Segítség:Jelölt lapváltozatok

Innen: Elder Scrolls Lapok

A lap korábbi változatát látod, amilyen 86.101.74.188 (vitalap) 2015. április 25., 21:11-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Farkas (Skyrim)

"A Skyrim farkasai félelmetes, vad bestiák, akik falkában vadásznak, hogy bármilyen prédát elejthessenek - legyen az ember, vagy állat” meleg vagyok

―Skyrim Töltő Képernyő

A farkasok közepes méretű, mozgékony, kutya-féle ragadozók, amiket gyakran találni szerte Tamriel-ben. Szinte bárhol megjelenhetnek a szabadban (beleértve a vizes területeket, mint a mocsár). Meg lehet őket találni barlangokban, bányákban, erődökben, egymagukban, falkában, más állatokkal, vámpírok társaságában, bandita mestereknél vagy vérfarkasoknál, akik mint testőrként, esetleg társként tartják őket. A farkasok elszaporodtak Solstheim-ben is és nagy megbecsülésnek örvendenek a bennszülött Skaal által. Van néhány alfaja is a farkasoknak, mint a jég farkas, tárna farkas, vagy alfa farkas.

Viselkedés

Habár a Skyrim farkasai lehetnek gonoszak, nem mindig agresszívak, és területhez kötött szokásaik vannak. A legtöbb esetben nem fogják megtámadni a Sárkányszülöttet kivéve ha túl közel ért. A farkasok vonyítanak, vagy agresszív viselkedési módot mutatnak ezzel figyelmeztetve, hogy maradjon távol. Ha közelebb megy, az támadásra uszítja őket.

Az átlagos farkasokkal szemben a Jég Farkasok sokkal erősebbek, agresszívabbak és halálosabbak, mivel több életerejük van és több sebzést képesek elviselni. A hegyek magaslatain vagy a Skyrim észak-keleti fagyott területein lehet őket megtalálni. A Jég Farkasok figyelmeztetés nélkül megtámadják a prédát, a bundájuk természetes álcázó képessége révén nehéz őket észrevenni a hóban.

A farkasok megtámadhatnak háromszor akkora lényt is, ha falkában vannak képesek oldalról támadni és megtévesztő taktikát alkalmazni a préda leterítésére. Csak nagyon ritkán közelítik meg szemből a célpontot a helyett, hogy köröznének körülötte elkerülve a nyilakat és kényszerítve áldozatukat védtelen helyzetbe a falka többi tagjával szemben. Habár gyengék, ezek a teremtmények veszélyesek lehetnek egy alacsony szintű karakterre.

Zsákmány Farkas Szőrme / Jég Farkas Szőrme / Esély hogy dobnak pár Septim-et / Esély hogy dobnak Értékes Drágakövet

Előfordulás The Elder Scrolls IV: Oblivion (Első előfordulás) / The Elder Scrolls V: SkyrimForrás: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Wolf_(Skyrim)

Fordította: Romvr