sikerült fordítanunk, lektorálnunk és befejeznünk.
A legfontosabbak, felsorolásszerűen: egy új Topics-fájl létrehozása, a videók feliratozása, körülbelül még 15 kimaradt dialógus és 300 köszönés lefordítása, lektorálása. Ez utóbbi tevékenységgel telt el a legtöbb idő, mivel belepillantottunk a jóval régebben lektorált dialógusokba is, és néha nem voltunk megelégedve velük; talán régebben túlságosan puhán fogott az „egerünk”, így ezeket is újra átnéztük, javítottuk. De hogy mekkora munka a lektorálás, mi sem mutatja jobban, mint a hatalmas, mind a játékon belülre, mind a játékon kívülre nyúló, rendkívül összetett történetrendszer; a több száz vagy ezer személynév; helységnevek; a tárgyak, frakciók, rangok, fajok, osztályok stb nevei, és ezek mind-mind egyással megegyező néven kell, hogy szerepeljenek a játék több mint öt és félmillió karakterében.
Visszavan még három darab párbeszéd fordítása, de azok is majdnem készen vannak és néhány dialógus lektorálása. Ennyi. Nem több.
Azt hiszem, ez bíztató 🙂

Megjelenési dátumot továbbra sem tudok mondani, mivel bármi közbejöhet, de nagyon szeretnénk betartani újévi fogadalmunkat!

A tesztelés, mint bizonyára tudod, négy fázisból fog állni, ebből az első kettő zárt, a második kettő lesz nyílt teszt. A nyílt tesztekre viszont külön kell majd regisztrálni, és a kapott regisztrációs számot kell használni mind a telepítés elindításához, mind a hibák bejelentéséhez. További információt erről később természetesen olvashatsz majd.

Szólj hozzá: