Kérdések / Segítség!
Re: Kérdések / Segítség!
Esetlen construction kiddel valahogy ilyesmit ki lehet javítani? Mert ha később kapok valam hasonlót a főküldetéseknél, akkor én falba verem a fejem. 

-
Biztosan ki lehet javítani. Egyébként nézegettem kicsit CS-ben Arille Kereskedőházát, és nem találtam 70 pontos zárt ajtót.Inv1sus írta:Esetlen construction kiddel valahogy ilyesmit ki lehet javítani? Mert ha később kapok valam hasonlót a főküldetéseknél, akkor én falba verem a fejem.
akkor 75 pontos ez lényegtelen. Az épület másik részében van, nem ott ahol lehet kereskedni. Ki kell menni, körbe a deszkákon, lemenni a falépcsőn és balra fordulni és ott az ajtó.
-
Megtaláltam. Egy sima kis raktárszoba, semmi érdekes. Hacsak nem számít annak, hogy Arille ott tartja az áruit.Inv1sus írta:akkor 75 pontos ez lényegtelen. Az épület másik részében van, nem ott ahol lehet kereskedni. Ki kell menni, körbe a deszkákon, lemenni a falépcsőn és balra fordulni és ott az ajtó.
Valaki megtudná mondani, hogy Caius miért nem adja fől a harmadik azaz a vicces parancsot??
Többször végig vittem a játékot, de ilyen problémám még soha nem volt.
A választ előre is köszönöm.
Erdekes, velem is ez a hejzet.gmolitor írta:Valaki megtudná mondani, hogy Caius miért nem adja fől a harmadik azaz a vicces parancsot??

Mit neveztek vicces parancsnak? Nem rémlik ilyesmi...
Az viveces akar lenni. Bocs, csak béna elírás. Arról a küldetésről van szó, amikor elküld vivecbe három embert felkeresni. Fejleszthetem magam maxra, akkor is azt mondja, hogy se ő se én nem állok készen. Ez miért van?Brenda írta:Mit neveztek vicces parancsnak? Nem rémlik ilyesmi...
Sajnos nincs ötletem, ilyennel tesztelésnél sem találkoztunk. Ha néhány napot vársz, akkor sem oldódik meg? (Ha jól emlékszem, olvasgat pár napig, mielőtt ezt adja.)
Eddig pontosan 24 órát kellett várni, de most még kb 300-nál sem adja fölBrenda írta:Sajnos nincs ötletem, ilyennel tesztelésnél sem találkoztunk. Ha néhány napot vársz, akkor sem oldódik meg? (Ha jól emlékszem, olvasgat pár napig, mielőtt ezt adja.)

