Torval

Innen: Elder Scrolls Lapok

Lore:Torval[szerkesztés]

  • === Kategória ===:település
  • === Kontinens ===:[[1]]
  • === Tartomány ===:[[2]]
  • === Régió ===:[Forest]
  • === Megjelenik ===:[[3]]


Torval az egyike a nyolc nagyobb városnak [[4]] tartományban,megtalálható [[5]] régió déli erdejében.Torvalt a Mane otthonának ismerjük, Elsweyr és a Khajiit szellemi és időbeli uralkodója. A Mane és törzsük egzotikus palotákban él, amelyeket szimmetrikus cukornádkert vesz körül, ahol a Mane meditál.Torval az egyike Elsweyr tizenhat eredeti királyságának, akkor is a Szent Mane otthona volt.

Elrendezése és Főldrajza[szerkesztés]

Torval megtalálható [[6]] déli felében,ami Pellitine néven ismert, de kimondottan a [Forest] nyugati széle.Pellitine a dzsungelekről,esőerdőkről és avízgyűjtőiről híres.Torval [Divide] nyugati végében található,egy hosszú útvonal, ami átvág Elsweyr déli partjánés, és áthidalja a [félsziget] egyik oldalát,a tartomány határáig,ahól Torval található.Elsweyr alapterülete nagyon nyírkos/mocsaras, éppen ezért ezen aterületen a nehéz fémpáncél nem túlzottan népszerű.Ez okokból kifolyólag Pellitinean Khajiit bőrpáncélt használ.

A Torvalban élő [[7]]ok híres halászok,gyakran kiaknázzák a tengert és bármit vehetsz tőlük.Még az ősi időkben Ne Quin-al előző királyságával kereskedtek.Mint a többi hely Elsweyr-ben,Torvalban is van egy Temple of Two-Moons Dance,ez különösen a jó kiképzésről ismert,itt képzik ki a legjobb harcosokat egész Tamrielben.A környéken fekszik a Torval Királyi Ochre,egy ritka és értékes festékanyag,amit az elöbb említett agyagból nyernek ki.Mint emlitettük a Mane törzse egy palotában él amit körbevesznek a Moon Sugar kertek. Ezek a paloták Valenwood-ból hozott tölgyfából épültek, ami néhány száz mérföldre van Torvaltól.A Mane Warrior Guard őrizete alá vette ezt a szent területet, megakadályozva bárki belépését és zavarkeltését a Manában. Torval sok szomszédos telepűléssel büszkélkedhet,beleértve Darvulk Haven-t tőle délkeletre,Portneu View északkeletre, és Valenwood nyugatra,Cormeir Spring és Haven irányába.


Történelme[szerkesztés]

Torval alpítása ismeretlen.A Khajiit korai története során tizenhat szuverén állam lépett be, amit most Esweyr néven ismerünk.Egy ezen királyságok közül Torval, aki jelentős hatalmi fölényt szerzett magának, amikor a holdak négyszögbe álltak( az ikerholdak (Masser és Secunda ) első vagy a hrmadik negyedévében). Torvalról ismert volt , hogy a szent Mane otthona.Ebben az időben Torval halakkal és más tengeri dolgokkal kereskedett Ne Quin-al északi királyságával , akik cserébe harcosokat adtak. A Merethic Era-ban feudális vadászati ​​urak és egy megbocsáthatatlan vadászati-arisztokrácia irányították ezt a tizenhat államot,azok akik az ősi Elsweyr környékén élő kevésbé szerencsés paraszt közösségeket sújtják.De a vadász lordok felett a Temple of Two-Moons Dance papsága állt.A Moon Sages és Torval papjai jelentős kulturális befolyást gyakoroltak, erejüket használva vadászlordokat támadnak.De végetért, amikor a vadászlord Takanzin meggyújtotta a Striped Death tüzét Rawl'kha templomában, a többi vadászlord őket vádólta.

Úgy mint Elsweyr többi királysága a Torvali Királyság feloszlott a Thrassian Plague megérkezésével 1E 2260-ban. A torvali Khajiit bekerült a Pellitine Királyságba.

2E 560-ban,a Knahaten Flu Elsweyr tartományban elterjedt, Senchal városállamtól kezdve Senchal városállamtól kezdve, végül elterjedve a tartományban. Abban az időben a Mane Akkhuz-ri volt. Torval ura úgy mint Mane szószólója Gharesh-ri volt. Gharesh-ri lényegében Elsweyr politikai vezetője volt. Elsweyr megbukott volna a betegségbe, ha nem avatkozott volna bele az Első Aldmeri Uradalom2E 580-ban, Lord Gharesh-ri aláírta az Elden Accordot, Elsweyr csatlakozott az Aldmeri Uradalomhoz. Elsweyr lassan legyőzte a Knahaten Flu-t. Ez idő alatt, Torvali Lady Radurra-dra-t tartották a Thalmor délnyugati Elsweyr képviselőjének.

3E 80-ban, Mantiarco Solitude királya ajándékot küldött Emperor Uriel Septim II császárnak egy torvali Khajiiti lázadás elfojtására, a házasságban levő egyik lánya kezéért cserébe. Ez a lánya Potema Septimnek bizonyult, aki nagyon vitatott alak volt a Harmadik Birodalom történetében. Állítólag III. Pelagiust Septimbe Torvalban egy börtönben menedékbe helyezték.

A Imperial Simulacrum a Harmadik Korszak alatt, Torval városállam aktív település volt, Mojtabe Király irányitotta. Versenyezett Corinthe-val.

3E 395-ben, a Imperial Simulacrum közepén, az Öt éves háború Torval megölésével kezdődött. A Khajiitok azt állítják, hogy a Wood Elves-ek provokáció nélkül támadták meg Torval városállamát, míg a Wood Elves azt állítják, hogy a támadást megtorlásként indították a khajiitok ellen, akik támadták a fa lakókocsikat Valenwoodba vezető úton.A Wood Elves több ezer embert öltek meg, amíg egy közeli dzsungel törzs kiűzte őket. a konfliktus 3E 399-ig tartott.

3E 432-től, a drog-csempészõ üzlet vezetõje Ya'Tirrje volt, a Gold Cat Torval városállamában működött, Elsweyr tartomány befolyásos városai között, főleg Senchal tengerparti kikötővárosán keresztül.


Galéria[szerkesztés]


Feljegyzések[szerkesztés]

  • A "Torval" név egy alternatív változat a Topal the Pilot nevéhez, az Aldmer egy felfedező, aki teljes mértékben ábrázolta Tamriel tenger sávjait. A késő Mereethic Era-ban volt aktív, amikor először dokumentálta a macska-démonokat, amelyekről feltételezik, hogy az Ősi Khajiitok.
  • AZ Arena eredetileg harci játékként tervezték, egy olyan versenyen, amelyen a játékos eljutott Tamriel városaiba, hogy kihívást jelentsenek különböző gladiátoros csapatokra. A fejlõdésnek e fejlõdési stádiumból származó, a végleges játékban hátrahagyott dokumentációja szerint, a Torval gladiátoros csapata "Firedrakes" lett volna.


Eredeti oldal/forrás:https://en.uesp.net/wiki/Lore:Torval