Sziasztok emberek!
Mint újonc vagyok itt, s ezúton is köszöntöm a régieket.
Nálam kérdések tömkelege merült fel, főleg mivel volt igen sok bosszankodásom már.
Egyszer volt, hol nem volt, feltelepítette ismerősöm a játékot, kiegészítőstül, patchekkel, meg egy tonna pluginnal, no meg elszórtan pár installálást i8génylő javítással (better bodies (persze a meztelent választva), hangok, ilyesmik). Ez volt olyan éve.
Aztán úgy két hete nézelődök, s lám, készen találtam a magyarítást, aminek nagyon megörültem, letölt, hazavisz, feltesz, nincs gond, legalábbis így hittem első látásra.
Aztán végigvittem az alapot, meg örültem a fejemnek.
Csakhogy ezt követően voltam olyan állat, hogy, ha már van editorja, akkor szerkizzünk. Igen ám, csakhogy nem épp egy starcraft editor, szerencsésen szét is romboltam pár dolgot. No, ilyen vagyok, a kísérletezgető boszorkánymester.
Ok, mivel azóta tudom, hogy, ha valamit aktívként jelölök meg, akkor azt szerkesztem, nincs mentés másként. Ezúton is bocsi, letöröltem azóta a szétbarmolt magyarjavítást (meg mindent).
Kb. 5. újrarakásra most hellyel-közzel működik a játék.
Ellentétben az előző esettel most minden be van jelölve (felraktam pár grafikai plugint, meg hangot, mást nem mertem, pedig van csomó), ami fent van, nem csak a magyarjavítás, meg morrowind alap, mint előzőbe.
A videók ezúttal tényleg feliratosak, cserében eltűnt jópár a video könyvtárból.
Eltűntek viszont a karakterbeszédek kiírásai. Mármint az ilyen szipog, meg menj tovább, mi a helyzet külföldi, hasonlók. Nem nagy gond(ahogy a felirat nélküli videó se volt elsőbe), de érdekelne miért?
Aztán van jó pár plusz is, ami nem tudom hova tartozik (ti.:pocsék vagyok angolból).
Olvastam, hogy Tribunal, meg Bloodmoon nincs még kész (vagyis véglegesen kész). Gondolom valamelyikhez tartozik az a bizonyos Solstheim a terrible place (felteszem az északi nagy sziget, mert az az előzőben nem volt ott

).
Mindjárt rátérek még a többi kérdésre is (pedig ez net café, ti.: otthon nincs netem, de van mikor előre írok meg hsz-eket, néha kijön 10-20 oldal).
Kísérletező kedvű BM-ként rájötem arra is, hogy elcseszem az egészet és lehet úra rakni, ha a magyarítás után elkezdek + pluginokat feltenni. Ellenben itt az oldalon múltkor láttam pár plugint, ami elvileg magyarosítva van.
Tehát, ha ezeket most utólag (magyarosítás után) felteszem, akkor azzal lesz gond?
A másik:
Mivel angolból pocsék vagyok, így lehetetlen, hgy fordítással segítsem a team munkáját.
Ellenben ismerősök, meg letöltések jóvoltából van egy rakat kiegészítésem az Elders Scrolls III.-hoz, köztük igen sok olyan, ami nem eredendően hivatalos, illetve nem tudom, az-e.
Közülük a többség igen jó.
Például vannak plusz hangok, ugye a remek külső, ami meztelen karaktereket is engedélyez, ha úgy tesszük fel, új tengeri és szárazföldi élővilág, egy felteszem hivatalos morrowind teljes (favágás, bányászat, meg egyéb képzettségekkel), egyéb realizálások (pl. mágia töltődés, vagy épp a wc-re kell menni/ hasonlók kieg), vagy éppen a meglehetősen nagy kieg., ami teletölti gyerekekkel (meg gyerekruhákkal, gyerekküldikkel, stb...) a világot.
Meg ezekhez hasonló nagyobbak, pl. herbalista képzettség+növények, textúra lecserélő, bájitalok, varázslatok,felső korlát eltörlők (vagyis nem 100 a max. képesség, meg képzettséghatár), ilyesmik.
Meg persze csoportnyi kisebb, ház plugin, küldetések/ helyek plusszok.
Tehát ezeket el tudnám küldeni, persze csak, ha ez nem jár negatív következményekkel. Meg persze közmegelégedésre szolgálna felteszem, ha ezek is le lennének fordítva, s lehetőleg egységes csomagban letölthetővé téve. A nagyobbakkal biztos sok munka lenne (szörnyes exék, gyerekes kieg., meg a realizálósok).
A másik, vettem észre komolyan, hogy az editor nincs magyarosítva.
A használatához tudna-e valaki küldeni egy részletes magyar leírást? Nagyon megköszönném, mert bár olyan katasztrófális hibákat (remélem) már nem követek el, mint kezdetben (egy normális (alap) plugint sikerült már összeállítanom), de sok mindenhez szükségem lenne rá. Mert ötlet az van dögivel (no igen, a majd 9 éves szerepjátékos (papíros) háttér), csak a megavalósítás nem megy.
Épp a mai aktuális gondjaim pl. olyanokkal voltak, hogy magasságot miképp változtatok a kültérnél (mert a környezőhöz igazítás már megy, de az túl durva), hogyan lehet küldiket kreálni (elve az ilyen elfogadás (igen, nem, harmadik válasz, de maga a küldi sem, meg a naplóbejegyzések), új dialógosokat hozzáadni, amik működnek is (vagyis hozzáadni tudok körülményesen, de az nem válik kattinthatóvá).
Ötlet ugye dögivel, de több dologgal még meg se próbálkoztam.
Amint beletanulok, akkor viszont valószínű elárasztalak benneteket magyar pluginokkal.
Ehhez viszont előbb megértésben kellenének segítségek (ugye a magyar részlete leírás, ha már magyarítás nincs, bár a mellé se árt pl. a dialógusok logikájánál, meg komolyabb dolgoknál (plusz csillagjegyek/ fajok/ képzettségek, szörnyalapok és textúráik készítése, meg ugyanez fegyvereknél, tárgyaknál, egyebeknél.)
Egyéb hasonlóan nagyobb dolgok (helyek, alapok, textúrák), amiket még nem találtam, de lehet vannak, pl. ásott kutak (valamiféle van a dwemereknél, meg van a Rozsomák Csarnok külrészén is, de utóbbiba nekem nem sikerült belemenni). Vagy ugye romos erődök, őrtornyok, elhagyva (nem dwemer), amit szintén nem láttam (ha van, akkor csak szóljatok), ehhez szintén sok minden kapcsolódhat (csontvázcsapatok támadnak fel, vagy épp újrajátszanak egykori csatákat átok/ gonosz mágia/ időzár, egyebek miatt).
Aztán szintén nagyobb dolog, ami nem nagyon megy: scriptek szerkesztése. Pedig határozottan kellene pár dologhoz, de annyira mukkom sincs hozzá, hoyg még BM módiban se próbálkoztam. (javascript tapasztalatok ugye, hogy könnyű elrontani, még ha viszonylag értjük is).
Előzetesben ennyi, de majd, ha lesz időm/ pénzem, akkor még lesz több felvetésem/ kérésem/ javaslatom is.
Babilon5