Csá!
El szeretném kezdeni az alkímiát, van is hozzá cuccom. Minden Ajiránál szereztem be (a 4 eszközt). Hogyan tovább? Maradjon minden az eszköztárban és úgy pakolgassak vagy hogy? Egyébként 20-as az alkímia szintem (kiképzéssel).
Köszi!:)
El szeretném kezdeni az alkímiát, van is hozzá cuccom. Minden Ajiránál szereztem be (a 4 eszközt). Hogyan tovább? Maradjon minden az eszköztárban és úgy pakolgassak vagy hogy? Egyébként 20-as az alkímia szintem (kiképzéssel).
-
Fogod a mozsarat, rárakod a karaktered képére. Megjelenik egy új ablak, felső sorban a használt alkimista felszerelésed (ami a tárgylistádban van), alul pedig kiválaszthatod, milyen hozzávalókból akarsz dolgozni. Ha sikerül összeválogatni egy működő kombinációt, jobb oldalt megtalálod a hatásokat. Bővebben: Tippek, trükkök.pdf 61. oldala, Alkimista tanfolyam címszó alatt.Renji823 írta:Csá!
Köszi szépen! Nagyonsokatsegítettél!:)
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Van olyan tárgy valahol a játékban ami nem csak akkor növeli meg valamelyik tulajdonságomat amikor aktiválom hanem alapból amikor felveszem?(pl. mint az a mellvért Tel Fyrben a Curiass of Savior's Deligh)
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Igen, bármelyik állandó hatással bűvölt tárgy így működik. Pl. a vakító gyorsaság csizmája, vagy a saját készítésűek is.Vendég írta:Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Van olyan tárgy valahol a játékban ami nem csak akkor növeli meg valamelyik tulajdonságomat amikor aktiválom hanem alapból amikor felveszem?(pl. mint az a mellvért Tel Fyrben a Curiass of Savior's Deligh)
Hali! Volna egy kis technikai problémám a játékkal. Konkrétan a mentésrendszerrel. Valamit feltelepíthettem anno, aminek sikerült az egész szisztémát megbolondítania. Az F5 billentyű nem reagál, azt írja ki, baj van a gyorsmentéssel. Az alvás vagy gyorsutazás utáni automentésnél ugyanez történik. A rendes manuális mentés viszont rendesen működik. A Morrowind Overhaul mod feltétele után azonban eléggé idegesítővé vált az automentés hibája, ugyanis alvásnál és utazásnál legalább egy fél percet várni kell, hogy kijöjjön a hibaüzenet, aztán a játék folytatódhasson. Ez nagyon megakasztja a játék folyamatát és eléggé frusztráló tud lenni. Újratelepítettem a játékot, azonban a hiba még mindig fennáll. Nincs véletlen valami rejtett mappa a Bethesda játékmappán kívűl, ahol tárolja a mentéseket? Mert hiába raktam újra a játékot a régi mentéseim még mindig megvannak. Pedig elvileg törlődniük kellett volna. Lehet a mentésfájlok a ludasak? Valaki találkozott már hasonló problémával rajtam kívűl? Előre is köszönöm a segítséget.
-
A mentéseid a Morrowind\Saves mappában vannak. Attól, hogy eltávolítod a Morrowindet, majd újratelepíted, nem biztos, hogy törlődniük kell. Esetleg megpróbálhatod törölni az autosave.ess-t és a quiksave.ess-t, hátha akkor megjavul.
Nem tudok semmit se törölni, mert egyszerűen nincs Saves mappám! Tessék nyugodtan meglesni.
http://kepfeltoltes.hu/110424/Morro2_ww ... es.hu_.png
De az a vicc, hogy minden korábbi mentésem megvan és működőképes ennek ellenére is. Az is furcsa, hogy a korábbi felrakott modok esm. és esp. fájljai bent vannak a Morrowind Launcher Data Files listájában. Pedig ez nem volna lehetséges.
Ráadásul a legutóbbi újratelepítés óta még jobban megvan zakkanva a játék. Mikor belépnék nem a főmenüt hozza ki, hanem rögtön bedob valahova a Hamuföldek közepére egy 1-es szintű dunmer acrobatával. Csak innen lehetséges új játékot indítani.
Egyszerűen nem értem mi a fene baja lehet a játéknak. Lassan kezdek attól tartani, hogy csak egy format /C segítene :S
De az a vicc, hogy minden korábbi mentésem megvan és működőképes ennek ellenére is. Az is furcsa, hogy a korábbi felrakott modok esm. és esp. fájljai bent vannak a Morrowind Launcher Data Files listájában. Pedig ez nem volna lehetséges.
Ráadásul a legutóbbi újratelepítés óta még jobban megvan zakkanva a játék. Mikor belépnék nem a főmenüt hozza ki, hanem rögtön bedob valahova a Hamuföldek közepére egy 1-es szintű dunmer acrobatával. Csak innen lehetséges új játékot indítani.
Egyszerűen nem értem mi a fene baja lehet a játéknak. Lassan kezdek attól tartani, hogy csak egy format /C segítene :S
-
Keress rá, hátha van még egy Morrowind valahol a gépeden. Más ötletem nincs. Esetleg a Data Files mappába is nézz be, hogy jók-e a játékhoz tartozó *.esm-ek. Régebben már volt ilyen hiba, hogy valaki 1. szintű dunmerrel tudott indulni, és úgy emlékszem, ezt az okozta, hogy angol nyelvű mentésből próbált magyar játékot kezdeni. Vagy nem.Zé írta:Nem tudok semmit se törölni, mert egyszerűen nincs Saves mappám! Tessék nyugodtan meglesni.

