Vvardenfell

Innen: Elder Scrolls Lapok
Vvardenfell, ahogyan a játékban megjelenik

Vvardenfell körzet Morrowind provincia része. Vvardenfell Tamriel kontinensétől egy keletre, a Szellem-tenger felett elhelyezkedő sziget. Legszembetűnőbb pontja a Vörös-hegy.

Politika[szerkesztés]

Vvardenfellt a Nagy Tanács irányítja, képviselői pedig a három nagyházból – Hlaalu, Redoran és Telvanni – kerülnek ki. Vedam herceg a Tanács feje és Vvardenfell körzet vezetője.

Kereskedelem[szerkesztés]

A behozatalt és a kivetelt a birodalom megbízásából a Kelet-birodalmi Társaság intézi a birodalombarát Hlaalu-házzal. A társaság nyersébent és üveget bányászik a szigeten.

Földrajz[szerkesztés]

Vvardenfell több régióra oszlik: Ascadiai-szigetek, Hamuföldek, Azura partja, Zord-part, Legelőföldek, Molag Amur, Vörös-hegy, Sheogorad, Nyugati lankák és Zafirbel-öböl. A legnagyobb városok Balmora, Vivec, Ald'ruhn, Suran és Sadrith Mora. A szigeten még többféle daedrikus oltár, dwemer rom és Dunmer erőd lelhető fel.

Emberek[szerkesztés]

Vvardenfell lakosai a három nagyház tagjaira, őslakos hamuföldiekre és Templom tagokra oszlanak. A külföldieket nem látják szívesen, különösen nem a keleti részeken, mint amilyen a Telvanni terület. Ennek ellenére a birodalmi céhek a Hlaalu-házzal egyetemben nyíltan kezelik ezt a kérdést, náluk minden külhoni szívesen látott.

Szállítás[szerkesztés]

A lakosok sétálnak, iszapjárókat vagy hajókat használnak a közlekedésre. A Mágusok Céhében pedig még a térmágusi szolgáltatást is igénybe lehet venni.

Vallás[szerkesztés]

Két fő vallás létezik, a Birodalmi Szekta és a Templom, akik Almsivit imádják. Ezen kívül a hamuföldiek Nerevarine kultuszban hisznek.