Tsaesci (hely)

Innen: Elder Scrolls Lapok

Tsaesci (jelentése: Kígyó Palota), egy nemzet ami Akavir-től délnyugatra található. Mielőtt Tosh Raka Po Tun-ba jött, és átnevezte azt Ka Po' Tun-ra, ez volt a legerősebb nemzet Akavir-ben. A tengeri ereje felülmúlhatatlan, gazdasága pedig széles körben elterjedt. Valaha emberek is éltek Tsaesciben, de a vámpír kígyó-nép (más néven Tsaesci) megette őket. A tsaescik leigázták a goblinokat a környező szigeteken, majd munkásnak, és élelmiszernek használták őket. Egyszer megpróbálták leigázni a sárkányokat, hogy őket is élelmiszernek használják; sikerült rabszolgasorba állítaniuk a vörös sárkányokat, de a fekete sárkányok Po Tun-ba menekültek. Egy nagy háború dúlt, ami következtében a macska-nép, és a kígyók legyengültek, a sárkányoknak pedig a halálát okozták.

Tsaesci volt a legnagyobb kölcsönhatásban Tamriellel az akaviri nép közül. A kígyó-nép egyszer megszállta Tamrielt 1E 2703-ban, a túlélők pedig nagy kultúrális befolyással voltak a Birodalomra. A sárkányőrök, egy elkötelezett sárkány vadász csoport, Tamrielbe jött Tsaesci-ből, és közrejátszottak a Pengék létrejöttében. Sok tsaesci ereklye, és rom maradt Tamrielben. A legtöbb polgárnak a kígyó-nép jut eszébe amikor Akavir-ről beszélnek.

3E 288-ban Tsaescit megszállta V. Uriel Septim császár, aki megalapította Akavir birodalmi provinciáját. Septimia és Ionith településeit, amik egy termékeny mezőkkel körülvett nagy folyó mentén helyezkedtek el, elfoglalta, majd újraalapította a Birodalom. Több ezer telepest hoztak Akavir-be, és építettek egy utat ami összekötötte a két települést. A megszállás 3E 290-ig tartott, amikor a tsaesci-k megtámadták a megszálló légiókat, akik már le voltak gyengülve a természetfölötti időjárástól. Ez eredményezte V. Uriel, és a legtöbb megszálló erők halálát. A bennszülöttek visszavették a földet, és azóta Tsaesci-t nem látogatták a birodalmi erők.

Az UESP Wiki "Tsaesci (place)" cikkéből fordítva - lásd ott.

Nirn kontinensei és régiói
Tamriel CyrodiilÉgkoszorúElsweyrFeketemocsárMorrowindNyár-szigetekPörölyföldSziklaföld (Orsinium) • Valenvadon
Akavir KamalKa Po' TunTang MoTsaesci (Akavir birodalmi provinciája)
Yokuda Akos KasazBahiaIrranhuKaneshKardeshKlithiMoniSamaraYath
Elterikus szigetek Asil YelirCesparHerneKevallaNalongaPankorRavanSiuol YelirStirkSzigetláncSzisztrékThras
Padomai szigetek CathnoqueyEsronietOlenveldRoscreaVounouraYneslea
Egyéb kontinensek AldmerisAtmoraLygPyandonea