Üdv!
Annak, hogy a Sötét Testvériség betámadjon és eltudjam kezdeni a Tribunal küldiket kell hogy legyen valamiféle követelménye? Adott szint vagy hírnév pl? Mert 10. szintű vagyok és még egy kósza orvgyilkos se keresztezte az utamat.
Annak, hogy a Sötét Testvériség betámadjon és eltudjam kezdeni a Tribunal küldiket kell hogy legyen valamiféle követelménye? Adott szint vagy hírnév pl? Mert 10. szintű vagyok és még egy kósza orvgyilkos se keresztezte az utamat.
-
Nincs semmi követelmény, véletlenszerűen jöhetnek alvás közben. Mármint amikor te alszol.Sylas írta:Üdv!

Hmm... érdekes. Volt hogy direkt egész napokat átaludtam kint a szabadég alatt és mésge támadt be senki :SVik írta:Nincs semmi követelmény, véletlenszerűen jöhetnek alvás közben. Mármint amikor te alszol.
Üdv. Én ott akadtam el, hogy Mehra Milo-t ki kellene szabadítanom, de egyszerűen az őrökkel nem bírok, mert lekaszálnak secc-perc alatt. Valaki tud tanácsot adni, mit kellene vennem/fejlesztenem vagy valami? Mert már vettem egy csomó erős páncélt, kardom is tűrhető és a hosszúpenge/blokkolás/nehéz/közepespáncél képességeket sem tudom már fejleszteni a harcosok céhében.
-
Esetleg megpróbálhatod a nehézség csúszkát lejjebb venni.szogyenyi írta:Üdv. Én ott akadtam el, hogy Mehra Milo-t ki kellene szabadítanom, de egyszerűen az őrökkel nem bírok, mert lekaszálnak secc-perc alatt. Valaki tud tanácsot adni, mit kellene vennem/fejlesztenem vagy valami? Mert már vettem egy csomó erős páncélt, kardom is tűrhető és a hosszúpenge/blokkolás/nehéz/közepespáncél képességeket sem tudom már fejleszteni a harcosok céhében.
- TESMAN
Vagy a tgm-et .

Hello, a kérdésem az, hogy hogy/hol tudok csatlakozni a vámpír klánokhoz(a berne quarra mag az a másik) a neten nemtaláltam útmutatást hozzá...remélem h nem 7 pecsétes titok.Előre is kösz a választ!
ha vámpír vagy.van is 1 plugin itt az oldalon amivé vámpárrá változtatSiroh írta:Hello, a kérdésem az, hogy hogy/hol tudok csatlakozni a vámpír klánokhoz(a berne quarra mag az a másik) a neten nemtaláltam útmutatást hozzá...remélem h nem 7 pecsétes titok.Előre is kösz a választ!
valaki járt már Vivec palotájában? Mit jelent az h lélegezzem be a dicsőségének a vizét?
-
Fulladj bele a vízbe.crow89 írta:valaki járt már Vivec palotájában? Mit jelent az h lélegezzem be a dicsőségének a vizét?

-
Ne aggódj, utána újraéledsz... Kivéve ha hibás. Ments egyet előtte, és meglátod ogy igazunk volt.
Csak ott jó, ahol az oltár van és csak egyszer, utána meg megnyílik az út.
A pillanatnyi feketeség az újraéledés miatt van.
Csak ott jó, ahol az oltár van és csak egyszer, utána meg megnyílik az út.
A pillanatnyi feketeség az újraéledés miatt van.
Sziasztok!
Dyvath Fyrnél elakadtam amikor a corprusból szeretnék kigyógyulni. Yagrum Bagarn nem adja oda nekem a Dwemer boots of flying csizmát. Csak annyit mond, hogy "Nálam vannak Fyr nagyúr csizmái! Azokért jöttél nemde?"
Itt mi a teendő? Vagy esetleg a magyarosításban van a hiba?
Előre is köszi a segítséget.
Dyvath Fyrnél elakadtam amikor a corprusból szeretnék kigyógyulni. Yagrum Bagarn nem adja oda nekem a Dwemer boots of flying csizmát. Csak annyit mond, hogy "Nálam vannak Fyr nagyúr csizmái! Azokért jöttél nemde?"
Itt mi a teendő? Vagy esetleg a magyarosításban van a hiba?
Előre is köszi a segítséget.
Hú, de régen volt... Már csak annyi rémlik, hogy ha minden lehetséges témáról beszélgetsz vele, a végén odaadja (kicsit zsörtölődik, hogy nem tudta megjavítani talán).
Sajnos nem működik végig kérdeztem az összes dolgot amit meg lehet, de nem adja ide.
Esetleg nem kell valami szint hírnév szint vagy akármi, hogy ideadja? Mondjuk lehet az a probléma, hogy korábban megöltem egy Corprusarium lakót és dyvath fyr nem akart segíteni. Emiatt kénytelen voltam a konzolban ügyködni, hogy idővel megbocsátson nekem. Ezután megkaptam a csizmás küldetést rendesen, de ugye nem adja ide az a dagadt póklábú.
Valami tipp, hogy hogyan tovább? 

