CsK:Császári Könyvtár

Innen: Elder Scrolls Lapok

A lap korábbi változatát látod, amilyen Szotsaki (vitalap | szerkesztései) 2015. január 19., 12:46-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Üdvözlünk a Császári Könyvtárban!

A Császári Könyvtárban a legendás The Elder Scrolls sorozat könyveit olvashatod, jelenleg pontosan 676 darabot.

A Könyvtár célja, hogy hangulatos környezetben olvashasd a Morrowind, Tribunal, Bloodmoon, Oblivion és a Skyrim könyveit.

A Könyvtárban rengeteg, jól kidolgozott és több nép teljes történelmét elmesélő olvasmányos történetet és jelenetet olvashatsz.


Jó szórakozást kívánunk!

A Császári Könyvtár legfrissebb hírei[szerkesztés]

Törött gyémántok - egy császárnő emlékére

A mai nap, Fagyhullás havának 23. napja Tamriel világában is jeles emléknap. A hagyomány szerint a Harmadkor 121. évében e napon ölték meg völgyfoki börtönében az alig 17 esztendős II. Kintyra császárnőt unokabátyja, a későbbi III. Uriel császár parancsára. Az eseményt többen úgy értékelték, mint a Septim vér eltűnését a császári családból. Völgyfokon a "Törött gyémántok napja" néven emlékeznek e szomorú eseményre, hagyományosan csendes imádságban kérve bölcsességet és jóakaratot Tamriel császári családja részére.


Az eseményről, mely a híres Vörös gyémánt háborúja kirobbanásához vezetett a következőket olvashatjuk A birodalom rövid történetének első kötetében:

Olvass tovább »

Boszorkányfesztivál után éledezve

Egy hatalmas mulasztásomról szeretnék most beszámolni Nektek, kedves Olvasók. Sajnos tegnap annyira későn és fáradtan értem haza az erdőből, hogy elfelejtettem hírül adni, hogy a tegnapi nap, vagyis Fagyhullás havának 13. napján tartják Tamriel egész területén a híres Boszorkányfesztivált. Azon különleges napja ez az évnek, amikor a boszorkányság és a vallás erői összecsapnak, és sosem tudni, melyik kerül ki győztesen a vetélkedésből. Szokás szerint tegnap is igen nagy volt a nyüzsgés a Mágusok Céhe céhházainak tájékán, ahol az évnek ezen a napján féláron kínálnak minden varázstekercset, de megbűvölt fegyverekhez és egyéb varázstárgyakhoz is akciós áron juthatott hozzá a szemfüles vásárlóközönség. Érdemes azonban körültekintően megválasztani, hogy miféle bűvölt eszközt vásárol az ember. Erre vonatkozó tanulságképpen ajánlom figyelmetekbe egy varázspenna történetét a Feyfolken című sorozatunkban.

Olvass tovább »

Pörölyföld ma ünnepel

A mai nap, Fagyhullás havának 5. napja különleges ünnep a ragadák lakta Alik'r sivatagban. Ma tartják a Dirij Tereur szent ünnepét, a ragadák legendás szellemi vezetőjének, Frandar Hundingnak emléknapját. Ő volt az, aki az Első Kor folyamán Pörölyföldre vezette a ragadák népét. E napon a sivatag templomai zsúfolásig megtelnek, a szertartás során pedig Hunding "Körök könyvének" lapjairól szokás történeteket felolvasni. (Forrás: The Imperial Library)


Olvass tovább »

Újság! Újság! Újság!

Téged is érdekeltek a TES IV.: Oblivion játszása közben Cyrodiil hírei? Örömmel vetted, ha vándorlásaid közben egy sietős lovas hölgy kezedbe nyomta a legfrissebb újságot? Te is izgatottan figyelted, hogy a küldetésed során végrehajtott tettek benne lesznek-e a másnapi Kurírban? Zavart, hogy sosem tudtad összegyűjteni a lap összes megjelent számát? Ha szeretnéd végre egyhuzamban végigolvasni a Fekete Ló Kurír összes fellelhető cikkét, vagy inkább csak szemezgetni az érdekesebb hírek között, esetleg visszaemlékezni egy-egy jól sikerült kalandodra, most már ezt is megteheted a fentebbi linkre kattintva.

Jó szórakozást!

Egy mérgezett ének - a Morrowind utolsó sorozata

Kisebb-nagyobb átalakítások után végre a helyére - a Császári Könyvtár polcaira - került a Morrowind játék utolsó hosszabb lélegzetvételű regénye is. Nem is akármilyen történetről van szó: az Első Korban játszódó regény a sötételfek földjére vezet, és elmeséli, mi történt a sokat emlegetett Vörös-hegyi csata, az azt követő háború és az áruló Dagoth-ház kiirtása után. A mérgezett ének történet egy fiúról, akinek elméjét egyre inkább hatalmába keríti egy eszelős dal. Ez a nem éppen tündérmese kategóriájú fordulatos regény véleményem szerint a játék egyik legjobban megírt története - ezt ajánlom most nektek hétvégi olvasmányul.

Olvass tovább »

Gyereknap és vámpírok

A mai nap, Kandallótűz havának 19. napja nevezetes ünnep a Tőrsuhataghoz tartozó Betony szigetén: ma tartják ugyanis a gyereknapot. A vidám ünnepségnek szomorú eredete van: eredetileg annak a tucatnyi gyereknek az emléknapja volt, akiket egy éjszakán otthonukból raboltak el a vámpírok, és soha többé nem kerültek elő. A szörnyű esemény óta évszázadok teltek el, a múlt lassan feledésbe merült, a gyereknap pedig a fiatalság önfeledt ünnepeként él tovább. (Forrás: The Imperial Líbrary)

Olvass tovább »

Ilyenek lesznek a sorozatok - könyvajánló

Hétvégére egyik talán kevésbé ismert könyvsorozatunkat ajánlom a figyelmetekbe, mely Sziklaföld Camlorn nevű királyságába kalauzol minket. Ha érdekelne, mi történik, miután a ledér hölgyek felvonulásán hirtelen kísértetiesen ismerősnek találja egymást a király lánya és egy örömlány, és hogy mi köze mindennek egy 20 évvel korábbi királygyilkos merénylethez, akkor olvasd el a Talara hercegnő titka című fordulatos történetű regényünket.

Olvass tovább »

Könyvajánló Kandallótűz havának 11. napján

Nevezetes dátum a mai, hiszen (remélhetőleg) pontosan 2 hónap múlva jelenik meg a The Elder Scrolls sorozat legújabb játéka, a Skyrim! Ennek örömére oldalunk első könyvajánlója az északiak kultúrájával foglalkozik.

Olvass tovább »

Újdonságok könyvtárunk háza táján

Örömmel jelenthetjük, hogy immár a Császári Könyvtár - honlapunk e mindeddig kissé elhanyagolt része - is komolyabb fejlődésbe kezdett. Ha körülnéztek, láthatjátok, hogy az egyre bővülő könyvválaszték mellett sok olyan újdonság is megjelent, amelyek remélhetőleg élvezetesebbé teszik a könyvtári látogatást.

Olvass tovább »


Tekintsd meg az összes hírünket »