Mármint hol nincs teherbírás rendszer? A BG-ben van, mindegyikben.
Ha a PoE-re mondtad, akkor egyetértek teljes mértékben de nagy szerencsére a gyors elérésű rekeszek harcban le vannak tiltva. Így nekem már teljesen megfelel a dolog, mert a "rossz" taktika az kemény cumit eredményez hiába a transzdimenzionális tarisznya!
Tehát arra akarok kilyukadni, hogy hiába "minden ellen-mindenre minden van nálam" mit sem ér.
Egyébként a Skyrimban ez most már 360 fokban valószerűsítve van(KMP 2).
Az ember megbecsüli az akár a vadonban fából elkészített, megerősített íját is.
Kiváncsi leszek, hogy Durlag tornyába mikor fogsz bemerészkedni(a föld alatti többszintes tömlöc)?.
Szerintem, sőt biztos vagyok benne ez az első rész legnagyobb, messze legnagyobb rpg tudást igénylő kihívása. Persze az ottani kincsek is odavágnak.

Jó csapattal menjél oda!
És igen, a "Kapu" lenyűgöző hely!
Ezt a kalandot soha nem fogod elfeledni az biztos.... A második rész "teljes" kijátszása legkevesebb 300 óra a Baál tronjával együtt és ez mind a kidolgozott karakterekről s történetről szól, még csak nem is mellékküldetésekről beszélünk.
Ilyet a büdös életben nem fognak már csinálni, ez van.
A Pillars of Eternity teljes mértékben vissza tudja adni ezt a komplett élményt de tartalmilag egy szem morzsa egy kilós cukorban ha csak pusztán a BG 2-t nézzük.
Viszont az eddig megjelent kiegészítők elég biztatóak...
Ja és a témához szólva, nincs nagyon kedvencem mivel csak kószával(egy csapat) megpadlóztatok egy sárkányt is csak eltérő ponton mérkőzünk meg, mint mondjuk egy csapat szerzetessel.
De ha mindenképpen választani kell, akkor a kósza. Szeretek minden kő alá, rejtett ajtó stb. mögé benézni, lassan haladok. Nehéz fokozaton a csapdák gusztustalanul hajtépőek és minden kétséget kizáróan ebben a témában ők a mesterek.
A Cipher szerintem a legerősebb támadó(kivéve a paladint gondolom) de talán a legjobban mindenki ellen bevethető kaszt. Nagyon nagyon de nagyon erős.
A Druida meg talán a legnagyobb élményt adó kaszt a játékban, hihetelen mi mindent tud produkálni. És a játék vége felé már nincs ellenfele.
A varázsló pedig hát.. mint mindig szintjétől függetlenül jobb ha van.

Csak is ő képes a sárkányokat "seggre ültetni", úgy azon a bizonyos módon.
A harcos nálam csak is védelmező szerepet töltött be de azt mindenek felett. Tudatosan azokat a tulajdonságokat tette magáévá, amivel akár 3-5 erősebb ellenfelett EGYSZERRE is képes feltartani és sokáig kitart.
Ha pedig még a Kántor támogatja egy barbárral az oldalán, akkor aztán tyuhéjja.
Viszont ha utálni is szabad egy kasztot, akkor az a szentfazék-terminator paplovag.... nem részletezném.