Igen, tényleg a lakó megölése kavarhatott be szerintem. Sajnos nem tudom, ilyenkor hogy lehet rávenni a folytatásra.
Ha semmi más nem működik, van egy alternatív útja is a főszál végigvitelének, de ahhoz Vivec istent kell megölnöd. A magyarításhoz mellékelt végigjátszásban utána tudsz nézni, hogy ez a szál hogy működik.
Ha semmi más nem működik, van egy alternatív útja is a főszál végigvitelének, de ahhoz Vivec istent kell megölnöd. A magyarításhoz mellékelt végigjátszásban utána tudsz nézni, hogy ez a szál hogy működik.
Üdv!
Azt hiszem, egy kicsit bebugoltam a játékban, egy kis segítséget kérnék ha ezen lehet-e egyáltalán
A következő a helyzet:
A Bloodmoon kieg.-ben megcsináltam a fő sztoriszálat, jelenleg a Holló sziklánál tartok, Falco oldalán.
Adott a "Szállítmányozási problémák" nevű küldetés. Azt sikeresen teljesítettem, majd Falco-hoz mentem, és ott nem a "megbízás", hanem arra, hogy a levelet kelljen elvinni 5 órán belül. Ezzel ugye kihagytam a "Tolvaj elfogása", "Meg akarok halni" és a "Felfedezés a bányában" című küldetéseket, mondván hogy majd megcsinálom őket. Igen ám, viszont a leveles küldetés után Falco egyből a fafúriás küldetést adja, aminek a végén kell beszélni egy taggal a kocsmában, azonban nekem az még nem épült fel, így nem tudok visszamenni, hogy a leveles küldetés helyett a másik 3 missziót vállalhassam el, mivel már mentettem a küldetés felvétele után
A kérdésem az lenne, hogy valamilyen módon fixálható lenne ez a probléma? Nagyon nem szeretném emiatt újrakezdeni a játékot...
Előre is köszi!
Azt hiszem, egy kicsit bebugoltam a játékban, egy kis segítséget kérnék ha ezen lehet-e egyáltalán

A következő a helyzet:
A Bloodmoon kieg.-ben megcsináltam a fő sztoriszálat, jelenleg a Holló sziklánál tartok, Falco oldalán.
Adott a "Szállítmányozási problémák" nevű küldetés. Azt sikeresen teljesítettem, majd Falco-hoz mentem, és ott nem a "megbízás", hanem arra, hogy a levelet kelljen elvinni 5 órán belül. Ezzel ugye kihagytam a "Tolvaj elfogása", "Meg akarok halni" és a "Felfedezés a bányában" című küldetéseket, mondván hogy majd megcsinálom őket. Igen ám, viszont a leveles küldetés után Falco egyből a fafúriás küldetést adja, aminek a végén kell beszélni egy taggal a kocsmában, azonban nekem az még nem épült fel, így nem tudok visszamenni, hogy a leveles küldetés helyett a másik 3 missziót vállalhassam el, mivel már mentettem a küldetés felvétele után

