Zord-part

Innen: Elder Scrolls Lapok
Egy zord-parti jelenet, a jellemző vadélettel
A Grytewake csempészhajó
Gnaar Mok egy kicsi, toprongyos halászfalu
Zord-part térképe

A Zord-part Vvardenfell messze délnyugati részén részén elterülő – leginkább elhagyatott – része. Keletről a Nyugati lankák hegyei, nyugatról pedig a Belső-tenger határolja. Általában azt mondják, hogy a vidék északi részét a Gnaar Moktól északra fekvő Khartag-fok jelöli, majd ez a határ a partot követi déli- és keleti irányba Hla Oadon, a Seyda Neen mellett fekvő kis birodalmi halász/csempész falun keresztül, hogy végül Vivec mellett egybeolvadjon az Ascadiai-szigetekkel.

A Zord-partot főként a nedves, orrfacsaró mocsarak és sólápok jellemzik. A hatalmas légmedúzabikák elegánsan szállnak a levegőn keresztül, nem törődve a szirti repkedőkkel vagy a mocsárrákokkal. A partról leérve a búvárok gyöngykagylókat is találhatnak, de inkább néhány mészároshallal vagy az emberszerű, kemény héjú, polipkaros dreughokkal találkoznak. A vidéket mint a "Csempészpartot" is ismerik, mivel a sok elzárt vájat és a szigetek mind tele vannak csempészekkel. A mindig jelenlévő köd és eső még jobb fedezéket nyújt hajóiknak. Eddig még nem történt semmi eljárás nyereségük megkurtítása végett, mivel a legtöbbjük élvezi azon helyiek támogatását, akik nem örülnek a szeszek magas adójának.

A Zord-part egy egyszerű mocsár. A hatalmas, érdes fák egyfajta ernyőt jelentenek az alattuk lévő állóvízben folyamatosan növő zöldesbarna mohának. A helyi növényvilág bővelkedik a gombákban, mint amilyenek a kontár mérge, a Hypha facia és az ibolyaszínű coprinus, illetve a kis tavacskák az erős gyomrúakat kódakezdeménnyel jutalmazzák.

A helyi állatvilág főleg ragadozókból áll, de nem mind veszélyes az utazókra, kivéve, ha az utazó előszeretettel álldogál egy helyben néhány hónapig, amíg a mohák dolgoznak a karján. A néhány igazán veszélyes teremtmény itt a kwama turkáló és a nix-véreb; az utóbbiból finom és hasznos italokat készítenek, miután néhányszor fejbe vágták őket egy éles tárggyal.
A könnyelmű, a partoktól távol lévő nyílt vizekre merészkedő utazó már egy másik történet. A szüntelenül jelenlévő mészároshalakról néhányan azt gondolják, hogy a szirti repkedők egy távoli rokonai, mert természetük annyira hasonló.

Vvardenfell vidékei
Vidékek: Ascadiai-szigetek | Azura partja | Hamuföldek | Legelőföldek | Molag Amur | Nyugati lankák | Sheogorad | Vörös-hegy | Zafirbel-öböl | Zord-part