Becsületes Elisif

Innen: Elder Scrolls Lapok

(Tan:Becsületes Elisif szócikkből átirányítva)
Becsületes Elisif Jarl
Npc-Elisif the Fair.jpg
Becsületes Elisif Jarl Becsületes Elisif, ahogy Égkoszorúban látható
Faj északi Nem
Született
Ismeretlen
Meghalt
Uralkodott
Előző uralkodó Torygg
Következő uralkodó Nincs
Tartózkodási hely(ek) Égkoszorúban


Megjelenik Égkoszorúban


Becsületes Elisif, Toryggnak, Égkoszorú nagykirályának szeretett felesége volt, a viharköpenyes felkelés kezdetén bekövetkezett haláláig. Torygg halálát követően ő vette át a helyét, mint Magányvára jarlja, bár a döntést, hogy ki töltheti be a nagykirályi (vagy nagykirálynői) tisztséget, késleltette a lázadás kitörése. Népszerű vezető volt a népe körében, bár néhány támogatójának aggályai voltak fiatal korát, és tapasztalatlanságát illetően.

Akárcsak férje, ő is a Birodalmat támogatta, bár nem volt köztudott, hogy férjéhez hasonlóan titokban Talost imádta, a Fehérarany egyezménnyel szembeszegülve. Elisif maga tagadja ezt, de ennek ellenére azt kérte az Utolsó Sárkányszülöttől, hogy férjének harci kürtjét egyfajta felajánlásként helyezze el Talos szentélyénél, mert Torygg ezt szerette volna.

4E 201-ben elrendelte a Bárdok Egyeteme által évenként megrendezett, Olaf király elégetése néven ismert fesztivál betiltását, mivel helytelennek tartotta. Azonban, amikor egy leendő bárd megtalálta Olaf király elveszett költeményét, és előadta neki, felismerte, hogy a fesztivál a zsarnokság felett aratott igazságos diadal egyfajta megünneplése, és a továbbiakban engedélyezte megtartását.