A kérdésem az lenne, hogy valamilyen módon fixálható lenne ez a probléma? Nagyon nem szeretném emiatt újrakezdeni a játékot...
Előre is köszi!
-
Ez egy rejtélyes hiba, amit még sose tudtam előállítani, pedig már többen is jelezték. Nekem mindig felépült a kocsma.Tomi írta:Üdv!
Azt hiszem, egy kicsit bebugoltam a játékban, egy kis segítséget kérnék ha ezen lehet-e egyáltalán![]()
A következő a helyzet:
Adott a "Szállítmányozási problémák" nevű küldetés. Azt sikeresen teljesítettem, majd Falco-hoz mentem, és ott nem a "megbízás", hanem arra, hogy a levelet kelljen elvinni 5 órán belül. Ezzel ugye kihagytam a "Tolvaj elfogása", "Meg akarok halni" és a "Felfedezés a bányában" című küldetéseket, mondván hogy majd megcsinálom őket. Igen ám, viszont a leveles küldetés után Falco egyből a fafúriás küldetést adja, aminek a végén kell beszélni egy taggal a kocsmában, azonban nekem az még nem épült fel, így nem tudok visszamenni, hogy a leveles küldetés helyett a másik 3 missziót vállalhassam el, mivel már mentettem a küldetés felvétele után![]()
Előre is köszi!
Valami save fájl buherálással vagy konzol paranccsal nem oldható meg az ilyen? Esetleg Construction Set?Vik írta:Ez egy rejtélyes hiba, amit még sose tudtam előállítani, pedig már többen is jelezték. Nekem mindig felépült a kocsma.Tomi írta:Üdv!
Azt hiszem, egy kicsit bebugoltam a játékban, egy kis segítséget kérnék ha ezen lehet-e egyáltalán![]()
A következő a helyzet:
Adott a "Szállítmányozási problémák" nevű küldetés. Azt sikeresen teljesítettem, majd Falco-hoz mentem, és ott nem a "megbízás", hanem arra, hogy a levelet kelljen elvinni 5 órán belül. Ezzel ugye kihagytam a "Tolvaj elfogása", "Meg akarok halni" és a "Felfedezés a bányában" című küldetéseket, mondván hogy majd megcsinálom őket. Igen ám, viszont a leveles küldetés után Falco egyből a fafúriás küldetést adja, aminek a végén kell beszélni egy taggal a kocsmában, azonban nekem az még nem épült fel, így nem tudok visszamenni, hogy a leveles küldetés helyett a másik 3 missziót vállalhassam el, mivel már mentettem a küldetés felvétele után![]()
Előre is köszi!
Egyetlen megoldás van: visszaállsz egy korábbi mentésre, és nem ugrasz át küldetéseket.Tomi írta: Valami save fájl buherálással vagy konzol paranccsal nem oldható meg az ilyen? Esetleg Construction Set?
Értem én, csak az a baj, hogy nincs korábbi mentésem :/vendégbubus írta:Egyetlen megoldás van: visszaállsz egy korábbi mentésre, és nem ugrasz át küldetéseket.Tomi írta: Valami save fájl buherálással vagy konzol paranccsal nem oldható meg az ilyen? Esetleg Construction Set?
Mindegy, akkor ezek szerint a Bloodmoon-t nem játszom ki

üdv mindenki!
hogy oldható meg az, hogy a csben a dialógusoknál tudjak ékezetes betűket írni?
-
Használd azokat a karaktereket, amik a magyarításban vannak.Terwet írta:üdv mindenki!
ez működik köszi!Vik írta:Használd azokat a karaktereket, amik a magyarításban vannak.Terwet írta:üdv mindenki!
remélem hogy nem rossz helyre írom, de van még egy gyors kérdésem:
házat csinálok, emeleteset, leraktam a falakat, padlót. valahogy ki lehet kapcsolni a "tetőgerendákat" a hlaalu stílusnál? nagyon zavarnak, nem tudom normálisan berendezni a házat, mert alig látok valamit
házat csinálok, emeleteset, leraktam a falakat, padlót. valahogy ki lehet kapcsolni a "tetőgerendákat" a hlaalu stílusnál? nagyon zavarnak, nem tudom normálisan berendezni a házat, mert alig látok valamit

