Magyarítás telepítése

Az Oblivion magyarításával kapcsolatos kérdések, hibák.
Vik
Hozzászólások: 3869
Csatlakozott: 2008. márc. 25., kedd 19:38
Tartózkodási hely: per pillanat itthon :)

Magyarítás telepítése

Hozzászólás Szerző: Vik »

Hibás telepítés helyrehozása, vagy ha fagy a játék, bizonyosodj meg a következőkről:
  • Az OblivionLauncher.exe fájlt indítva be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp
  • Ha továbbra is fagy a játék első betöltése előtt, akkor érdemes letörölni a %UserProfile%\Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárat.
  • Eredeti a játékod. Kalóz változatot nem támogatunk, ezenkívül okozhat gondokat.
  • Steam-en beszerezhető Oblivionnal végre módunk nyílt tesztelni a magyarítást. Leírást l. lentebb.
  • A magyarítás az 1.2.0416-os Oblivion kiadáshoz készült, annak hiányában hibás lesz a játék. Mindenképpen telepítsd az 1.2.0416-os foltot, akár a magyarítással együtt, akár előtte. Először az angol folttal érdemes kísérletet tenni, ha az hibaüzenetet küld ("old file not found"), akkor az amerikaival. Egynél többször viszont nem kell telepíteni a javításokat, mert abból szintén hibaüzenet lesz. Év játéka kiadás, 1.2.0416-os Shivering Isles telepítés már tartalmazza az 1.2.0416-os foltot, arra már nem kell (és nem is lehet) felrakni. A játék verziószáma indítás után a bal alsó sarokban megtalálható.
  • Ha mindenképpen muszáj, a játék másolásvédelmét csak a foltok telepítése után törd fel, különben rengeteg sok lila színt fogsz látni a játékban.
  • A fizetős kiegészítők magyarítását (DLC-k) csak akkor jelöld be, ha előtte megvetted és telepítetted őket. Különben hiába akarnád elvégezni a küldetéseket, sok sárga csillaggal találkoznál a játékban a 3D hálók alkotta testek helyén...
Ha semmi se segít, akkor szedd le a magyarítást, Obliviont, töröld le az Oblivion könyvtárát teljesen, és
  1. Telepíted az Obliviont.
  2. Ha van Knights of the Nine, Shivering Isles kiegészítőd, azt is rakd fel.
  3. Felrakod az 1.2-es UK javítást. (Ha "old file not found" hibaüzeneted küld, akkor először vissza kell másolni mindent a biztonsági mentésből, majd a másikat próbáld meg.)
  4. Telepített SI esetén csak az SI-hez való 1.2-es foltot kell kiválasztani. Év Játéka kiadásnál már a telepítéskor megtörténik.
  5. Indítsd el a játékot, nézd meg a főmenünél a bal alsó sarokban a verziószámot. Ha 1.2.0416-ot látsz, akkor jó. Ha kisebbet, akkor nem.
  6. Magyarítás telepítése. Hagyd, hogy végezze a munkáját, ne zárd be a fekete ablakot. Ha olyan üzenet jönne, hogy "Hiba történt a korábbi átnevezésnél. Sikerült őket javítani...," akkor mondd azt, hogy igen. Feltéve, hogy elvégezted a kért javításokat.
  7. Ha menet közben bármit visszamásolsz a biztonsági mentésből, akkor a hozzá tartozó lépést meg kell ismételni.
  8. A végén ismét ellenőrizd, hogy az indító menü-Adatfájlok pontjában be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp.
Vik
Hozzászólások: 3869
Csatlakozott: 2008. márc. 25., kedd 19:38
Tartózkodási hely: per pillanat itthon :)

Magyarítás telepítése Steam-re

Hozzászólás Szerző: Vik »

Oblivion magyarítás telepítése Steam-en vásárolt Oblivionra:
  1. Megveszed, letöltöd, telepíted Steam-en keresztül az Obliviont. Elindítod, hogy létrejöjjön a Dokumentumok\My Games\Oblivion\oblivion.ini állomány.
  2. Telepíted a magyarítást. Vizsgálataim szerint mindegy, hogy rendszergazdaként teszed-e, vagy sem, nem lesz jó elsőre. (Windows 7 32 bites rendszeren próbáltam.) Mivel a Steam egyből felrakja a legfrissebb foltot (1.2.0416), ezzel neked már nem kell foglalkoznod.
  3. Ha akarod, elindíthatod a magyarítást, és láthatod, hogy nem igazán működik: videók nincsenek feliratozva, grafikák és az ékezetes betűk is hibásak.
  4. Eltávolítod a magyarítást, de nem(!) állítod helyre az eredeti állapotot a biztonsági mentésből.
  5. Újra telepíted a magyarítást.
  6. Ahhoz, hogy a betűk és az Anti- vagy Dark UI jól működjenek, kell némi trükközés. Először is a Dokumentumok\My Games\Oblivion\oblivion.ini [Archive] részében ki kell cserélni ezt a sort:
    SMasterMiscArchiveFileName=Oblivion - Misc.bsa
    erre:
    SMasterMiscArchiveFileName=Oblivion - Misk.bsa

    majd ugyanezt a változtatást el kell intézni az SArchiveList listában
    SArchiveList=dummy.bsa, Oblivion - Meshes.bsa, Oblivion - Textures - Compressed.bsa, Oblivion - Sounds.bsa, Oblivion - Voices1.bsa, Oblivion - Voices2.bsa, Oblivion - Misk.bsa
  7. Készíts másolatot az Oblivion - Misc.bsa-ról Oblivion - Misk.bsa néven.
  8. A magyarított grafikákhoz és a térképhez kell az Oblivion Mod Manager Utilities-Archive invalidation modulja "BSA redirection" módban. Az "Update now" gombbal lehet működésre bírni őket, Anti- vagy Dark UI-val együtt. Ha esetleg valami gond lenne a grafikákkal, segíthet a "Reset BSA timestamps" gomb.
  9. A módosított oblivion.exe-t ha akarod, másold be az Oblivion könyvtáradba. Így magyar lesz a dátum formátum és az idő kijelzése, meg eltűnik néhány apróbb angol felirat, amit máshogy nem lehet lefordítani. Most már működik vele az Oblivion Script Extender is. Igaz, nem hivatalosan, csak az ebben a csomagban található változattal. A szintén ebben a csomagban található Oblivion - Misk.bsa-k egyikét akkor használd, ha nem látszódnának az ő, ű betűk. Ennyi. :)
  10. A végén ismét ellenőrizd, hogy az Indító menü-Adatfájlok pontjában be van jelölve legalább az Oblivion.esm, MorroHun.esp és a magyarjavitas.esp.
Lehetséges, hogy a 6. és 7. pontra nincs is szükség, amennyiben az Oblivion Mod Manager használatával elérhetővé válik a magyarítás betűkészlete.
Lezárt