Skyrim:Télvári Akadémia

Innen: Elder Scrolls Lapok

A lap korábbi változatát látod, amilyen 81.183.204.33 (vitalap) 2021. október 3., 13:56-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „A Télvári akadémia (College of Winterhold) egy autoritási értelemben véve önálló, más szervezetektől mint a Synod, Mages Guild nem függő mágia oktatás c…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A Télvári akadémia (College of Winterhold) egy autoritási értelemben véve önálló, más szervezetektől mint a Synod, Mages Guild nem függő mágia oktatás céljából létrejött frakció Skyrim területén. Mivel a provinciát behálózták, Egy-két helyi szerveződést és High Rock mágus arisztokratai rendszert kivéve egyedül birtokolják Tamriel északi részét. Tamriel bizonyos provinciáiban mint például Morrowind különböző politikai okok miatt nem jött létre egy, a feltörekvő mágusokat szolgáló szövetségi rendszer.


Története

Egy kastélyban műlködik, Winterhold városának végében. A Sea of Ghosts pusztitása után sokan veszélygomolyként tekintettek Winterholdra, sokan úgy gondolták hogy az eruption a mágusok rituáléi miatt pusztitotta el Télvárát. A college vezetói keményen dolgoznak azon, hogy a megyék Jarlai legalább bizonyos mértékig képesek legyenek elfogadni a mágusok ténykedéseit Skyrimban. A college nem nézi jó szemmel a nekromanciát, továbbá a belső szilárdság megtartása érdekében a túlzottan tudásszomjas vagy potenciálisan veszélyes szándékú jelentkezőket gyorsan kirúgják, az általános prosperitást pedig a diplomáciai vonalakkal igyekeznek fenntartani. A rétegződés jól észrevehető, a tanácsadók legtöbbször az akadémiát vezető dinasztiák baráti köreiből kerülnek ki, a fő döntéseket pedig egy, a mágusokon vigyázkodó és bő tapasztalattal rendelkező állandó klikk tartja fent (Mirabelle, Savos Aren, Tolfdir).