- somesz83
- Kapcsolat:
Hű, ezt nem értem. Kikapcsolni a tetőgerendákat? CS-ről beszélsz, nem? Az interior elemeken nem lehet csak úgy változtatni, azok egy tárgyak, modellek, nem lehet őket szétkapni.
A nézet meg forgatható kedvedre.
CS-ről beszélek, igen. forgatható, persze, de nehézkes a kamera mozgatása (legalábbis nekem) és a tárgyakat csak nagy nyűggel tudom elhelyezni, ezért kérdeztem, hogy a tetőt, amit a házmál látsz, mikor kívülről nézed, ki lehet e kapcsolni (nem szétkapni), vagy valami, mert engem marhára idegesítsomesz83 írta:Hű, ezt nem értem. Kikapcsolni a tetőgerendákat? CS-ről beszélsz, nem? Az interior elemeken nem lehet csak úgy változtatni, azok egy tárgyak, modellek, nem lehet őket szétkapni.

- somesz83
- Kapcsolat:
Szerintem nem lehet. A tárgyak egyébként egy gombnyomással "leejthetők", s úgy nem kell kézzel húzgálni őket csak utána igazgatni picit. Nem emlékszem melyik az a billentyű.
F lesz az... na hát akkor majd gyakorolgatom kicsit, mert nem rég kezdtem, majd belejövök köszi a segítséget!
Akármennyire hihetetlen, de sikeürlt eltüntetnem a térképem:P.Amikor nézegettem a tekercseimet, hirtelen megakadt a játék, odébvittem az egeret véletlenül odébvittem a térképet és eltünt.Hogy lehet megmenteni azt a szegény térképet?Amúgy jól haladok, csak szeretnék végre daedra fegyvereket és páncélokat szerezni, de erősek az őrök:P.Az első dolog viszont fontosabb, aki tud segíteni az segítsen kérem:P.A térkép nélkül el vagyok veszve Morrowind világában.Valamint hogy lehet a szörnyek lelkét lélekkristályba zárni?És egy alma kérdés:Mi az az aranyszent?
Megpróbálhatod kikapcsolni, majd újra bekapcsolni a térképet a képernyő alján levő ikonokra kattintva, de jó eséllyel ugyanott fog meg(nem)jelenni, ahova raktad. Persze az is lehet, hogy csak kikapcsoltad, akkor egyszerű a dolog. Szörnyek lelkét lélekcsapda varázslattal lehet lélekkőbe zárni. Ha addig végzel a lénnyel, amíg rajta van lélekcsapda, és van nálad akkora lélekkő, amibe belefér, akkor sikerülni fog. az aranyszent pedig egy daedra; főként daedrikus romok környékén találkozhatsz vele kb. 20. szinttől. Mellesleg neki van a legértékesebb lelke, amihez hatalmas lélekkő kell, viszont hajlamos leszedni magáról a lélekcsapdát.Vendég írta:Akármennyire hihetetlen, de sikeürlt eltüntetnem a térképem:P.Amikor nézegettem a tekercseimet, hirtelen megakadt a játék, odébvittem az egeret véletlenül odébvittem a térképet és eltünt.Hogy lehet megmenteni azt a szegény térképet?Amúgy jól haladok, csak szeretnék végre daedra fegyvereket és páncélokat szerezni, de erősek az őrök:P.Az első dolog viszont fontosabb, aki tud segíteni az segítsen kérem:P.A térkép nélkül el vagyok veszve Morrowind világában.Valamint hogy lehet a szörnyek lelkét lélekkristályba zárni?És egy alma kérdés:Mi az az aranyszent?
Sziasztok!
Írok ide is hátha előbb jön a segítség! Tegnap megvettem a játékot a steamen, de nem tudom hová telepítette a játékot, ezért nem találom a morrowind mappát sem ahová a magyarítást kellene telepíteni! Ebben kellene a segítség! Előre is köszi!
Írok ide is hátha előbb jön a segítség! Tegnap megvettem a játékot a steamen, de nem tudom hová telepítette a játékot, ezért nem találom a morrowind mappát sem ahová a magyarítást kellene telepíteni! Ebben kellene a segítség! Előre is köszi!