Skyrim:SKSE

Innen: Elder Scrolls Lapok

Skyrim Script Extender v1.6.4[szerkesztés]

Készítette: Ian Patterson és Stephen Abel (ianpatt és behippo)

Köszönet a következő személyeknek: Paul Conelly (scruggsywuggsy the ferret), gibbed, Purple Lunchbox, snakster

Ismertető[szerkesztés]

A Skyrim Script Extender, vagy röviden SKSE (becézve: szexi :) egy modkészítő eszköz, ami kiterjeszti a Skyrim programozható képességeit, anélkül, hogy bármilyen végrehajtható fájlt módosítana a lemezen, tehát nincs semmilyen maradandó mellékhatása.

Kompatibilitás[szerkesztés]

A SKSE támogatja a játék Steamen elérhető legújabb verzióját, de csak azt (jelenleg 1.8.151.0). Ha egy új verzió jelenik meg, igyekszünk minél hamarabb frissíteni; kérjük, legyetek türelemmel. A szerkesztő programnak nincs szüksége módosításra, viszont egy .pex/psc fájlcsomag elengedhetetlen a működéshez.

Telepítés[szerkesztés]

  1. Másold a .dll és .exe fájlokat a Skyrim könyvtáradba. Ez általában a következő: Program Files\Steam\SteamApps\common\skyrim\. Ha látod a TESV és a Skyrim Launcher nevezetű .exe fájlokat, akkor a megfelelő helyen jársz. Ne másold ezeket a fájlokat a Skyrim\Data mappába ahogy egy sima beépülővel tennéd. Az "src" mappa egyedül a programozóknak lényeges, a felhasználók nagy része egyszerűen figyelmen kívül hagyhatja.
  2. Másold a Data\Scripts\ könyvtárban található .pex fájlokat a Skyrim\Data\Scripts\ mappádba (ahova telepítetted). A .pex fájlokra minden SKSE felhasználónak szüksége van.
  3. Másold a Data\Scripts\Source\ könyvtárban található .psc fájlokat a Skyrim\Data\Scripts\Source\ mappádba (ahova telepítetted). A .psc fájlokra csak akkor van szükség, ha telepítetted a Creation Kit-et, és Papyrus szkripteket szeretnél készíteni vagy szerkeszteni.
  4. A játékot a skse_loader.exe-n keresztül indítsd. A Steamnek futni kell, mielőtt elindítod a játékot. Ha egy asztali parancsikont használsz, hogy elindítsd a játékot, akkor mindössze annyit kell tenned, hogy a parancsikon beállításainál az már ne a TESV.exe-re vagy a SkyrimLauncher.exe-re, hanem a skse_loader.exe-re mutasson.

Felelősség kizárása[szerkesztés]

A SZOFTVERT A SAJÁT KOCKÁZATÁRA HASZNÁLJA. A SZOFTVERT BÁRMIFÉLE JÓTÁLLÁS NÉLKÜL, "ÚGY AHOGY VAN" BOCSÁTJUK RENDELKEZÉSRE. A JOGSZABÁLYOK ÁLTAL MEGENGEDETT LEHETŐ LEGTELJESEBB MÉRTÉKBEN A KÉSZÍTŐK ELHÁRÍTANAK MINDENNEMŰ KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT JÓTÁLLÁST, BELEÉRTVE DE NEM KORLÁTOZVA AZ ELADHATÓSÁGRA VAGY AZ ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA ÉS JOGTISZTASÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT JÓTÁLLÁSOKAT ÉS FELTÉTELEKET.

ÖN KIFEJEZETTEN MEGÉRTETTE ÉS ELFOGADJA, HOGY A KÉSZÍTŐK NEM FELELŐSEK SEMMILYEN KÖZVETETT, KÖZVETLEN, VÉLETLEN, SPECIÁLIS, JÁRULÉKOS VAGYONI VAGY NEM VAGYONI KÁRÉRT, BELEÉRTVE, DE NEM KORLÁTOZVA, AZ ELMARADT PROFITRA, A JÓ HÍRNÉVRE, A FELHASZNÁLÁSRA, AZ ADATOKRA VONATKOZÓ VAGY MÁS ESZMEI KÁROKRA (MÉG ABBAN AZ ESETBEN SEM, HA A KÉSZÍTŐKET FIGYELMEZTETTÉK A KÁR BEKÖVETKEZTÉNEK LEHETŐSÉGÉRE), MELYEK A KÖVETKEZŐKBŐL EREDNEK:

(I) SZOFTVER HASZNÁLATÁBÓL VAGY HASZNÁLHATATLANSÁGÁBÓL VAGY A TARTALOM VAGY AZ ADATOK ELÉRHETETLENSÉGÉBŐL;

(II) HELYETTESÍTŐ TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK BESZERZÉSÉNEK KÖLTSÉGE;

(III) AZ ÖN ADATTOVÁBBÍTÁSÁNAK VAGY ADATAINAK JOGOSULATLAN ELÉRÉSÉBŐL VAGY MÓDOSÍTÁSÁBÓL VAGY (V) BÁRMELY A SZOFTVERHEZ KAPCSOLÓDÓ OKBÓL.

Köszönet a Google licencnek egy általános, sztereotip jogi nyilatkozatért.